Jump to content
Българският форум за музиканти

Industrial


Recommended Posts

Какви инструменти (може би програми?) се използват в индъстриал музиката? Има някои специфични особености, които ги няма в рок, блус и др., които не разбирам от къде идват. Тия шумове, като че ли ... как да се изразя ... грапави, дращещи звуци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

семплират се и се обработват. с vst синтовете също могат да се направят някои неща. дай някой пример, някое клипче в тубата...

Редактирано от Fallenblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тва, което чувам аз, са просто различни синтове и дръм машини. повечето може да се постигне със софтуер. не знам дали си запознат с vst технологията - универсални софтуерни инструменти и ефекти във вид на плъгини, които се поддържат от повечето съвременни програми за звукозапис.

 

http://kvraudio.com ми е главен източник на информация по тази тема. има добри безплатни плъгинчета, има и огромни банки със семпли по стотици мегабайти/долари... разбира се, нас доларите не ни притесняват, нали (; от някои от vst-тата на image-line (авторите на fl studio) съм останал с добри впечатления откъм готови бленди - примерно poizone, toxic biohazard.

 

изключение от цялата схема е програмата reason, в която май и досега не са вкарали поддръжка за vst-та, затова пък някои хора се кълнат в нея. аз съм я разцъквал за малко и отдавна. някои хора пък се кълнат в аналоговата техника. виждал съм някои от по-извратените "индустриалци" да имат огромни модулни синт-системи, заемащи цели стаи. аз самият скоро се каня да сглобя някакъв прост синт в този дух. иначе дори тези, които главно работят в софтуер, все ще са събрали някой долар за някоя "антика" (да се чете - класика) със специфичен звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сложнотия. В крайна сметка просто ще си играя със звуци от прахосмукачки, блендери и автомобили. В името на идеята за музика, не предназначена за слушане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много сложнотия.

thumbs_up.gifНасърчавам те и ти препоръчвам бормашини, дрелки, пили и отверки - и други самоделки! rockon.gif

виж, чуй

Fred Frith и

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Виж програмата Propellerhead Reason! Много е готина, има страшно много звуци, семпли. Аз лично я използвам за почти всякакъв стил музика.! :rockon::thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.