rockozaurus Публикувано Април 11, 2011 Публикувано Април 11, 2011 Здравейте.За единични адаптъри ми е ясно как да ги разпозная.Интересува ме как, и може ли изобщо да се разбере един хъмбъкер с метална капачка да ли е алнико или керамичен без да се маха капачката? Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 Ми освен да хванеш да му хвърлиш един боб, друго не ми идва на акъла. Ако е по-известна марка адаптера, може да се провери в интернет. Цитирай
polaris Отговорено Април 12, 2011 Отговорено Април 12, 2011 В магазина би трябвало да знаят продавачите (вероятно). Цитирай
patient Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 @rockozaurus И за какво по дяволите ти е притрябвало да знаеш? Ако адаптерите звучат добре все тая какъв е магнита... Цитирай
Slacoth Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) може ли да се разбере един хъмбъкер с метална капачка да ли е алнико или керамичен без да се маха капачката? Керамичните адаптери имат по-режещ и агресивен тон в сравнение с тези с алнико-изпълнение. Редактирано Април 14, 2011 от Slacoth Цитирай
rockozaurus Отговорено Април 14, 2011 Автор Отговорено Април 14, 2011 (Редактирано) Пробвах с боба, ама нещо не се получи... Ще опитам отново. Така, значи, ще се опитам да обясня да стане по ясно.Адаптъра е свален,не се сещам какъв звук вадеше,сега го иска един мой познат.Той, обаче, държи да е алнико.На мен, от другата страна, не ми се разпоява, защото ако търгна да го продавам утре, на потенциалния купувач ще му се стори че работата не е чиста...Затова задавам този въпрос.Знам че е абсурден, ама знае ли се...Поздрав. Редактирано Април 14, 2011 от rockozaurus Цитирай
Mairomaster Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Пробвах с боба, ама нещо не се получи... Ще опитам отново. Така, значи, ще се опитам да обясня да стане по ясно.Адаптъра е свален,не се сещам какъв звук вадеше,сега го иска един мой познат.Той, обаче, държи да е алнико.На мен, от другата страна, не ми се разпоява, защото ако търгна да го продавам утре, на потенциалния купувач ще му се стори че работата не е чиста...Затова задавам този въпрос.Знам че е абсурден, ама знае ли се...Поздрав. Щом е свален, не може ли да се отвори и да се види цвета на магнита? Алнико магнитите, мисля че са метално сиви на цвят, а керамичните - черни. Не съм много сигурен де, можеш да потърсиш информация в интернет. Цитирай
liquid_death Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Една спектограма на сцинтиграф би решила проблема Цитирай
Nikifena Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Можеш да ползваш гаус метър. Ако магнитите имат сравнително различно намагнитване, то вероятно е да е с алнико магнити. Ако като цяло имат много близко намагнитване, значи е с керамични адаптери. Обаче едва ще си купуваш гаус метър, така че това отпада. Бобът и той отпадна. Жалко. Що не пробваш пък да го отвориш. Няма да излезе много от американския въздух дето дава готините честоти 1 Цитирай
jorog Отговорено Април 14, 2011 Отговорено Април 14, 2011 Първо от каква китара е свалян(марка и модел). След това можеш да видиш в нета съответно какви са му адаптерите(особенно ако е известна марка напр. Ибанеэ). Така като се замисля май тези адаптери със металните капачки са по-често с алнико магнити. Цитирай
Recommended Posts