Jump to content
Българският форум за музиканти

Стилова ориентация?


Recommended Posts

Да видим кой, колко и какво. Нима тоя форум само от jazz-drummer-и се посещава? Или и от класически прав-ритъм-поп-рок тупанджии? Ей така, от любоппитство.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Кеф ми е да свиря всичко....така както и слушам всичко като музика, без ограничения.

 

На мнение съм, че един музикант не трябва да се ограничава и да бъде кон с капаци, а да слуша наред и да прихваща от където каквото може.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля,че нито един джаз дръмър няма тук(ако някой се е засегнал-да ме прощава)

Стилово като свирене съм абсолютен бийтаджия :D Свиренето ми е по-скоро фънки ориентирано.

Моята философия за стила на свирене е,че свиренето трябва да е в стила :headbang:

т.е. старая се да свиря стилово,а не да свиря в точно определен стил :P Мисля,че това е най-важният белег на добрия барабанист :P

 

(аз нищо не разбрах от тоя пост)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А така де... ми аз от jazz нищо не отбирам, прекалено малко сиво вещество имам за да свиря jazz (пък и опита ми е малко)... иначе години наред съм свирил rock и punk...но тъй като от както се помня, слушам и се кефя предимно на метъл (от thrash натам), с пичовете с които свиря сега дрънчим бая здраво... аз лично използвам постоянно кардан, опитвам повече и по-чести преходи по томовете, включвам доста повече и чинелите от колкото преди, и се опитвам да свиря доооста по-бързо отколкото съм свикнал и т.н. За справка, барабанистите които най-много ме надъхват и вдъхновяват са Trym (ex-Emperor, Zyklon) и Hellhammer(Mayhem,Age of Silence, и още много)...както и много други ама не ми се пише вече:metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мога да свиря от метъл до Джазз и Блус.Свиря по принцип тежък рок ,до хеви метъл,свиря блус,свиря пънк,свиря фънки,свиря джаззови работи,свиря самба(само една,но пак е нещо),свиря реге,свирил съм хардкор.Главно стила ми се определя от много шум(произведен от чинели), барабанчето се полага винаги с перваз,това е като свиря метълорок.Като свиря блус мога да съм нежен и много груви(понякога де).За джазза трябва настроение:metalist:Пънка си е пънк,където понякога се очудвам от себе си колко просто мога да свиря :cheers: Фънкито произлиза от басиста,защото като е добър е лесно да му акомпанираш:headbang:.Всяко соло на барабани завърша с една прословута Самба.Хардкора беше в един проект.

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да! Адски ми допадат отговорите! Мамка му, яка е тая сплотеност на форума!

Значии.. като цяло най-добре е да мовеш да свириш всичко. По-малко, повече, да знаеш като ти кажат стил, какъв ритъм се има предвид. самба - аха, фънк - ок, рок - да, суинг - там съм, боса-нова - Йе! Аз лично още блуждая из названията на някой стилове на свирене, като горе-долу си изграждам представа, но просто учителят ми не ми е казвал какво е да речем groove, fusion като стилове, така че някак ще трябва сам да открия дефиниция.

Аз лично съм адски фен на Death Metal-a. Икони за мен са Derek Roddy, Tony Laureano, Flo Mounier. Напоследък и George Kollias. Това са хора, които свирят наистина екстремно, бързо и адски технично! Не е само blast beating. При тях си личи, че не са "конье". Дерек се кефи адски на джаз, Фло дава уроци по самба, Тони е пълен новатор за мен в доста отношения и има много яки идеи и адска бързина. Много бих се радвал преди който и да иска да каже, че т'ва Death Metal-ът е нек'аф шум, да погледне от музикална гледна точка музикантите и това, което правят, макар и някои да няма слуха за този вид музика. Просто хвърлете един поглед на www.derekroddy.com , www.georgekollias.com , www.flomounier.com , www.tonylaureano.com (в последния няма много видеота, но пак не е излишно да се види)

Така... освен това, което наистина ми изпълва душицата, много се кефя понякога и на бързи и по-бавни джаз-чета. Друг път на чисти комерс-фънкарии, съчетани с готин бас (1-2 момента на песен, щото е комерс, ама на точното място!). И всякакви интересни ритми, съпроводени от допадаща ми мелодия. Например наскоро установих, че "Минаваш през мен" на Каризма всъщност доста ме кефи, а и има яко моментче с тупанки и бас, което пълни.

