Jump to content
Българският форум за музиканти

Кои кожи бихте избрали?


Recommended Posts

Evans модела не съм го тествал, но имах доскоро Пинстрайп, който смених с Емперър. Повече ми харесва Емперъра.

Свиря рок/метъл хави и ги настройвам ниско (колкото позволяват 10-12-14 шеловете).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едно време пробвах Еванс Хидравлични за томовете и още ме е яд за тия пари дето ги хвърлих на вятъра... Сега съм с пинстрайп и мога да кажа, че съм доволен. Бях раздвоен между тях и Емперър, но може би пинстрайп-а е по-балансирана кожа с хубави ниски и малко по-малко обертонове. Емперър-а има уникален пънч обаче!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търся по-плътни и ниски тонове на томовете. Не се ограничавам в стиловете, въпреки че наблягам на рока и хеви метъла. Имам резонансни кожи РЕМО от Сонор 507. Дали с тях и Пинстрайп бойни ще вадят приличен звук?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Remo Pinstripe Clear е класика в рока, бих ти препоръчал тях. Доста години свирих с такива. Предимствата им са в добрия баланс, който позволява да се постигне добър звук дори и на некачествени барабани. Доста са подходящи и за записи, тъй като няма досадни кънтежи, които да пречат. Сега в момента съм с Remo Emperor Clear, но си пазя пинстрайповете за специални случаи.

 

За Evans Hydraulic нямам толкова подробни наблюдения, но мога да кажа че освен здравината нямат друга силна характеристика. Звучат ми запушено и извън баланс, малко като кожите "амати" от старите барабани, само че по-дебели... Освен това ми се струват по-твърди като материал, в смисъл не са толкова гъвкави както ремото и палката отскача странно... но като се свикне с тях това не е проблем.

 

Това разбира се е мое лично мнение, всеки си има предпочитания :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично като имах акустичен сет ползвах комбинация от Ремо бойни и Еванс за резонаторни - чудесен звук бях докарал. Еванс ползвах и за бонгоси - и не е само здравината силната им страна. По плътният звук ми харесваше и заради динамиката на свирене.

 

Моят съвет е ако имаш приятели с Еванс да ги пробваш и така да решиш. Успех! :ok:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малко барабанче най-добре Remo Powerstroke

За томове и флор томове - или Evans G2 или Remo Pinstripe

За каса аз ползвам Remo Pinstripe и прави много мощен звук.

 

Това си е моeто лично мнение :) Не претендирам, че това което съм изброил е най-доброто

 

Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях повече за Еванс-а, защото барабаните са ми черни и мисля, че с черните кожи ще изглеждат супер. Но все пак е по-важно какъв звук ще вадят. Сега опредлено съм раздвоен м/у Хидравлик черни и Пинстрайп клиър. А за касата съвсем не мога да реша. Пинстрайп, ЕМАД, Хидравлик... А и за томовете ако взема Еванс мисля да взема и резонансни на Еванс (черни).Не знам дали комбинацията ще е добра. Ако все пак се спра на Ремо мисля да пробвам с резонансните, които имам

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За скапани шелове Пинстрайп е кожата, казаха ти го вече. След като търсиш визия, то важни са ти резонансните кожи-сметни колко хора ще гледат барабаните от твоето място и колко отпред ;)Има черни както Еванс, така и Ремо, но са пара, а резонансните кожи са също важни, защото ако решиш Пинстрайп+ резото на Сонора и да не ти хареса, после ще кажеш, че сме те подвели с Ремо-то.За касата може да ползваш същата комбинация, като също няма да е зле да смениш резонанса с хубав такъв.Заложи на Ремо Ебони, по-дебела кожа от обикновените черни резонанси на Еванс, за твоя стил музика ще е по-гот.С Пинстрайпа може да сложиш по-тежка възглавница в касата, с Емад-а по-малка такава.Но може да пробваш и с Пауър Строук 4, от която аз лично не съм доволен, но пък следвам напълно обратната концепция от изписаното до тук.Ако имаш пари сменяй всичко смело и виж как най-добре ще ти звучи сета, вместо да правиш осреднени работи и да се чудиш в последствие дали не можеше и по-добре.И все пак, не забравяй, че кожите са консуматив като палките и докато стигнеш до мечтаната комбинация като звук и визия може да мине време и много кеш ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кожите по томовете ми са Ремо Пинстрайп (12", 13" и 16") а на соло барабана Пауърстроук 3. Резото са ми оригиналните от Сонор-а, но нещо май не се харесват особено с Пинстрайп-а (или аз не мога да ги настроя хубаво). Кои кожи биха били подходящи за резонансни? Амбасадор? Като понастроих комплекта (до колкото успях) се получи нещо много дразнещо - като ударя по някой от томовете (особено флор-тома) дрънчи и соло барабана (пружината от долу).Това на някакви вибрации ли се дължи, на резото на солото или на лоша настройка? Пружината на солото и да я натягам и да я разхлабвам резултата е същия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам, се използва Remo Diplomat за такива ситуации, но зависи какво искаш да постигнеш. но вярвам, че Diplomat са твоите кожи. Саймън Филипс слага Ambassador отгоре и отдолу и ги настройва абсолютно равни, но той свири джаз и там се използва различен звук, по отворен, без демпване, по-дълго отзвучаване.

 

Аз съм с Пинстрайп на моя сет, а отдолу са фабричните за Тама - Evans Genera 1, но мисля, че и аз трябва да изцепя по един дипломат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих препоръчал Амбасадор - добре си пасват с Пинстрайп като бойни. Дипломат също може, но става голяма разлика в дебелината и така дори на хубави барабани настройката става трудна. Оригиналните кожи на които пише Сонор също се произвеждат от Ремо, само сменят надписа. Но въпреки това не са с качеството на истинското Ремо - все пак хората си пазят бизнеса. Съвета ми е да си поиграеш с настройката преди да си хвърлиш парите за нови кожи, защото в повечето случаи това няма да елиминира дрънченето. Най-вероятно соло барабана и томовете са настроени на близки тонове. Други възможности са пружината да е калпава или пък леглото на пружината в барабана има някакви неравности, но в 90% от случаите резонансните кожи са настроени на близки тонове със солото и го активират. Почни настройките от касата, след което натегни солото така че да се получи хубав голям интервал между него и касата. След това започни да настройваш резонантните кожи на томовете - ако искаш ниски рокаджийски барабани почни от най-малкия към най-големия, а за високи с повече атака от най-големия към най-малкия. Избирай интервалите, които най-малко активират солото. Докато го правиш бойните кожи трябва да са заглушени. След като си настроил резонансните обърни томовете и почвай бойните. При Пинстрайпа хубавото е, че сам си се настройва - само са изгладиш бръчките по краищата и почва да си звучи сам.

Може да викнеш на помощ и някой по-опитен да ти помогне...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.