Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Добре тогава как ще коментирате АЗИС който вече влезна в БГ ТОП 100

Азис е Бг Вариянта на Алис Купър

с таз разлика че пее чалга, и ако се абстрахираме от името АЗИС и се заслушаш по внимателно в аранжимента на песента му с Десислава ще чуеш че композицията от музикална гледан точка не е никак слаба а и като изпяване, и може би тази песен би трябвало да иде на евовизия а не симпатичната група Каффе

мойто скромно мнение е ,че кафе трябва да отидат на евровизия и да си сменят басиста!за парчето на азис с десислава-кефи ме ама да започнат да правят само R&B,а не чалги и кючеци....

• 3 weeks later...
  • Отговори 46
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

До Васко: Металица е мнооого плъзгав пример, а питай правоверните металюги за оная баладка от черния албум / тя не е една, де/ , и всите ще изреват :bravo:

На Шостакович: отговорът е "да" / щото такъв е и въпросът/ :bravo:

Отговорено (Редактирано)

До Васко 2:

мдам...за Черния не знам, ама в последните 2 години бая ще се подхлъзнеш на тоя пример...Чистия комерс и безидейността веднага личат. А пък ако наистина това е музиката дето ги кефи сега и сега вече са истински, ама истински, ама тоолкова истински приятели и ..ах само колко се обичат сега вече..и...и......еми не го вервам! В момента Металика правят музика само и единствено за пари /за огромна жалост/ и си им личи от километри...

аз съм един от тия дето най-много съжаляват за тоя факт, ама нейсе! Са живи и здрави... :bravo:

Редактирано от Burton
Отговорено

рано и или късно всеки се усеща и почва да прави нещата за пари,камоли металика....те име имат и пари имат...за кво говорим...

• 9 months later...
Отговорено

И един мърмот завива наденички в пликче... всички музиканти които са преуспели и фенове отиват на техни концерти заради името им самото име прави пари. За да им пуснат песен по някое радио те гушкат паричка. Металика най вече имат пари и то в повече. Те просто явно са искали да изкарат нещо на пазара и да е ново, за да покажат че ги има. Вие за пари ли сте се хванали да свирите? Ако е така търсите теле под бика...

Отговорено
банички и боза на корем:)

То стана направо цяло стихче :

И музикантите ядем -

банички и боза на корем .

Усещам - време е да се осерем

на купона вдруги ден .

Тогаз мноу яко ще се прее*** .

Отговорено
Разбира се, че има значение как изглеждаш в зависимост каква музика свириш. В крайна сметка независимо за кой музикален стил става дума всичко в крайна сметка се свежда до шоубизнес, още повече, че след появата на MTV външният вид и имиджът имат още по-голямо значение. Не може да правиш музика тип Sеpultura и да изглеждаш като Depeche Mode или обратното. Представятели си Slayer да изглеждат като R.E.M. :D :green: Определено щяха да имат по-малко фенове. :)

Искам да кажа само че бях наскоро на концерт на 311 и който е чувал групата едва ли си представя че китариста се облича като метал.А той точно така беше облечен:D На пръв поглед нямаше да различиш дали свири в 311 или в Iron Maiden...

Аз си мисля че имиджа не трябва да бъде водещ.Ако правиш някаква музика и тя ти харесва няма значение дали си облечен с потниче, метълска тениска или костюмче, пък ако се хареса и на други хора още по-добре за теб.

Не виждам смисъл да се правиш на клоун и да се обличаш и държиш както някакви там тъпи рамки предписват и ако свириш метъл да кажем да носиш задължително черни тениски с разни там смешни картинки с черва, кости и т.н.

или да се правиш на жена (освен ако не си извратеняк принципно де) или каквото и да е друго.

Както отдавна е казал добрия стар Макс в една небезизвестна песен "Do what you feel". Супер глупаво ми се вижда да се правиш на такъв какъвто не си.

Отговорено

Според мен трябва да изпълняваш нещата добре и да изглеждаш добре.Двете неща вървят ръка за ръка.Има защо да твърдя това ако някой го интересуват подробности мога да споделя! :)

Отговорено (Редактирано)

Всички сме комерсиални... никой не свири, за да си слуша сам музиката, нали? <_<

А имиджа е удивително важен и е неизменна част от една група... лошото е, че малко бг банди го осъзнават, а някои други прекаляват. От това, което аз съм гледал тук, май The Revenge Project се справят най-добре.

То и по чужбината положението не е кой-знае колко различно, де... навсякъде си има по едни Dimmu Borgir, примерно :greenball: Ама никой не може да отрече, че тия тъпи блек метъли с отвратителна визия правят много готина музика... In Death's Embrace, Mourning Palace... :greenball:

П.П. Ааааааааа мога да си едитват мнениятааааааааааа!!!!!!!!!!!!!

Та мисълта ми е, че едното не може без другото... за да се изкефи наистина публиката, трябва и ти да се кефиш, което си е част от имиджа... трябва да изглеждаш добре, концепционално издържано спрямо музиката, която свириш... имаше тук в България едни дет метъли от Бургас, май Act of Grotesque бяха, дето изглеждат ОТВРАТИТЕЛНО, че и музиката им е отвратителна... ако се държаха прилично на сцена и изглеждаха добре - айде, да отидеш на някой друг концерт да се понаслушаш на жица, ама при това положение... :think: :greenball:

Редактирано от Niilo
Отговорено (Редактирано)
Кое е по-важно:как изглеждаш и какво говориш или каква музика правиш?

Гледах преди време филма "Отвъд морето" за Боби Дарън ("Somewhere beyond the sea..."). Та този Дарън нали преживя житейска криза и тотално си промени стила, включително на обличане - и хората не можеха вече да го приемат. В някакъв момент той реши да преодолее това с мотото "Хората чуват това, което виждат." Още не мога да реша дали е прав. Във филма беше :metalist:

Но както и да е. Моето скромно мнение е, че ако всичко около представянето ти е хармонично, шансът да те приемат по начина, по който ти искаш, е по-голям.

Редактирано от qbodp
Отговорено

На въпроса...

Според мен, зависи от стила. Ако си по-комерсиално ориентиран, съответно и с повече сценични изяви, клипове и т.н., видът става важен фактор. Но в никакъв случай по-важен от това, какво правиш. Все едно е баба Яга, нацапотена с грим. :metalist: При некомерсиалната музика значение има почти само какво правиш.