Jump to content
Българският форум за музиканти

StresT & G RaPa - Истински Край


  

6 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Пуснахме първия трак от албума "Над Небето" с участието на G RaPa!

Една Хип Хоп балада наречена Истински Край с включен Хуук!!

Можете да я чуете ТУК :)

Надявам се да ви хареса скоро ще излезе и самият трак на албума "Над Небето"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съжалявам, но никак.

 

Ще се аргументирам, но се притеснявам, че може да останете с впечатлението, че имам нещо против вас. Затова отсега ще кажа, че подкрепям всеки, който се опитва да твори и ви желая бързо и благополучно развитие! И аз самия не съм цвете, тъй че...

 

Относно критиките:

 

Припевът с това pitch-shift-нато гласче не се връзва никак с песента и хич не мога да намеря логика в съществуването му. Още повече - припев на английски, куплети на български... знам, че някои от нашите "звезди" го правят, но това не променя факта, че го намирам за безвкусно.

 

Кик-ът е доста силен, за сметка на останалите ударни. Направо изкъртва целия инструментал. Пианото е "някъде там" и въобще не успява да изпълни мисията си(която, предполагам, е да придаде по-баладично усещане)

 

Песента постоянно играе нагоре-надолу в тонално отношение(когато минава от припев в куплет и обратно), кото преходите не са особено благозвучни. Всъщност никак... отново не виждам логиката в това решение?

 

Структурата е монотонна и скучна.

 

И съжалявам, но лоши(в смисъл - зли!) рапъри да рапират с лоши, полу-шепнещи и полу-дрезгави гласове за това, как гаджето им ги е оставило... Сори, тази концепция пък НИКАК не ме кефи. Пейте си за любов, няма лошо, ама гангстерските ъ-та и провлачвания по-добре се връзват в другите песни.

 

Текста също го намирам за слаб...

 

Продукцията на песента се надявам, че не е финалната?(която ще влезе в споменатия албум)

 

Това всичко го казвам не за да ви откажа, а като неща, върху които лично смятам, че трябва доста да поработите. Насоки :)

Хайде, със здраве!

Редактирано от Valserp
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление трябва да се съглася с горното мнение, не звучи добре и иска още доста работа.

Личи си, че не разбираш от музика, но поне си намери някой як софт за бийтове и лесно правене на сингбек. Специално за рап/хип-хоп музициране такива има много успешни. Успех! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Песента не струва. И го казвам като човек, който слуша доста и разнообразен хипхопец. "Пичнатият" припев стои като кръпка. Иначе не е нещо необичайно и оригинално. Като похват се използва често с тази особеност, че се подбира подходящ семпъл, а когато е необходимо, се транспонира и мидито, именно за да не стои семпъла като чуждо тяло в песента. За вокала да не говорим - често липсва римата, която е основно изискване все пак в този стил. Няма ритмика. Хайде, книжовният български език може да се пренебрегне в името на изкуството, но все пак в някакви граници.

Иначе на развитието на бг хип-хопа аз лично гледам като на еволюцията на чалгата - вярвам, че от количеството ще се пръкне и някакво качество. Въпрос на време, ентусиазъм, проби и грешки.

Или ако трябва да перифразирам един велик пълководец - повече време в студиото - по-малко резил по участията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.