Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за избор на дисторшън


levaka

Recommended Posts

а нещо по-евтино?така до към 100-150 лева? :lol:

Емии...как да ти кажа, не може хем да искаш евтино, хем да искаш да е качествено... Ако искаш качествен дисторшън до 100-150 лв си намери един Metal Zone на старо от някъде, поне много хора го имат. Друг е въпроса кой ще реши да го продава... Ама за качествен процесор трябва да дадеш 4х150 лв... :greenball: Така че...спри да упорстваш толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

аз пък да питам от немайкъде това прилично ли е

GDI21_medium.jpg

Ще вършее ли работа за неща от типа на GNR, aerosmith, rainbow

и дали а възможно да се се изкара по тежък-жежък звук :lol:

с него.. много ли е далеч от сансампа на наудио

абе вубще мнения

 

питам тук за да не поствам нова тема пък на човека можеби и такова ще да му свърши работа?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е копие на оригиналния продукт, който и Н-аудио копира, но за разлика от това, неговото като че ли ще е по-надеждно и ще е далче по-близо до оригиналния звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това може МНОГО да се поспори. Особено с новия дизайн и метален корпус за мен предпочитаната играчка е СансАМР на Наудио...

 

П.П. БДУ, тествани са Санса бай Наудио и АМТ копието и резултата е лееееко в полза на първия :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз така и не го чух тоя GT-2 на Ники. AXE беше правил едни семпли, които не ме накефиха, а на сайта на ГТ-2 имаше семпли, които бяха доста благи, а и niki123 беше поствал някакви семпли, които бяха що-годе добре. Някой може ли да си направи труда да запише повече работи на различни настройки, и да направи една тема. Аз редовно пускам теми със схеми на разни амп симулации, в които разни хора папагалски повтарят ГТ-2, ГТ-2 ГТ-2, и не мога да разбера каква е причината за това, при положение, че и другите схеми звучат МНОГО добре, даже на някои настройки трудно се различават от истинските ампове.

Та затова ми е интересно да чуя този ефект.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз като горд собственик на SansAmp-а на Никифена го препоръчвам :)

Много здрав звук и доста гъвкав откъм настройки :inlove:

Разлика в звука в сравнение с Behringer-a не знам дали има, ама в качеството съм сигурен че има - познай в чия полза :blink:

 

 

Едит:

AXE беше правил едни семпли, които не ме накефиха

Проблема е в задкитарното устройство, не в ефекта :)

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Та някой ще постне ли повече семпли?

Относно ГТ-2 - тук в тази тема става да го препоръчвате, но преди време бях писал една тема за Фендер Туин/Маршал симулация, която звучи убийствено добре(макар и не точно като усилвателите, които се води че симулира). Обаче доста хора я оспамиха със сравнения с ГТ-2, макар, че темата изобщо не беше за това. Аз много уважавам Ники за това, което е направил, и донякъде разбирам защо го препоръчвате навсякъде, все пак доста труд е хвърлил. Но нека бъдем обективни и правим реални сравнения. Аз например правя МТ-2, и винаги когато спомена за него се намират няколко души, които да кажат, че не им харесва, и че ГТ-2 е по-добър. Честно казано, съм на мнение, че за Дисторшън, МТ-2 е доста по-добър, освен това е и класика в тежкия китарен звук. Предимство на ГТ-2 е спийкър-симулацията, и наличието на клийн канал. Не мога да не отбележа, че схемата на МТ-2(който е само дъстер) е може би по-голяма и сложна от тази на ГТ-2, а схемата на LHX2 Маршал.Фендер симулатора е МНОГО по-сложна. Нормално е тази сложност да се обяснява с нещо. Затова бъдете обективни, моля ви, и нека работим със звукови сравнения. Пак моля накой(НИКИ, например) да направи тема със семпли.

 

ПС: ДА не забравя в сравнението и МНОГО добрата кутия на Ники, де.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Baby Thomas, и аз съм пробвал Сансампа на Ники и ако го сравним с Берингера сигурно версията на Наудио води по качество, ама тука нали се сещаш, че се намесва и един друг фактор. А именно - цената :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Evtim Djerekarov - ние сме субективни щото имаме сансампове, а ти си обективен щото правиш метълзони, така ли :) Мен явно не ме бива много по правенето на звук, така че ще оставя честта на някой друг. Но въпроса с обективността май и на тебе ти куца ;)

Въпроса е дали изобщо някой наистина търси обективно мнение, или просто иска да излезе прав, щото притежава въпросния ефект :) Обикновено в такива "дискусии" всяка страна гледа само своите си аргументи и игнорира тези на "противника", просто защото не търси "истината", а иска да излезе права.

