Krasen Публикувано Юли 5, 2011 Публикувано Юли 5, 2011 Общо взето свиря на китара имам 4 ефекта под формата на камиончета захранват се с различни адаптери 9в, 12в, 18в Историята е следната. Свирих си вечерта на китарката с включен дистър и уа-уа ефект. Изключих всичко нормално и прибрах техниката. На другия ден когато реших да включа китарата, тя се чуваше слабичко. (заради преампа на единия ефект) като натиснах за да включа дистъра звука изобщо спря. когато е в байпас режим се чува нормално чистата китара, но когато се опитам да активирам Уа-уа ефекта или Дистъра - звука спира тотално. Какво стана ?? Опитах по отделно да ги включа, опитах с други кабели, опитах с другата ми китара която е с пасивна електроника, пробвах всички контакти в къщата. Резултата е винаги един и същ, когато са в байпас работят нормално (така да се каже) когато ги включа не издава никакъв звук. НЕ е и от кубето защото опитах да включа ефектите във компютъра ми с преходник. Отново същата ситуация. При байпас се чува звук от колонките, но при дистър - не. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Виж дали захранването на захранващите "адаптери" е в ред. Това е горе долу единственото общо за да има проблем с всички "камиони". В положение "bypass" обикновенно не се използва захранване. Което логически води до проблем със захранването. Друг е въпросът, ако светят ефекчетата - тогава захранванията работят (доколко качествено е друг въпрос) и нещата отиват до ходене на доктор... Цитирай
Acei Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 може някой от захранващите адаптери да е сдал багажа пробвай с батерийки ако има възможност за такива Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Е първо пробвай един по един ефектите, за да видиш от кой точно е. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Да не си бил прекалено сънен и да си боднал някой траф в грешния ефект? Тия 18V, ако ги подадеш на 9V ефект, може някои кондензатори да са си направили заря. Наистина виж кои ефекти си работят и кои са се повредили.Замери с мултицет всичките трафове. Цитирай
Hot_Head Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 (Редактирано) когато е в байпас режим се чува нормално чистата китара, но когато се опитам да активирам Уа-уа ефекта или Дистъра - звука спира тотално. Какво стана ?? Спокойно, нищо страшно не е станало, причината е, че някоя от Volume-врътките ти е на нулева позиция, затова и при байпас всичко е нормално, а при включени педалчета няма звук.Така че, просто си провери въпросните врътки и всичко ще е тип-топ. Хайде пък ще черпиш по бира, като дойда във Варна тоя месец Редактирано Юли 5, 2011 от Hot_Head Цитирай
Krasen Отговорено Юли 5, 2011 Автор Отговорено Юли 5, 2011 Пичове, подценявате ме Не е от волумето на ефектите. Опитах и с батерии. Не работят! Пробвах 2 ефекта, уауа и дилей с батерия няма ефект, отново когато се включат не тръгват. На байпас опитах с различни ефекти, единия е тру байпас, като дрънна като е изключен свири, като го включа НЕ Опитах и с друг ефект който не е тру байпас. Като сложа адаптера в контакта ефекта СВЕТИ и се Чува, като го активирам СВЕТИ но не се чува нищо. В къщи имам 3 кабела за китара опитах ги и 3те. Довечера ще ми донесат още един. Опитах с различни китари, дори с Клавир и БАС, като включа ефекта (говоря че съм опитвал по отделно всички ефекти) не работят! Занесах цялата техника в друга стая, отново същото нещо. Дори на двора има друг разклонител и там опитах пак не работят. Взех само дистъра и адаптера му. Занесох го у приятелка, там с нейната китара Работи! Сега се каня да взема цялата техника с кубето и кабелите да пробваме отново. Побърках се. И така Parni_Valjak на работа използваме UPS бучнах в него разклонител кубето ефект и китарата, отново същото нещо. Acei - Опитах с 2 ефекта и 2та си светят с батерийките но не променят звука както си му е реда. Slacoth - Колега не съм променял адаптерите понеже разклонителчето ми е със бутонче он/оф и директно от там си ги гася без да ги вадя от ефектите, не ги прибирам от мястото където свиря. Hot_Head - Не е от волумето, понеже пробвах с друг ефект като уа-то което няма врътка за волуме. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Може да има случайно прекъсване в кабели, куплунзи, печатни платки... Така един път може да работи, друг път не. Това е един от неприятните случаи, когато откриването на проблема яде много време на специалиста. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 (Редактирано) Не мисля че проблема ти идва от китарата. Опитах и с друг ефект който не е тру байпас. Като сложа адаптера в контакта ефекта СВЕТИ и се Чува, като го активирам СВЕТИ но не се чува нищо. Предполагам, че под "ефекта СВЕТИ" визираш светодиода му? Би трябвало именно този "друг" ефект да се е повредил, защото преди да си го активирал, не би следвало да работи светодиода, а ти казваш че свети и преди да си натиснал суитча. Взех само дистъра и адаптера му. Занесох го у приятелка, там с нейната китара Работи! Направи така и с останалите ефекти, но не ги включвай заедно, както май правиш, а ги тествай последователно, без да ги навръзваш едновременно в една верига.Иначе никога няма да разбереш от кой ефект идва проблема. Другото, което ти предлагам е да вземеш дистъра и да го включиш само него в твоето кубе.Ако не работи добре - значи най-вероятно имаш входен кондензатор за смяна. Редактирано Юли 6, 2011 от Slacoth Цитирай
Krasen Отговорено Юли 8, 2011 Автор Отговорено Юли 8, 2011 Да, в интерес на истината се оправиха сами ?! 4 дена нищо не работеше. Сега всичко си е наред. Дадох на приятелката ми да пробва да види че не тръгват, и в нейните ръце всичко си работеше Не се ебавам Цитирай
Fallenblood Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 то е така, любовта чудеса праи, ти кво си мислиш това на свой гръб съм го изпитал... (а случайно да искаш да допълниш чейна с един дилей? ) Цитирай
Recommended Posts