Kirk Hammett_ Публикувано Април 20, 2011 Share Публикувано Април 20, 2011 Привет на всички. Ще се обърна към тези, които разбират от ел. китари с една молба. Кажете какво мислите за Cort X-1, като първа китара за начинаещ http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_21874/Cort_X_1_BKS.html ? Ако се сетите за друга подходяща китара за начинаещ, не по-скъпа от 260-280 лв. (все пак не аз определям бюджета ) бих се радвал да постнете линк или нещо подобно. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Април 20, 2011 Share Отговорено Април 20, 2011 Много добър избор за първа китара, според мен. За ниския ценови клас, като цяло Cort са добро решение. Аз свиря с Cort X-6, и съм много доволен, а и като цяло отзивите за марката са добри. Конкретно за Х-1, какво да ти кажа. Има джъмбо прагчета, ще ти е по-удобно да се научиш да хващаш акорди и като цяло с по-малко натиск се свири. Имаш си хъмбъкър адаптери, по-малко шумове вкарват и по-добър звук се изкарва, като се свирят по-твърди неща с повечко дисторшън. Грифът не е дебел, за начинаещ мисля че е по-лесно така. Имаш 24 позиции, по лесно се достига така 22 прагче примерно, което се използва в доста сола. Абе екстра е китарката според мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Acei Отговорено Април 21, 2011 Share Отговорено Април 21, 2011 има една тема "доби и евтини китари" - би било чудесно да я прочетеш и така да се ориентираш какво да си вземеш иначе след като си начинаещ - добре е да не си взимаш китарка с тремоло - може да ти пречи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Април 21, 2011 Share Отговорено Април 21, 2011 A може и да не му пречи... зависи от човека . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iliev.p Отговорено Април 21, 2011 Share Отговорено Април 21, 2011 На линка за тази китара е посочено ,че само по заявка може да бъде доставена(няма я в магазина).Понеже си начинаещ най добрият начин за избор на китара е, да можеш да я пипнеш и пробваш дали ти е удобна(грифа),което е важно за усилията които трябва да вложиш при научаването да свириш.Ако не ти пасва ще те изморява по бързо,и ефекта ще е обратен(номера с тясната обувка която те стяга).Иначе избора ти е добър. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts