Jump to content
Българският форум за музиканти

за или против


jeremy

Recommended Posts

здравеите ,интересно ми е какво мислите за уа уа педалите .наскоро си взех динамично УА на Бос и съм много зарибен но мисла че ми реже от ниските много сериозно .Някой срещал ли е този лек проблем?Дали край бейби има същия момент?

Изобщо какво мислите за Уа-то при свирене на бас?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Против съм.

Малко ефекти трябват на един бас за да звучи приятно и за да е интересен, дори и при солиране. Въпреки това обаче, смятам че ривърб и дилей са далеч по-полезни, особено при сола - за моите си неща ползвам тези от Маршала за китара, и става блаааго благо... :)

Все пак това е инструмент, който зарибява с раздвижеността си, а не с "финтифлюшки" по звука...

..Мисля аз... :)

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За или против всеки сам си решава :)

Авто уа-то се казва енвелоп филтър също така.

Като пример Флии от РХЧП свири с такова нещо и на мен много ми харесва.

Това, че ти реже от ниските е защото е направено за китара.

по принцип могат тия работи да се модват да стават и за бас. Демек да реагират на ниски честоти от 40 херца нагоре.

Мися че има и специално направени за бас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм ЗА вичко, стига да звучи добре.

Но за мен, колкото по-просто, толкова по-добре.

Бас, който си има средни, един tone, един адаптер и глава само с високи и ниски! Максимално просто,(3 копченца) максимално як звук!! Естествено техниката трябва да е на ниво! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ники, Boss имат авто уа специално за бас. Предполагам, че става дума за него. Това, че е за бас не би му попречило да реже ниски или да променя тона по някакъв друг нежелан начин :rolleyes:

 

Динамичните филтри са едни от най-разпространените ефекти за бас, без изобщо да става дума за солиране - в момента ми хрумват "Fly Away" на Lenny Kravitz, "Higher Ground" в изпълнение на Red Hot - парчета, които всеки е слушал.

При по-фънки стилове се ползва яко, често даже в комбинация с драйв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз смятам, че много зависи от това какъв стил музика свириш и как са разпределени инструментите в дадена група. Ако много се пренатрупа всичко, става дразнещо, особено като се има предвид качеството на звука който се прави при родните ни изпълнения на живо. И аз съм забелязал, че се получава по-остър звук и обикновено вдигам ниските честоти повече, нямам представа защо е така. Трябва да се настрои точно понеже иначе става мазня, аз да си призная не съм успявал да го направя досега:) Иначе по записи съм слушал готини неща с енвелоуп, което доколкото имам инфо е уа, което си е автоматично, може и да греша.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз също съм против... Не заради друго, а защото обичам чистия звук на баса, харесва ми е да е с лек ревърб, но Уа-Уа ми звучи малко прекалено, поне за това, което аз свиря. При всичкото ми уважение към музиканти като Флий, но мисля, че малко или много вече на тези хора им се плаща доста, за да свирят с някакъв ефект и инструмент, колкото и да е съобрзен и с техните изисквания, за да го рекламират и за да могат да се зарибят повече и повече хора. НикиФенский, беше прав за процесорите. Дори не го използвам, братле! Което изключи и Уа ефекта като такъв. Истината за мен е хубава колона и един лек ревърб и това ми стига, другото за мен наистина е изгъзица, която е ненужна поне в стила ми, а е и скъпа, като капак на всичко. Но! Всеки с вкуса си! А това, че ти реже честоти не знам... Рийд дъ менюъл! :read: Може да са си казали хората защо го прави... На мен лично не би ми харесало ефекта да ми осакати баса. :killyou:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хммм много голям отзвук получи тази тема ,май повечето сте против ,мен ме кефи много но ме дразни понякога това че реже от ниските ,не е направен за китара точниат модел на моят ефект е Boss AW-3 Dynamic Wah и става и за бас и за китара което е малко тъпо но въпреки тва е готино в всякакви ситуации .Не стаа вапрос за сола ,дори си е супер груув ,както някой каза флии го използва яко.става за слап и за мноо неща , не съм сигурен обаче че може да свириш метъл с него той си е за FUNK както Maceo Parker каза на концерта си "TO BE OR NOT TO BE FUNKY"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ЗА всичко, което разширява възможностите на инструмента :)

Мдаа, всяко изразно средство си има своето приложение някъде сигурно ...хъхъ...Много мъдро, нали. Ама си е така

Но пък ако тръгнеме да разрешаваме световната корпоративна конспирация за тва кой на кого плаща и как, можеме в такава плетеница да се намотаме, че въбще не си заслужава :wall:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ся си слушам тука новия Tool и в една от песните (Jambi), доста тежка (смисъл :headbang: ) като цяло някъде около 6:43 има доста интересно вмъкване на един бас трак с енвелоп филтър, като че ли... :think:

Както и да е, просто като си слушах и се сетих за тая тема, та реших да ви дам тва парче за пример, че не е необходимо само заь фънк да се ползват тоя тип ефекти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм слушал новия албум (все още :headbang: ), но в предишните Justin Chancelor ползва Whammy.

 

Иначе да - не е задължително да е фънк. Просто трябва басиста да е добър :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.