Айде, че пак стана нещо като есе. :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Абе яко е да свириш всички стилове, ама който го може! :) Който не може за сега много, като мен, си свири дет метъл, траш, хеви... някви такива здрави тръсни. Не казвам, че тези стилове не изискват умения, но поне за мен са по-лесно постижими... a и аз с такава музика се занимавам по принцип. При мен става дума за доста двойна каса и райд (любимия ми чинел! :) )

Редактирано от jeleto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе яко е да свириш всички стилове, ама който го може! :cheers: Който не може за сега много, като мен, си свири дет метъл, траш, хеви... някви такива здрави тръсни. Не казвам, че тези стилове не изискват умения, но поне за мен са по-лесно постижими... a и аз с такава музика се занимавам по принцип. При мен става дума за доста двойна каса и райд (любимия ми чинел! :) )

Братооооооооооооооооооооооооооооо, ти си на светлинни години от тези стилове явно! Някъде да съм споменал old-school black metal, че да е по-просто за свирене? Това, което ти разбираш в момента под тези стилове, е твоя представа. Аз ти казвам как стоят нещата действително. За да може един човек и умели, и адски добри музиканти да го считат за 'добър' в това, което прави (свири на барабани), значи те са преценили. Което има много повече тежест от твоето double bass + ride. Ако ти се ограничаваш само с това в свиренето си, мога да ти кажа, че тези стилове далеч не са толкова прости, колкото си мислиш. Аз лично свиря с една дет и една блек метъл група. И в двете влагам толкова творчество, колкото мисля, че няма да е прекалено натрапчиво, но и няма да е прекалено елемантарен бийтът.

Твоето мислене е твоето ограничение по отношение на стиловете. Аз лично смятам, че Death Metal-ът е един доста сложен стил за свирене, който иска много добра подготовка, която не можеш да постигнеш само с 3-4 години свирене. То не е само блъскане. То е издържливост, техника, бързина, рефлекс, и до голяма част - емоция. Не чувстваш ли, че трябва да вложиш от себе си в музиката, да закипи, както кръвта ти...

Просто явно не си попаднал на групите за слушане. Чуй малко поне Nile, Hate Eternal, Angel Corpse, Sickening Horror, Immolation. После пробвай да изсвириш дори ЕДНО от парчетата им.

http://derekroddy.com/free_video/imonarch.wmv

http://derekroddy.com/free_video/behold.wmv

http://www.metal-empire.it/public/kollias/...c_cast_down.avi

Сега лесно ли е? Ако да, искам запис, по възможност видео, защото инак бих се усъмнил доста в уменията ти (според горенаписаното от теб). После вече ще говорим. А, и късмет с ваденето на барабаните! Дано не е по-бързо, отколкото слухът ти може да поеме.

<_<<_<:virtuoz:

И все пак... Stay Metal!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж сега... май доста погрешно си ме разбрал. Нито съм казал, че е лесно да се свири дет, блек, траш или нещо подобно, нито съм казал, че аз ги владея и моето свирене на такива стилове се изчерпва с райд и двойна каса! :read: Мисля, че поне със сложността им съм наясно. Смисъл знам колко е трудно да си такъв барабанист, да свириш Кенибъл, Дет и подобни... А и никъде не съм посочил, че аз го правя идеално. Просто казах, че аз това искам и мога (малко!) да правя. Не те знам ти каква точно музика правиш, смисъл група, стил и подобни..., но мога да ти дам аз каква правя и реално да оцениш какво разбирам за дет барабани... е, поне за сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До THE_INEXORABLE и jeleto:

Ааааххх, не, не се карайте, бре....много се радвам, че има хора като вас, дето свирят на тупани и определено знаят за какво става на въпрос, когато треа се свири тежка и технична музика...много хора си мислят, че тва е само блъскане -тъпо,ама факт....евала, пичове...за това недейте се кара...

ае наздраве :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.