ljbomir Публикувано Юли 2, 2011 Публикувано Юли 2, 2011 Здравейте, Обмислям евентуална смяна на лампите на моя Randall RG50TC. Сега е с EL34 , рових се из накакви форуми и разбрах че може да се сложат 6L6, само трябва да се биасне на 2x30mv например. Но за да не обикалям всички магазини из София, ако някой има опит с поръчване от интернет или знае подходящ магазин в София за това да споделя. Ако тръгна да ги сменям бих сменил всички, 3x12AX7 , 1x12AU7, 2x6L6 засега съм се спрял на марката JJ. Ако някъде има цял такъв комплект мисля че ще е по добре. Цитирай
jordantcho Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 Аз лично си смених лампите при Владо Балев За съжаление му изгубих телефона Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 Лампи в София си купуваме от тук: jj tubes Цитирай
Hillbilly Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 В Динакорд имаха Бугера преди време,то ясно,че са китайски,но на преамп нямаше разлика с JJ. Цитирай
rockfire Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 (Редактирано) Има един съфорумник от Казанлък продава лампи по 15лв! Редактирано Юли 4, 2011 от rockfire Цитирай
HRS Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 ^Колега може ли малко по-подробна информация. За какви лампи става въпрос? Ако не искаш да правиш реклама може и на л.с. Поздрави, Христо Цитирай
ljbomir Отговорено Юли 5, 2011 Автор Отговорено Юли 5, 2011 Не знаех, че JJ са от Словакия. Дими, предпоолагам този сайт си е най-директен от производителя. 10 евро е доставката на цялата поръчка нали ? По евтини няма смисъл да търся предполагам и сигруно не ги продават в София. Сметнах си комплекта за моя амп , точно 150 лв. с доставката. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Да, JJ са супер! Също съм доволен от Electro-Harmonix и Tung-Sol. Собственика на сайта е словак, сега живее в САЩ. Вероятно има добри връзки в завода, но и да няма не е от значение. Няколко пъти съм пазарувал оттам и съм много доволен от цените и обслужването! Добро място е също и TubeDepot. Успех! Цитирай
ljbomir Отговорено Юли 5, 2011 Автор Отговорено Юли 5, 2011 На моя усилвател имам отделно регулиране на биас пойнта за всяка крайна лампа, това означава ли че мога да си взема unmatched pair ? Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Не съм се задълбочавал дали е директно от производителя или голям местен дилър. Доставката е 10 евро и е изпробвано идват си по пощата. Препоръчително си вземи мачет пеър. Цитирай
DILETANT Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 (Редактирано) Да, JJ са супер! Също съм доволен от Electro-Harmonix и Tung-Sol. Собственика на сайта е словак, сега живее в САЩ. Вероятно има добри връзки в завода, но и да няма не е от значение. Няколко пъти съм пазарувал оттам и съм много доволен от цените и обслужването! Добро място е също и TubeDepot. Успех! Цецо, да не бъркаш този словашки сайт с eurotubes.com на Боб Плетка от Щатите? Аз съм купувал jj предусилвателни лампи от него и също съм доволен. Редактирано Юли 5, 2011 от DILETANT Цитирай
Gregg Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 10 евро е доставката на цялата поръчка нали ? По евтини няма смисъл да търся предполагам и сигруно не ги продават в София. В някои немски онлайн магазини JJ са по-евтини, освен това има опция и за такива, които са тествани за шум или балансирани, естествено на по-висока цена. 2 Цитирай
Demetrii Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Има ли такъв европейски сайт за лампи на Electro-Harmonix? Защото от депото ще трябва и мито да плащам. Всъщност каква е границата от която на горе се плаща мито? 100 или 150 долара и шипинга не се включва в цената нали? Не знам защо им нямам доверие на JJ, но ако някой ме убеди, че ок ще се възползвам от услугите на тази фирма. И едно последно въпросче - има ли смисъл да си взимам лампи с позлатени крачета? Благодаря предварително. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Аз ти гарантирам, че JJ са супер! ЕН можеш да поръчаш от Gregg (ако има налични за продан), пазарувал съм 2-3 пъти от него. Митото не е такъв проблем, но за всичко над 15 евро искат ДДС. За позлатените крачета не знам дали си струва, никога не съм купувал такива, прекалено и излишно скъпо ми се струва... DILETANT, направо го обърках отсекъде. Тей то като не клика човек по линковете... 2 Цитирай
Gregg Отговорено Юли 6, 2011 Отговорено Юли 6, 2011 Относно ЕН от известно време не поддържам свободни лампи "на склад", освен това онези продажби бяха инцидентни. Има достатъчно европейски сайтове, които предлагат всякакви видове лампи и части. Цитирай
Recommended Posts