serverluncher Публикувано Юни 25, 2011 Share Публикувано Юни 25, 2011 Здравейте, имам следния проблем и имам нужда от малко помощ: - Имам пиано, което обаче има лек проблем. Два клавиша, бивайки натиснати отзвучават сякащ са с натиснат педал. Ако може някой да удари едно рамо как да оправя проблема или къде да потърся помощ ще бъде чудесно Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bras72 Отговорено Юни 25, 2011 Share Отговорено Юни 25, 2011 028528923 0894201235 Кристиян ще ти свърши работа Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 26, 2011 Share Отговорено Юни 26, 2011 Аз бих отворил горния капак на пианото и бих погледнал какво става с чукчетата. Явно по някаква механична причина не се връщат. Много възможно е с едно пипване да се оправи. Без насилие, разбира се Успех! Влад Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serverluncher Отговорено Юни 26, 2011 Автор Share Отговорено Юни 26, 2011 Отворих..... обаче видимостта граничи с нулата. Има ли вариант да е нещо свързано с педала? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 26, 2011 Share Отговорено Юни 26, 2011 Не мога да преценя от далеч, но смятам, че ако беше свързано с педала - щеше да засегне и другите клавиши. След като се вдигне горния капак - обикновено лесно може да се извади и предния - този над клавишите. Тогава ще има видимост към механизма с чукчетата. Ха-ха, сещам се как, когато се появи подобен проблем в движение (на участие) и пианистът се опитва да избягва дефектните клавиши За класика не става, за съжаление... 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serverluncher Отговорено Юни 26, 2011 Автор Share Отговорено Юни 26, 2011 Това за предният капак не го знаех - благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
CyberGene Отговорено Юни 26, 2011 Share Отговорено Юни 26, 2011 Проблемът не е в чукчетата, а в демпферите, защото те заглушават струните, вероятно просто са се поизместили. Това са едни малки правоъгълни тампони, които при ненатиснат клавиш падат върху струните, за да ги заглушават. Самите чукчета докосват струната само след натискане на клавиша и веднага се връщат назад, така че няма как да е от тях. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serverluncher Отговорено Юни 26, 2011 Автор Share Отговорено Юни 26, 2011 Друго си е пианист да си каже думата Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dedo pop Отговорено Юни 26, 2011 Share Отговорено Юни 26, 2011 (Редактирано) При повече смелост и сръчност човек ще се справи лесно. Демпферите са нанизани на телчета и закрепени с винт. Вероятно са разместени и не заглушават ефективно. Малка отвертка, внимателно пипане и готово. Ако са счупени, въпросът е друг. Редактирано Юни 26, 2011 от dedo pop 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vlad Отговорено Юни 26, 2011 Share Отговорено Юни 26, 2011 Идеята ми беше човека да отвори и да провери механизма. Ясно е, че има чукчета и заглушител. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serverluncher Отговорено Юли 6, 2011 Автор Share Отговорено Юли 6, 2011 Благодаря на всички, които дадоха съвет. Днес отворих пианото и просто 2 от демпферите се бяха изместили леко (вероятно от пренасяне на пианото). Върнах ги на мястото им - цялата операция = 20 секунди Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts