Jump to content
Българският форум за музиканти

Fullerton Fretless Precision


cecob

Recommended Posts

Не знам дали си спомняте, но последните дни разкрих житейската си драма с горепосочения бас: ТУК и ТУК . Поради горното се уговорих с англичанина, който ми го продаде, да му го върна, но цялата авантюра до тук ми излезе 1500лв. + още едно пращане до UK ако му го върна, + такси за обратния превод на парите, като той не е навит да ми възстанови цялата сума.

При все, че ми и писна да се занимавам, и че накрая пак ще ми върне около 1300лв. се замислих дали някой от вас не го иска за 1300лв.? Аз не искам да си го оставя по повод, че съм меко казано маниак на тема Фендър и не мога да се примиря с неистински компоненти(т.е. дървенията на тялото). Що се отнася до описание- грифът е 1984, произведен във фабриката на Фулъртън, с готините ляти ключове, печат на J.Torres, който го е дооформял(тук няма никакво съмнение за автентичност). Пикгардът е фендър и най-вероятно е оригиналния, струнникът, потенциометрите и адапторите са характерни за периода и сътветно би следвало да са оригиналните, хромираните капаците са по-нови, върви си с Fender tweed case(който само е около 370лв. нов), с flatwounds, лакът е в отлично състояние и като цяло вади доста готин звук и грифът е уникално удобен(80тарския по-плосък профил). Тялото не е ясно точно какво е - Скуайър, Мексикански фендър, японски фендър? Не мога да дам окончателно становище.

Още веднъж отбелязвам, че не искам да прецакам никой- описал съм всички недостатъци и нарочно го пускам тук, а не в "продавам" и пробвам да видя дали някой ще се заинетересува. Също нямам против за замени с или без доплащане, но се интересувам единствено от пресижъни. И искам ако някой го вземе да дойде да го види и пробва на място- в Пловдив или София(ако имам път натам).

Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво Цецо!

 

Наистина са малко хората в днешно време, които не биха си замълчали и не биха го пуснали като 100% автентичен. Поздравления за честността. При всички случаи, цената е повече от атрактивна. Ако беше с прагове и аз бих се замислил. За почитателите на fretless си е идеална оферта.

 

ПП: Защо не го занесеш на някои от лютиерите в Пловдив да идентифицира дървото на тялото и да се опита да даде опиентировъчна датировка. Мисля, че повече информация ще е полезна за потенциалните купувачи.

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ПП: Защо не го занесеш на някои от лютиерите в Пловдив да идентифицира дървото на тялото и да се опита да даде опиентировъчна датировка. Мисля, че повече информация ще е полезна за потенциалните купувачи.

 

Цецо е достатъчно грамотен тип и леко луд на тема фендер. Сигурен съм, че неговата преценка с идентификацията е максимално точна. Въпреки това, Диката би ударил едно рамо за някаква евентуална идентификация.

В крайна сметка най-важното нещо за един инструмент си остава неговия звук. Така, че китара се купува като се чуе, а не като се види в интернета. Мое мнение ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цецо е достатъчно грамотен тип и леко луд на тема фендер. Сигурен съм, че неговата преценка с идентификацията е максимално точна.

 

Знам, познаваме се. Идеята ми беше да се идентифицира дървото. Ако се окаже липа например, това ще означава Squier или японски Fender. Би било полезна да се даде и някаква ориентировъчна датировка ако е възможно,т.е. 80-те, 90-те или... Във всеки случай, евала на Цецо за честната постъпка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има датировка- печат "1991", това е единственият печат, ако ми остане време следващите дни ще се консултирам и за дървото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.