Jump to content
Българският форум за музиканти

Моля за съвет !

Kirk Hammett_

Recommended Posts

Привет на всички. Ще се обърна към тези, които разбират от ел. китари с една молба. Кажете какво мислите за Cort X-1, като първа китара за начинаещ http://www.musicworld.bg/bg/c_360/i_21874/Cort_X_1_BKS.html ? Ако се сетите за друга подходяща китара за начинаещ, не по-скъпа от 260-280 лв. (все пак не аз определям бюджета :blush: ) бих се радвал да постнете линк или нещо подобно.

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много добър избор за първа китара, според мен. За ниския ценови клас, като цяло Cort са добро решение. Аз свиря с Cort X-6, и съм много доволен, а и като цяло отзивите за марката са добри. Конкретно за Х-1, какво да ти кажа. Има джъмбо прагчета, ще ти е по-удобно да се научиш да хващаш акорди и като цяло с по-малко натиск се свири. Имаш си хъмбъкър адаптери, по-малко шумове вкарват и по-добър звук се изкарва, като се свирят по-твърди неща с повечко дисторшън. Грифът не е дебел, за начинаещ мисля че е по-лесно така. Имаш 24 позиции, по лесно се достига така 22 прагче примерно, което се използва в доста сола. Абе екстра е китарката според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

има една тема "доби и евтини китари" - би било чудесно да я прочетеш и така да се ориентираш какво да си вземеш

иначе след като си начинаещ - добре е да не си взимаш китарка с тремоло - може да ти пречи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На линка за тази китара е посочено ,че само по заявка може да бъде доставена(няма я в магазина).Понеже си начинаещ най добрият начин за избор на китара е, да можеш да я пипнеш и пробваш дали ти е удобна(грифа),което е важно за усилията които трябва да вложиш при научаването да свириш.Ако не ти пасва ще те изморява по бързо,и ефекта ще е обратен(номера с тясната обувка която те стяга).Иначе избора ти е добър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.