roadrunner Публикувано Април 28, 2006 Публикувано Април 28, 2006 искам само да знам нормално ли е да се клатат адапторите на китара,за6тото мойте се клатат бая.те са 2 хъмбъкара EMG-HZ,а китарката е JACKSON DK27 baritone.та мисълта ми е 4е ми е 6то годе нова китарата и ако тва не е наред да зимам мерки навреме.мерси предварително Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 28, 2006 Отговорено Април 28, 2006 Ами от снимките от нета, които видях на въпросната китара, забелязах че адапторите ги държат по един болт и отгоре и отдолу. Тогава е съвсем нормално да се клатят когато ги натиснеш, защото само тия два болта не образуват стабилна равнина, която да е успоредна на струните, да кажем... Виж, ако се клатят без да ги бараш само докато свириш, това вече си е проблем :green: Но не ми се вярва да е така. Нема 'а се пуашиш Цитирай
roadrunner Отговорено Април 28, 2006 Автор Отговорено Април 28, 2006 ми те не се клатат целите адаптори заедно с тая рамката на която е болта а само пластините на които пи6е ЕМG-HZ и то като ги пипна или като пораздрусам китарата вътре се 4ува се едно друсам каси4ка със стотинки(без майтап).ина4е като свира май не се покла6тат. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 28, 2006 Отговорено Април 28, 2006 Е, рамката няма как да се клати, защото е хваната с 4 болта за самото дърво на китарата. А иначе това с дрънченето наистина е...странно. Цитирай
Лелдорин Отговорено Април 28, 2006 Отговорено Април 28, 2006 и мойте така се клатят като ги побутна.иначе не.а да използвам случая и да попитам как да позная дали свиря на бридж и мидъл или бридж и нек адаптери(със скуар стратокастер съм) Цитирай
roadrunner Отговорено Април 28, 2006 Автор Отговорено Април 28, 2006 и мойта другата е скуаяр стратокастер ма си нямам идея за тва.траа да питаме някой който разбира явно Цитирай
SomeoneElse Отговорено Април 28, 2006 Отговорено Април 28, 2006 Абе то наш'то стана някъв чат ама...айде да обяснявам като съм тръгнал как да позная дали свиря на бридж и мидъл или бридж и нек адаптери Ами...ако китарата ти е окабелена правилно, ако приемем позицията, при която 5 степенния превключвател "сочи" към грифа за 5-та, то адапторите работатят така: 5-та: Neck 4-та: Neck + Middle 3-та: Middle 2-ра: Middle + Bridge 1-ва: Bridge T.e. Bridge + Neck има само, ако си си направил някакво алтернативно окабеляване на китарата. Иначе ако това не помага - когато китарата е включена когато почукаш по точките на адапторите с перцето се познава (с дист става още по-лесно). Ако се чуе ясно почукване, значи адаптора работи, ако е заглушено - не. ...Абе...за вас Google няма ли? Цитирай
roadrunner Отговорено Април 28, 2006 Автор Отговорено Април 28, 2006 хаха мерси много за тая информация.аз си знаех 4е е така ма си мислех 4е става дъма за някви по конкретни адаптори и т.н.както и да е.а тая китарка с тва дрън4ене няма да я бъде.и 6е я носа някъде да я пипне специялист 4е не ми се 6те от на4алото да се преебава.6ото и без тва струва майка си и ба6та си. Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Април 28, 2006 Отговорено Април 28, 2006 Знам, че е офф, за което много се извинявам, но така и така е станало на дума... Още не мога да разгадая на Уошбърна ми Х30 как точно му се делят адаптрите... Поне се опитах да ползвам цайсатия чичко Гуугъл, но най-добрият еквивалент, който открих е, как е делението на адаптрите при съответни по модел (2 хъмбъкъра, 3 way switch с coil tap) Seamore Duncan-а. Така че ако някой може да подскаже нещо, мерси Щото засега ползвам само ушите си общо взето Цитирай
stratocaster Отговорено Април 29, 2006 Отговорено Април 29, 2006 Знам, че е офф, за което много се извинявам, но така и така е станало на дума... Още не мога да разгадая на Уошбърна ми Х30 как точно му се делят адаптрите... Поне се опитах да ползвам цайсатия чичко Гуугъл, но най-добрият еквивалент, който открих е, как е делението на адаптрите при съответни по модел (2 хъмбъкъра, 3 way switch с coil tap) Seamore Duncan-а. Така че ако някой може да подскаже нещо, мерси Щото засега ползвам само ушите си общо взето почукваш с перцето върху адаптора. ако се чува през говорителя почукването, значи адаптора работи. това важи и за отделните намотки на адаптера Цитирай
drizzt Отговорено Април 29, 2006 Отговорено Април 29, 2006 И аз забелязах че са клатят на моя страт явно е нормално отначало си мислех че просто са ги направили паянтови на китайката... но явно с е нормално пък те не са плеснати за дърпане там тия адаптери, за т`ва си има струни.. Цитирай
CaptiveAlien Отговорено Април 29, 2006 Отговорено Април 29, 2006 Ок, мерси много ще видя (То е близко до акъла де ама аз... ) Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Април 29, 2006 Отговорено Април 29, 2006 Може да го подпреш с нещо адаптерите да не се клатят. Аз на моите китари ги подпирм отстрани в дуплите им с едни гуми. Така се минимизира микрофонията, и хубавия фийдбек излиза веднага. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 29, 2006 Отговорено Април 29, 2006 ...как да позная дали свиря на бридж и мидъл или бридж и нек адаптери... Може и самата струна да натиснеш, докато се опре в някой от pole pieces. Чува се много по-силно, отколкото с перцето. Цитирай
roadrunner Отговорено Април 29, 2006 Автор Отговорено Април 29, 2006 Може да го подпреш с нещо адаптерите да не се клатят. Аз на моите китари ги подпирм отстрани в дуплите им с едни гуми. Така се минимизира микрофонията, и хубавия фийдбек излиза веднага. е с кви гуми4ки 6е стане.и кво е фийдбек??? Цитирай
Recommended Posts