Mairomaster Отговорено Юли 2, 2011 Автор Отговорено Юли 2, 2011 Не, разклонителите които ползвам са си най-обикновени, с 2 до 4 гнезда. Това, че след направата на зануляването, забелязях проблема, си беше случайност, прав си. Иначе единият разклонител го отворих, огледах го добре, всичко си му изглеждаше наред. Даже му откачих кабела земя от шината и при включен щепсел в контакта, на другия край на откаченият кабела земя пак си даваше напрежение. Отворих му и щепсела, да видя дали там евентуално не става нещо, но и там беше добре положението. Демек какво се оказва - дори ако имаме щепсел със кабел без да е свързан кабела към тяло на разклонител, да си "виси" свободно във въздуха единият край на кабела, проводник земя пак се намира под напрежение. Това все повече ме кара да се замислям за идеята с индуцирането на напрежение от фазата. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 2, 2011 Автор Отговорено Юли 2, 2011 (Редактирано) Отговорих ти. И малкa поправка - MaIro Редактирано Юли 2, 2011 от Mairomaster Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 3, 2011 Автор Отговорено Юли 3, 2011 След като отново занулих вече сменения контакт А, проблем вече няма. В най-скоро време ще зануля и останалите контакти в къщата. В крайна сметка, смятам че виновника за всичко е било индуцираното напрежение от фазовия проводник, до по-логична идея не можах да стигна. Благодаря на всички за съветите! Цитирай
Telerig Отговорено Юли 3, 2011 Отговорено Юли 3, 2011 На мен ми е интересно обаче все пак да включиш микрофон в интерфейса си, който е включен в съответният "проблемен контакт" и да провериш все пак дали при допир с микрофона има пак проблем. Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 3, 2011 Отговорено Юли 3, 2011 (Редактирано) В крайна сметка разбра ли откъде ти идваше проблема,ако си го решил,сподели? От опита който получих от практиката,първият разклонител който включвам в контакта е с дефектно токова защита, и в него вече включвам апаратурата,дори в къщи където съм сигурен в контактите си, защото в контактите се включват различни по мощност електро уреди,които могат да извадят от строя и най сигурния контакт.Както казват, на тока майката му е здравата и правилна връзка! Редактирано Юли 3, 2011 от iliev.p Цитирай
Mairomaster Отговорено Юли 3, 2011 Автор Отговорено Юли 3, 2011 @Telerig Проверих го. Фазомера не отчита нищо, за разлика от времето когато имаше проблем. Също и нарочно спретнах ситуацийката с инцидента, за всеки случай, хванах се за масата на китарния кабел с едната ръка, а с другата с един наплюмчен пръст бутнах микрофона, но нищо страшно този път. @iliev.p Както казах в предния си пост: "В крайна сметка, смятам че виновника за всичко е било индуцираното напрежение от фазовия проводник, до по-логична идея не можах да стигна." И решението - зануляване (при липса на заземителен проводник в инсталацията) на проблемните контакти. Цитирай
Mefistofel82 Отговорено Юли 3, 2011 Отговорено Юли 3, 2011 Защитното зануляване винаги е било добро решение при липса на заземяване. Не мисля обаче, че при теб проблема е в индуциране на ток в нулевия проводник, доста голямо е измереното напрежение. По-скоро става въпрос за някаква утечка в същия токов кръг, но няма как да съм сигурен за това. Както и да е, най-важното е, че всичко е свършило добре. Пожелавам ти много свирня и малко, даже никакви токови разправии в бъдеще. Цитирай
iliev.p Отговорено Юли 4, 2011 Отговорено Юли 4, 2011 Аз също се пресъединявам към думите на "Мефистофел82",но все пак купи си разклонител с дефектно токова защита, да нямаш проблеми. Цитирай
Recommended Posts