 

Да еба, разфилософствах се. Аре някой да записва :blink::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не съм голословен за LXH симулатора - пускам семпъл от него - това е директен звук от него само с реверб, на разни настройки.

http://hem.passagen.se/amps/clips/Krister_Fire.mp3

 

Правете си изводи. Относно моято обективност - старая се. Както виждаш признавам, че ГТ-2 е по-функционален(все пак е нещо като виртуален амп), и по-красив :). Затова казвам да бачкаме със семпли. А относно ставнения ГТ-2/МТ-2 е безпредметно да се правят по принцип - едното е амп симулация, другото дисторшън. Както казах, обаче МТ-2 е доста сложен и безспорно има повече възможности от ГТ-2, използван като дистер. Това, което повечето хора не харесват в МТ-2, е, че има една малко трашарска/мазна текстура в звука, която трудно се изрязва с еквилайзера. Но не е невъзможно, все пак си има параметрични среди. Ако искаш, AXE, можем да се видим някой път да запиша аз семпли с твоето GT2, а и ми е интересно да го чуя.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още нещо - целта ми не е да плюя по ГТ-2. Просто се дразня на факта, че го препоръчвате на всеки, без значение какво търси. Замислете се - ако толкова много да кажем завиждах на Ники за ГТ-2 - нищо не ми пречи и аз да започна да правя такива ГТ-2-та. Обаче ние с него отдавна сме се разбрали за това.(Е аз металзона малко по-евтино го продавам отколкото сме говорили, де, ама това е заради пласмасовата кутия, ако направя метална като него, ще го продавам за около 110-120 лв). Аз бих казал на купувачите: Ако искате нещо, с което можете да свирите и чисто и с дисторшън, без да се налага да мъкнете усилватели, вземете ГТ-2. Ако пък искате дисторшън с много възможности, идеален за тежка музика, вземете МТ-2. Мисля че това изчерпва до голяма степен нещата. Аиде, AXE, bobalan-e, давайте семпли :green: .

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш, AXE, можем да се видим някой път да запиша аз семпли с твоето GT2, а и ми е интересно да го чуя.

Нямаш грижи бе.

 

От време на време и аз ще драсвам по нещо, ма не ми се занимава да правя 200 семпъла с всички възможни настройки. Пък и не досега не съм се занимавал със записи - ше ме напътствате :green:

Бтв бобалан отдавна още пусна един семпъл - някъде из звукозаписа беше.

 

 

Аз също не плюя по метълзоуна - вади много здрава жица, ама точно това трашърското звучене мен не ме кефи. Харесвам по-"ошлайфан" звук (както щете го разбирайте :) )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз да добавя нещо. Хваля СансАМР ефекта не защото е по-евтин, по-сложен, по-шарен, защото всички го хвалят или защото познавам Ники. Просто повече ми ХАРЕСВА! Както на някои им харесва МТ2. Аз лично съм ги тествал и двата ефекта в един и същи ден, макар и на различни сетъпи. МТ2 беше в много по-як АМР и с два пъти по-скъпа китара, но не ми хареса. За разлика от СансАМР, който ме накефи много повече. Повтарям - личен мой си вкус, който не претендирам да е общ с този на останалите хора. Може би причината е, че не харесвам чисто метълския дист звук, а по-"ошлайфан" ли беше термина. :metalist: Разни фенове питат съфорумците за мнения и аз си казвам моето. Нека те сами преценят за себе си кое инфо ще им е от полза. ;)

 

Евтиме, теб много те уважам заради знанията, инфото което не се щадиш да раздаваш с пълни шепи наоколо и т.н. Обаче това със семплите си е доста субективна работа, освен ако не го направи един човек и с една апаратура. Или още по-добре с няколко (примерно с две китари, в АМР, директно в РС и т.н.) Аз доколкото се познавам и с най-яката апаратура трудно ще изкарам читав саунд, за разлика да речем от synchu или peshoy2k. Подозирам, че и колегата-фен АХЕ е със сходни проблеми, защото семплите не ми харесаха твърде много (но оффенс). :green:

 

И не на последно място: нещо което винаги съм твърдял и заставам 101% зад него - китарните апаратури много повече се "усещат", отколкото "чуват". По тази причина семплите дават представа, но доста бегла. Въпреки това смятам, че идеята ти с новата тема за "производителите" на китарни ефекти е МНОГО добра и искрено ти желая успех с нещата, които правиш!!! ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е вярно, но да не забравяме, че и потенциалните купувачи не се знае с какви апаратури са, така че и най-добрия саунд ще е субективен. Затова е добре да се дадат семпли според мен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.