Jump to content
Българският форум за музиканти

Queen


Recommended Posts

Браво :bravo: , във форума по мойте скромни наблюдения май повечето съфорумци подминават пренебрежително Queen, а за мен лично това си остава най-великата група на всички времена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А добре дошли в Метълист.орг :D

 

Изключително мощна група, не е случаен факта, че супер рядко се правят техни кавъри! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, то не е въпроса само за пеенето. Въпроса е и до слушането - аз съм чувал най-общо три отрицателни мнения за Queen. Едни казват - много са ми стари (нищо че може и да са гениални). Другите казват - Фреди е би, мръсен пе...л, значи няма да ги слушам. Трети пък твърдят - тоя пък, хич не мо'е да пее, глей Халфорд к'во пра'и.

 

Според мен това е групата, която продължава на делото на Бийтълс и то как само го продължава.

Първо композициите им са уникални - съчетават поп, метъл, рок, електронни инструменти, опера, уникални многогласия .............

Второ - това бе най-популярната група в света, докато Фреди беше жив, като в този случай поп не беше обидна дума - това е групата прекарала най-дълго време в чартовете по света, повече от всеки друг изпълнител.

 

Трето - всеки един от четиримата в групата е създал песни, покорили класациите и останали в историята - нещо което няма аналог в историята. Това е една от малкото групи, които са живели наистина като един организъм.

 

Четвърто - едно от най-големите им достойнства - клиповете и до ден днешен са им свободни в ютюб, не са в комерсиалното Вево. Причината е една, те са не само невероятни музиканти, но и изключително интелигентни хора и още от рано си създават Queen productions и чрез нея си продуцират сами албумите. Никоя звукозаписна компания не им се меси, всичко е оставено на свободната им воля и дух.

 

Някой може да каже - тия неща си ги знаеме, но мисля че трябва да се припомнят от време на време.

 

P.S. Милен е прав, че и като записи, нещата им звучат прекрасно и до ден днешен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Групата е велика :happy: . Въпреки че съм метълист няма как да не им го призная. А това, че Фреди е гей, въобще не ме интересува. Аз слушам музиката, нищо повече :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А има ли и други, които повече да се кефят на нещата до 1980-та? Колкото и гениални неща да имат след това (не го отричам), първите няколко албума (до "джаз"-а) повече ми харесват с първичността си... :headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз се кефя на всичките им албуми :) За мен слабите им песни се броят на пръстите на едната ръка. Може би Hot Space им е по-слабият албум и въпреки това имат страхотни неща от него. За Innuendo пък нямам какво да кажа за мен това е върха на тяхното творчество, нищо че всички критици обявяват "A night at the opera" навсякъде за върха на тяхната кариера.

 

http://www.youtube.com/watch?v=wBJ9RUHMuwU

Редактирано от vane
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За клиповете съм съгласен - хвала на Джим Бийч, че винаги е бил скрития мозък зад Queen, и им е помогнал в много неща като цяло. Като цяло отрицателните неща, които могат да се кажат за Queen от чисто музикална гледна точка, са много, ама много малко. Изключение наистина прави Hot Space, където на места човек може да се зачуди дали слуша Queen. Но над всичко за мен са 3 неща - вокалните хармонии, постигнати от 3 гласа, макар и с наслагване, китарния звук, който само Red Special може да изкара, и (особено в ранните албуми) стила на свирене на пиано, който Фреди притежава. Естествено не слагам гласа му в тези 3 неща - той е извън всякакъв коментар.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Нормално е да се подмине нещо, което 99% от хората например не могат да изпеят....:)

 

 

 

 

АААААААА нема подминаване.....Това колко го изпяваме е друг въпрос хехехехе.

Queen са жестоки музиканти и творци...Според мен са една от най- лесно сушаемите и смилаеми групи на 20-ти век.А едновременно с това някои парчета са почти неизсвируеми...С уважение Гого

Редактирано от rudibass
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен групата няма нито един слаб албум, който да ме накара да се чудя дали точно тях слушам. :)Наистина Hot Space и Flash Gordon, се водят най слабите албуми на Queen, но за мен лично като голям фен на групата и въобще на цялата екзотика, която придават в световен, културен и музикален аспект, специално не съм имал нужда, слушайки първият от двата албума ( вторият е музика към филм и е нормално да е по-различен) да се заливам от хит след хит, както е положението във повечето от техните албуми. Hot Space, за истинските фенове си остава албум, който си минава леко и на един дъх се слуша без да те ангажира - аз не мисля, че това е кофти албум - въпрос на гледна точка. Като цяло мисля, че светът без Queen не би бил същият. Но това може да се каже за много други изпълнители. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз негативно мнение за тази група не съм чувал през живота си. И това ,че не свиря кавъри не означава ,че не ми е повлияла.

 

п.п. ...а и още нещо защото зачекнахте темата за метализма ... това е първата thrash група на планетата. И никой не може да ме убеди в противното.

Редактирано от Baby Thomas
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.youtube.com/watch?v=Mmt2mgmrSUw

 

Това е относно траша :rocker:

 

Радвам се, че не си чувал отрицателно мнение, дано да продължаваш да не чуваш :) Аз съм чувал за съжаление от хора, които не са ги слушали като цяло, който ги чуе и спре да робува, на това, което му налагат да слуша медии или приятелски компании, най-малкото започва да ги уважава. Така научих няколко чалгари да слушат по-хубава музика :)

 

Между другото тази година се навършват 20 години от смъртта на Фреди........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.