Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да извадя такъв тон


Recommended Posts

Кой ще е най-евтиният вариант да изкарам такъв тон

Имам китара Epiphone Les Paul Special II и кубе Behringer GTX30

За момента разполагам с 150 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

http://www.digitech.com/en-US/products/whammy

 

Е те туй ти трябва. Струва около 300-350 лв. За съжаление със 150 лева няма да стане. Има една приказка: Have pound, have sound. :offtopic-001: Извинявам се за латиницата...

 

http://www.youtube.com/watch?v=gKpt3Z1C8Cw&feature=related

Редактирано от tsetso
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам предвид тона, а не специално този ефект. Питам по точно за това дали ще мога да го извадя с някой дист на Boss. Например Boss OS-2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро време, а и не само, някакво доста голямо вманиачаване се наблюдава за това да се копират звуци. Аз съм на мнението, че особено ако си с ограничен бюджет, сглобяваш си едно риг-че което те кефи общо взето като звук за съответния набор от стилове които свириш и си свириш с него. Не е нужно да имаш точния конкретен тон на даден изпълнител, че да свириш негови неща. Наблягайте повече на самото свирене.

  • Like 4
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип си прав. Но ако пича иска просто да прави кавъри в къщи или да забавлява приятели по купони, според мен е по-добре да търси по-близък звук до оригинала. Ако вече иска да се развива, да свири в група и т.н. тогава копирането не е желателно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си фен на Buckethead, Ac/DC , Led Zeppelin - Boss OS-2 е добър избор за домашни кавъри. Цената му на 2ра ръка е под 90лв. Най-добре е да отидеш и да пробваш и да избереш сам, дистове и драйвове в Бг поне има по магазините ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тъй, да видим откъде излиза неговият звук.

 

"Перкусивното" звучене, което се чува е постигнато от комбинацията на:

Баритонов гриф 27" (ниските са ГОЛЕМИ, но стегнати)

Бая дебело chambered махагоново тяло. (дупките придават лек акустичен нюанс на звученето)

Както и един голям лош и уникален усилвател, вързан към голям лош уникален 4x12" китарен кабинет.

Самият драйв не е с много набримчен гейн, но адаптрите на китарата звучат доста горещо.

 

Към твоя -

Китарата ти е с къса мензура, така че просто няма да можеш да извлечеш това голямо и стегнато звучене по автентичен начин.

Можеш да го наподобиш, като сложиш бая дебели струни на китарата. (13-56, може би. Не знам с какви струни/в какъв строй свири Buckethead)

Звукът ще започне да мътнее, така че ще е добре да подбереш адаптер, който звучи по-изострено. И разбира се - трябва да е с висок аутпут(DiMarzio D Activator DP219; DiMarzio Super 2 DP104; Seymour Duncan SH4 JB; Seymour Duncan SH10 Full Shred; или активните Seymour Duncan Mick Thompson Blackouts AHB-3)

 

Алтернативен вариант - заменяш китарата за някоя с по-дълга скала.

 

Нямам опит с GTX30, но по това, което чух в Youtube - съдя, че не е невъзможно да изкараш ПОДОБЕН драйв. Ще трябва малко играчка. Алтернативно решение е да замениш комбото за някое, с повече моделиращи опции(Peavey Vypyr - JSX моделът му може да постигне нещо подобно)

 

Та, в заключение - такъв звук няма да изкараш, но с дебели струни, нов адаптер и игра на врътки - можеш да го наподобиш.

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

:offtopic-001: Тъй като темата е свързана с Buckethead и не ми се иска да изравям темата за килсуичове от 11та страница в раздел Изработка и ремонт, ще питам тук, понеже за пръв път имам работа с прекъсвач тип бутон (слагал съм само On/Off прекъсвач преди)

Взех си този прекъсвач днес. Малко е големичък, снимах го до перце за сравнение. Различават ли се по нещо тези прекъсвачи, които са по-големи от повечето, които слагат на китарите като килсуич, или всички вършат еднаква работа? Имам предвид ще звучи ли различно голям прекъсвач от малък? :D

Редактирано от Lord Shredulous
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@Lord - няма значение размерът освен за удобство. Най-добре си вземи Sanwa бутон. Аз имам 2 излишни за 18мм отвор, ако искаш пиши ЛС.

Предимството на Sanwa бутоните е, че са качествени, издържат дълго и са страшно бързи и удобни ;):offtopic-001:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.