bobomarinov Публикувано Юни 25, 2011 Публикувано Юни 25, 2011 Кой ще е най-евтиният вариант да изкарам такъв тон Имам китара Epiphone Les Paul Special II и кубе Behringer GTX30 За момента разполагам с 150 лв.
tsetso Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 (Редактирано) http://www.digitech.com/en-US/products/whammy Е те туй ти трябва. Струва около 300-350 лв. За съжаление със 150 лева няма да стане. Има една приказка: Have pound, have sound. Извинявам се за латиницата... http://www.youtube.com/watch?v=gKpt3Z1C8Cw&feature=related Редактирано Юни 26, 2011 от tsetso
bobomarinov Отговорено Юни 26, 2011 Автор Отговорено Юни 26, 2011 Имам предвид тона, а не специално този ефект. Питам по точно за това дали ще мога да го извадя с някой дист на Boss. Например Boss OS-2
Mairomaster Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 Скоро време, а и не само, някакво доста голямо вманиачаване се наблюдава за това да се копират звуци. Аз съм на мнението, че особено ако си с ограничен бюджет, сглобяваш си едно риг-че което те кефи общо взето като звук за съответния набор от стилове които свириш и си свириш с него. Не е нужно да имаш точния конкретен тон на даден изпълнител, че да свириш негови неща. Наблягайте повече на самото свирене. 4
polaris Отговорено Юни 26, 2011 Отговорено Юни 26, 2011 По принцип си прав. Но ако пича иска просто да прави кавъри в къщи или да забавлява приятели по купони, според мен е по-добре да търси по-близък звук до оригинала. Ако вече иска да се развива, да свири в група и т.н. тогава копирането не е желателно.
Svanio Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 Ако си фен на Buckethead, Ac/DC , Led Zeppelin - Boss OS-2 е добър избор за домашни кавъри. Цената му на 2ра ръка е под 90лв. Най-добре е да отидеш и да пробваш и да избереш сам, дистове и драйвове в Бг поне има по магазините
Valserp Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 (Редактирано) Тъй, да видим откъде излиза неговият звук. "Перкусивното" звучене, което се чува е постигнато от комбинацията на: Баритонов гриф 27" (ниските са ГОЛЕМИ, но стегнати) Бая дебело chambered махагоново тяло. (дупките придават лек акустичен нюанс на звученето) Както и един голям лош и уникален усилвател, вързан към голям лош уникален 4x12" китарен кабинет. Самият драйв не е с много набримчен гейн, но адаптрите на китарата звучат доста горещо. Към твоя - Китарата ти е с къса мензура, така че просто няма да можеш да извлечеш това голямо и стегнато звучене по автентичен начин. Можеш да го наподобиш, като сложиш бая дебели струни на китарата. (13-56, може би. Не знам с какви струни/в какъв строй свири Buckethead) Звукът ще започне да мътнее, така че ще е добре да подбереш адаптер, който звучи по-изострено. И разбира се - трябва да е с висок аутпут(DiMarzio D Activator DP219; DiMarzio Super 2 DP104; Seymour Duncan SH4 JB; Seymour Duncan SH10 Full Shred; или активните Seymour Duncan Mick Thompson Blackouts AHB-3) Алтернативен вариант - заменяш китарата за някоя с по-дълга скала. Нямам опит с GTX30, но по това, което чух в Youtube - съдя, че не е невъзможно да изкараш ПОДОБЕН драйв. Ще трябва малко играчка. Алтернативно решение е да замениш комбото за някое, с повече моделиращи опции(Peavey Vypyr - JSX моделът му може да постигне нещо подобно) Та, в заключение - такъв звук няма да изкараш, но с дебели струни, нов адаптер и игра на врътки - можеш да го наподобиш. Редактирано Юни 27, 2011 от Valserp
death^metal Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 Gibson 27" мензура забоден в Mesa Boogie Dual/Triple Rectifier (видеото на 3:42 вдясно)..... дотук 9 бона, да продължавам ли
Lord Shredulous Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 (Редактирано) Тъй като темата е свързана с Buckethead и не ми се иска да изравям темата за килсуичове от 11та страница в раздел Изработка и ремонт, ще питам тук, понеже за пръв път имам работа с прекъсвач тип бутон (слагал съм само On/Off прекъсвач преди) Взех си този прекъсвач днес. Малко е големичък, снимах го до перце за сравнение. Различават ли се по нещо тези прекъсвачи, които са по-големи от повечето, които слагат на китарите като килсуич, или всички вършат еднаква работа? Имам предвид ще звучи ли различно голям прекъсвач от малък? Редактирано Юни 27, 2011 от Lord Shredulous
Svanio Отговорено Юни 27, 2011 Отговорено Юни 27, 2011 (Редактирано) @Lord - няма значение размерът освен за удобство. Най-добре си вземи Sanwa бутон. Аз имам 2 излишни за 18мм отвор, ако искаш пиши ЛС. Предимството на Sanwa бутоните е, че са качествени, издържат дълго и са страшно бързи и удобни Редактирано Юни 27, 2011 от buy&sell
bobomarinov Отговорено Юни 29, 2011 Автор Отговорено Юни 29, 2011 Благодаря за отговорите. За сега съм се насочил към DIMARZIO D ACTIVATOR BRIDGE DP220 и ZOOM G2.1u.
WashBurn97 Отговорено Юни 29, 2011 Отговорено Юни 29, 2011 Надявам се това клипче да помогне ------------------------------>
Recommended Posts