Jump to content
Българският форум за музиканти

crifri

Members
  • Мнения

    55
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    2

crifri last won the day on Януари 14 2014

crifri had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.youtube.com/channel/UC_4f2xnunorTjOCn6e6I9yA?feature=watch
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Канарски острови

crifri's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

28

Обществена Репутация

  1. "Разбойник", кажи си резервите за пеенето, за мен е важно. Още веднъж благодаря на всички, много бири имам да ви черпя като прескоча до България
  2. Никого не бих си позволил да правя на маймуна. Това с тремолото най-лесно ми се струва, а за кутрето - благодаря. Някой ако може да ми даде съвет за тона. Иска ми се да докарам чист, но мощен тон. Компресора помага донякъде, но повече вреди защото омазва нещата, поне на мен така ми се струва. Свиря с 0.10 и много дебело перо и доста удрям струните, това пък ми пречи да свиря бързо ....
  3. Така е, от години свиря на разни инструменти и си изкарвам прехраната като музикант, иначе съм образован тъпанар-класик /барабани, тимпани, маримба... всякакви чукалки/ но класиката остана само за слушане. Свирил съм по кораби като барабанист и кийбордист, после пиано барове ... дълга история :-) и забавна
  4. Лелеее, неочаквано много коментари.... благодаря на всички! Моля ви не чупете нищо и не си прерязвайте вените ;-) после как ще свирите. Наистина свиря от една година, китарката си я поръчах от Musicstore декември 2012, мога да изровя фактурата и да я снимам, ако това е толкова важно, а записа направих декември 2013. Преди това винаги съм имал акустична китара в къщи, но така събираше прах, всичко което можех да изсвиря преди, бяха обичайните 3 акорда и то в мисионерска поза.
  5. Страхотно е парчето, престъпление е да не се реализира на пазара, поне в Европа. Не мога да си обясня тези 330 посещения в тубата, би трябвало да са 300 хиляди, поне до сега. Относно миксирането, мисля че трябва да махнеш комресора от пианото и да изведеш още мъничко вокала напред или да го осветлиш. Ако си правил мастеринг, може от там да идва проблема, мастеринга е полезен само при перфектен микс. Аз лично никога не мастерирам. Финални ефекти слагам още при смесването. Някои твърдят, че това е против всякакви правила, но при мен работи и никога няма изненади. Много, много добро, БРАВО ! Този запис е семе за високите етажи на шоубизнеса, намери подходяща почва и го засей.
  6. Страхотно, много ме кефи, приятен тембър, готин тон на китарата и барабаните хич не са зле. Дано намериш съмишленици за проектите си. Следващият път го изпей с повече пожар, има на къде
  7. Здравейте приятели, преди година си купих китара и на дърти години взех да се уча. Скоро записах едно от любимите ми парчета и ще се радвам на мненията ви. Китарата е Fender Squier Bullet Strat HSS, вокала записах с динамичен Shure, останалото е Yamaha MO8. Коментирайте и критикувайте без притеснение, благодаря предварително :-)
  8. Качвам още едно https://www.youtube.com/watch?v=pVXV76qjUSc&list=PL1_0Z5UEkE7N40cz8kmrgmy_W2KnPMLTC и то ще е последно, защото няма много коментари, вероятно и почитателите на подобен стил музика не са много. Все пак ви благодаря, мълчанието също е вид изразяване на мнение. Благодаря Caprycorn , надявам се някой ден да се срещнем и във физическия свят :-)
  9. Сваляш си безплатна караоке версия на песен която харесваш, и записваш върху нея гласът си. За целта върши работа и камера с вграден микрофон, която ползваш за скайп. След това публикуваш тук. Ако пееш много добре, ще се намерят съфорумници да ти помогнат за добър кавър. Иначе, като чета това което си написала, ще трябва да заделиш няколко хилядарки и няколко години за да се научиш да правиш записи, уменията за свирене, пеене, аранжиране не ги слагам в тази сметка. Пожелавам ти успех и чакам първият ти запис, обещавам да помогна.
  10. Благодаря за хубавите думи обещавам да ти пратя целия албум, когато е готов. А търсенето на басист продължава.
  11. Невероятни сте, продължавайте музиката ви зарежда положително и звукът ви е много, много добър. В момента съм далече и няма как да дойда на ваш концерт, но като запишете албум, пишете във форума, аз съм първият ви клиент.
  12. Качвам още едно: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=channel%3A51e977eb-0-270b-8d35-1a11c1f3ac&feature=iv&src_vid=acDzu1SCJWw&v=xZP7gOWltrg Намери се саксофонист за проектът, но басист все още няма Ехо, басистите, не се крийте моля ви, без бас не става
  13. На това здраво мъжко трио ако имаше адекватно допълнение щеше да е супер, ама щом е само за по седмица-две в годината всичко е ок. Успех :-)
  14. crifri

    Проблем

    Здравей liana.6661@mail.bgмного се радвам, че тук във форума има момичета и момчета на твоята възраст :-). Аз обаче не разбирам проблема дали е в избор на стил или на вокала Ееееее. Ако те притеснява Е-то или изпяване на други гласни, може да намериш съвети / вокални уроци / в нет-а. Бъди внимателна, не натоварвай много гласа си и не приемай на 100% това което ще намериш, защото всеки глас е уникален и има нужда от различен подход. Аз ще ти опиша упражнение за дишане, което върши работа за всички стилове пеене и със сигурност няма да ти навреди. Заставаш права, спокойна без напрежение. Поемаш си въздух с корема, но така че да се отворят и плаващите ребра назад, колкото е възможно да се изпълни коремната кухина с въздух. След това слагаш дясната / или лявата / си ръка така че нокътя на палеца да застане точно срещу устните ти и започваш леко да изпускаш тънка струя въздух, духайки в нокътя на палеца си. Целта е струята въздух да бъде равномерна и възможно по-продължителна. Повтаряй това многократно, след това можеш да правиш същото, пеейки Ааа -Ъъъ, Ооо -Ууу, Еее - Иии ... Добре е ако имаш възможност да се запишеш и да пост-неш тук във форума, защото така е трудно да с дава съвет, но упражнението си струва, можеш да го практикуваш години и винаги ще ти помага :-)
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.