Slacoth Отговорено Март 30, 2011 Отговорено Март 30, 2011 На всички останали: БЛАГОДАРЯ ИСКРЕНО ЗА ОКАЗАНАТА ПОМОЩ. Между другото аз продължавам да твърдя, че ако си увеличиш малко екшъна ще отшуми проблема. Цитирай
Betrayer Отговорено Март 30, 2011 Отговорено Март 30, 2011 А тоя номер с тежестта на главата помага ли и при акустични китари? Цитирай
analizatorat Отговорено Март 31, 2011 Автор Отговорено Март 31, 2011 (Редактирано) Колеги, пробвах да увелича екшъна, но не помогна по никакъв начин. Пробвах с нъта и постигнах някакъв успех / състейна леко се увеличи, тъй като явно глухата точка се премести с части от тона нанякъде /, но пък грифа стана почти като монголски лък. Прикрепих най-големия метален шестограм /около 80 грама /, който имам към главата на грифа и това помогна най-много, доколкото глухия тон се премести между ре и ре #. Сега се опитвам да си произведа някакво мобилно устройство, което да се прикрепя към главата на грифа / подобно на показаното от Кольо /. Ако постигна някакъв успех ще споделя с вас. Редактирано Март 31, 2011 от analizatorat Цитирай
jorog Отговорено Март 31, 2011 Отговорено Март 31, 2011 Според мен целият проблем има няколко причини: 1.от неравномерно разпределение на тежеста 2.от ниската маса на грифа 3.от хлабави или лоши части 4.от самата конструкция(дизайн) На мен малко не ми вдъхват доверие бриджа и тези разпънати струни след него.А и грифа на тази китара е доста тънък. За по-добър състейн помагат тежест при главата, при бриджа(за китари с тремоло),по-дебели струни и всяка част трябва да е максимално стегната. Щом ти гаси определена нота,това означава че или грифа ти е проблемен,или бриджа ти гаси тази честота, или някоя част от китарата ти прави лош резонанс и ти намаля състейна при определени честоти. Пробвай със тежест,виж си бриджа дали е нещо хлабав или направо пробвай един Tune-O-Matic дали ще промени работата. Цитирай
tatkoogi Отговорено Април 1, 2011 Отговорено Април 1, 2011 Пробвай със тежест,виж си бриджа ... А ти пробвай да прочетеш темата и после давай съвет! Не,че си написал нещо нередно и неправилно, но тези действия, както и възможните причини вече се коментираха и обясниха! Не се заяждам, без лоши чувства! Поздрави! Огнян. Цитирай
Stivy_k Отговорено Април 2, 2011 Отговорено Април 2, 2011 Оказа се че на СИ на 1ва струна и на мойто Гибонче има лек проблем със състейна! Не е драма, но има лека разлика с останалите позиции! Ако не беше темата никога нямаше да забележа вероятно! Изобщо китарата е несъвършен инструмент... откровено фалшив на всичкото отгоре! Може би в това му е чара! Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 17, 2011 Отговорено Април 17, 2011 Изминаха повече от две седмици. Има ли някакъв успех или няма? Цитирай
EAmechaniX Отговорено Април 28, 2011 Отговорено Април 28, 2011 Оп, точно един месец. Ще чуем ли резултати? Цитирай
Recommended Posts