Blagoy Nikolov Отговорено Юни 28, 2011 Отговорено Юни 28, 2011 И на мен най ми допадна със sm57, както и комбинацията на sm57 с c518. На мен лично само с c518 ми звучи рехаво в ниските, но това си е въпрос на вкус. Цитирай
Hot_Head Отговорено Юли 5, 2011 Отговорено Юли 5, 2011 Не знам на какво се дължи, но в тия демо-записи хай-гейн саунда на Гарланд-а ми се струва доста зле, все едно е изкаран от педал на Берингер. Може би самата технология на записа вкарва шумове, на наистина не звучи никак добре апчето Цитирай
sw1tched Отговорено Юли 5, 2011 Автор Отговорено Юли 5, 2011 За тези тестове исках да пробвам нестандартен леко "ръждив" звук като на някои албуми на Exodus Тоест, с много усилен tone на boost-а и силна атака на свирене. Подобен звук далеч не е за всеки. Да го сравняваш с педал на Behringer обаче е несериозно. Цитирай
TONY Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 (Редактирано) Всички комбинации са смертелни, затова според мен нещата опират не до сравнение кой семпъл е по-корав, а кой тип краен звук би паснал на стила на групата. Точно смертелни не са. Вярно звучи си много добре. Хайде бъдете с по-отворени глави и уши. И най-вече по-прецизни в изказванията си. ( в смисъл, че дори за Бг да е смертелен , за световен мащаб няма да е) Т.е. резултата е много добър, и отличен да е, чак смертелен не е. Обаче керанкинга е прав, че семлите са все еднакво добри и никой не изкача. Просто ще трябва да се избере по концепция на записващия и трябва да се включи и вокала за да се реши. Относно намерението - на правилен път си, действително ми напони Икзодъс звука, дори без да слушах отправната точка. Обаче отива повече към Блодид бай блъд - презаписаната версия. Оригиналната сега я слушам, звука е маршалски и друга хава. В същност именно старият звук ме кефи повече. Спрямо звука от парчето Рейз, според мен си към 90% от истината, като китарите ти стържат малко повече от необходимито - имено тези 10 %. Сега това е съвсем условно, но слушай твоите звуци, чуй оригинала и се надявам да се съгласиш, че твоите китари са по-режещи. До колко е от Гарланда, доколко от насторйки... А пък да се твърди и сравнява с Берингерче дистерче, е смехотворно, на хот-хед да не му обръщаме внимание с тези бомбастични изказвания, защото накрая всички ще си изхвърлят готините ампове и ще купуват 333-ки от Динакорд... Което е толкова вероятно, колкото да видим жив динозавър на перловската река. Редактирано Юли 8, 2011 от TONY 1 Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Юли 8, 2011 Отговорено Юли 8, 2011 Не съм сигурен в каква степен познаваш модерните продукции на групи като Whitechapel, Suicide Silence, Carnifex, Born Of Osiris, Underoath, обаче интуицията ми говори, че тези банди ги чуваш тъкмо сега за първи път Като човек, който слуша нови и стари неща и обръща сериозно внимание на звук и апаратура, смея да твърдя, че резултатите, които е постигнал Боби, са напълно съпоставими със съвременните стандарти за звук в този тип музика, и спрямо нейната музикална и звукова естетика, действително е смертелен. Извън тези фактори звукът сигурно звучи прекалено напомпано, или прекалено харш, но да се съди за звук сам по себе си, според мен е безпредметно. 2 Цитирай
Recommended Posts