bulby Публикувано Януари 4, 2005 Публикувано Януари 4, 2005 Интересно ми е колко пари излиза да се сменят ключовете на една ел. китара (с някакви хубави) ?
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Ако си ги купиш - при мен ти излиза без пари
bulby Отговорено Януари 4, 2005 Автор Отговорено Януари 4, 2005 Хехе, мерси По принцип какви модели ключовете се продават по магазините и на какви цени ?
Snowwhite Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Грам идея нямам за цени - честно - не съм купувала такива неща никога...Носят ми ги и слагам...Ама да се бях сетила и да питам.Предполагам,че в xxxx-a трябва да имат на сносни цени.Опитай там.Или във Фактор.Предполагам,че ще си взимаш с покрити механизми,а?
bulby Отговорено Януари 4, 2005 Автор Отговорено Януари 4, 2005 Ако може със заключване някакви. Бе ще видя какви ще взимам...
pacman Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 (Редактирано) Според мен със заключване ти трябват само ако си с обикновено тремоло. Ако си с флойд или фиксиран струнник/магаре си вземи обикновени маслени ключета. Корейските са към 40 лв. и аз съм си доволен от тях. Вървят гладко, нямам проблеми. Ако искаш някакви по-гъзарски, Schaller, Grover и пр. за тях незнам като цени как са. Райзинг са представители на Schaller май, така че може и да внасят. Редактирано Януари 4, 2005 от pacman
synchu Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Без да споря - все пак всичко зависи от индивидуалния стил на свирене - ако използваш много и високи бендове или просто "натискаш" струните прекалено много - заключващите са доста полезни. Плюс това съм забелязал, че включително и фиксираните струнници - всеки от тях си е със собствено мнение и ако не дай Боже и nut-a нещо не е ф час пак се разстройва по-лесно китарата. Разбира се в случая проблема не следва да се решава със ключовете, но помагат пък
pacman Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 (Редактирано) м/у другото ако на някой му е интересно, мога да дам линк за DIY модификация на обикновени ключове в заключващи Редактирано Януари 4, 2005 от pacman
synchu Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Глей го ся къв е ? Ми дай естествено На мен не ми трябва ама съм убеден че на много би им било интересно. (въпроса е как ше си пробият ключовете? )
pacman Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Переделка обычных колков в "локовые" ... и още нещо... Переделка "стратовского" тремоло на шести винтах от това добре познато място, guitar.ru спасибо братушки
synchu Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 А така де ... супер ...и аз по същата схематика знам Само trim-lok дето не са хехехехе
Sieger Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 Мммммм това с тремоло -> флойд как ми хареса! Малко ме е шубе обаче, вие к'во ще кажете да се пробвам ли за каузата ? Ама бъдете обективни да не се пре*ба
Nikifena Отговорено Януари 4, 2005 Отговорено Януари 4, 2005 на мойта китара и бях зел преди 2 години можеби нови ключове капсуловани и масленни. така се водиха. продават ги в едни лайнонови пликчета, струваха към 30тина лева, ако не се лъжа много съм доволен от тях, предните бяха пълен ташак. можеш да си намериш такива ключове в малкия цум, на магазина на поп богомил (в края спрямо мария луиза (от там си ги зех аз мойте) ) можеш да пообиколиш и да видиш и по другите магазини на баса имам шалер, наистина готини ключове. но и тези на китарата честно казано за сега не остъпват на шалера ми
One_Voice Отговорено Януари 5, 2005 Отговорено Януари 5, 2005 аз на кухарката имам мерак пьк и тя е стара :think:
Tuomas Отговорено Юли 24, 2011 Отговорено Юли 24, 2011 Аз от Forte music в Благоевград си купих комплект за 35 кинта. За сега се държат добре.
Recommended Posts