Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Талкирането на ръцете може да има смисъл само ако свириш с перо, да не се плъзга. Но тук става дума за човек, който свири с пръсти. И наистина не виждам какво ще постигнеш, освен да замърляш струните и да им скапеш звука.С талк можеш да спреш потенето на дланите, не на пръстите.

А може да става въпрос за съвсем друго нещо - понякога звезди се шегуват като пускат "малки загадки", ей така за разлайване на кучетата. Пък какво ти пречи да се талкираш и да съпоставиш звука преди и след процедурата.

А относно мазането на лявата ръка - какво по-красиво (поне за мен) от звука на приплъзнатите пръсти върху струните, най-малко дава гаранция, че свириш на бас, а не на някакво синти устройство.

Отговорено

Относно изпотяването - нещата са съвсем прости. Непосредствено преди свирене си измивам ръцете много добре, с най-обикновен сапун, подсушавам ги и по време на сетовете нямам никакви ядове. Няма нужда от разни препарати и тем подобни.

А легендата нищо повече не е писал. Струва ми се обаче, че и аз съм засичал някога, някъде видео, където Харис използва талк. Ще се поразровя после като имам време и ако намеря ще постна.

Благодаря на всички за участието!

Отговорено

Това намерих в нета.

He is best known for his "running" the bass line - usually an eighth note followed by two sixteenth notes in rapid tempo (eg, "The Trooper") or eighth note triplets - that he play with two fingers. Before playing, Harris often chalk on his fingers, to make these patterns easy to play quick, as shown on the bonus DVD for Matter A Life and Death album.

Не знам дали добива ускорение по този начин, но 100 на 100 сменя струни всеки път като го направи.

P.S. Извинявам се, че го поствам на английски. Почнах да го превеждам на бг, но някои неща звучат ужасно смешно на бг. Нали сме най-умният форум, надявам се, че не е проблем.

Отговорено

На мен по-скоро ми се е налагало да си "овлажня" пръстите, защото ако са ми прекалено сухи, съвсем не мога да свиря, трябва да има някаква златна среда. Предполагам, че е индивидуално...

Отговорено
Ако имаш проблеми с потенето на ръцете, чувал съм, че има течни препарати против потене, които вършели работа.

Да - дънки. С небрежен жест забърсваш у гащите и пак свириш... :whistle: