Jump to content
Българският форум за музиканти

ascendendo

Members
  • Мнения

    53
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от ascendendo

  1. Много хубаво, MISS_SUNSHINE! :)
  2. ЯКОООООООООООООООООООООООООО!
  3. ascendendo

    Притеснение

    Здравей, Имах много сериозен подобен проблем. Не знам дали е успокоение, но с опита и увереността намалява значително. Не съм почитател на това да си представяш аудиторията като неодушевени предмети. Смятам, че много по - искрено и успокояващо е, ако вникнеш в посланието на произведението и осъзнаеш ролята си като човек, който предава това послание на публиката. Ти имаш роля да свържеш музиката със слушателите. Не си там за да си изсвириш произведението и да се притесняваш кой каква оценка ще ти даде. Преди всичко това е изкуство и ти си там, за да му бъдеш проводник и да го съпреживееш, давайки му частица от своята неповторимост. Да дадеш нещо на публиката, да докоснеш нещо в тях, с което ще ги накараш да спрат за малко да мислят за проблемите си, да замлъкнат умовете им за миг и да отидат на мястото, където искаш да ги заведеш. Те са се предали на теб за този момент. Та мисля, че трябва да се събереш в смисъла на произведението и в осъзнаването на това, че правиш нещо хубаво за всички. Като човек на изкуството ти си посланик на доброто и излизайки с любов на сцената, абстрахирайки се от всички светлини в залата, и забърквайки своята малка музикална магия, слей себе си, изпълнението си и публиката в една обща светлина. Тогава всички ще сте едно и няма да има нещо външно, от което да се притесняваш. :) Колкото повече изгубваш усещането за "себе си", за сметка на емоцията и посланието на произведението, толкова по-голям резултат ще имаш в направлението, с което имаш проблем и толкова по - благодарна и обичаща публика ще имаш. Всяко нещо отнема време, но работейки върху идеи като тази, можеш да достигнеш до по - дълбокия смисъл на това, което вършиш и да го преживееш на друго ниво на разбиране.
  4. Нямам фейсбуук. Дай някакъв мейл.
  5. ascendendo

    Дрезгав глас

    Според мен - трябва да го усетиш. Как става - с практика. Опасно ли е - да, ако го правиш неразпят и/или стегнат и усещаш напрежение. Бих ти препоръчал да правиш упражнения върху vocal fry като това - или което намериш и ти харесва за vocal fry, както и humming и комбинация между тях ПРЕДИ да пробваш с песнички. След като загрееш добре, репетираш с песни, които са ти най - удобни за дране или дрезгаво пеене, докато се усетиш комфортно и се опитваш да го реализираш в различни регистри.
  6. Пишете ми на лично, ще ви дам координати.
  7. От години ползвам Shure Beta 87А. Нямам никакви проблеми. Повечето изпълнители и озвучители по клубовете, които нямат опит с кондензаторните микрофони, се притесняват от микрофонии. Често след концерт идват и оглеждат микрофона и казват - супер... Микрофониите при микрофоните не зависи само от това дали е кондензаторен или динамичен, но и от полярната схема и поставянето на мониторите. Затова може да се поинтересуваш как да разчиташ полярната схема на микрофоните. За сега, спокойно от опит мога да кажа, що се отнася за Shure Beta 87A (supercardioid) - действайте, за останалот - тествайте. Забележка - понеже ни се налага да пеем по всякакви дупки и художествени самодейности, добре е да се има предвид, че кондензаторните микрофони изискват фантомно захранване - +48V, което стандартно трябва да присъства на всеки средностатистически миксер, но все пак се случва (и то не рядко) по някаква причина да не могат да ви го подсигурят, затова е добре да си носите някаква кутийка (преамп, процесор и т.н.), която да ви захрани микрофона.
  8. Тъкмо записахме едно от по - твърдичките и хахави парчета, Ще бъдем благодарни ако коментирате! :) ViolentorY - Brain Wash Може да ни чуете и тук: Facebook: http://www.facebook.com/ViolentorY Reverbnation: http://www.reverbnation.com/ViolentorY YouTube: http://www.youtube.com/ViolentorYOfficial Сърдечни поздрави! :)
  9. Хехех, Благодарим ви момчета!!! Иначе, живот и здраве, като му дойде времето на "албумът", няма какво да се разписваме, направо с вашата банда ще ни дойдете на гости вкъщи, за да го отпразнуваме! Сърдечно ви благодарим за подкрепата момчета!
  10. Здравейте, приятели! Пуснахме още едно ново парче - "Over You"! Ето линк: Ще ви бъдем благодарни ако дадете коментари! Ако ни харесвате, може да ни подкрепите като like - нете страницата ни във фейсбуук: http://www.facebook.com/ViolentorY?sk=app_2405167945 и споделите с приятели! Благодарим ви!
  11. Приятели, Благодаря ви от името на цялата група! Подействахте ни много мотивиращо! Поздрави от бандата!
  12. Харесват ми, звучат ми добре и завършено! Не знам критериите за оценка на елктронна музика, но мисля, че щом звучи добре и ме кара да се чувствам приятно - това е достатъчно! Успех!
  13. Благодаря Ви за социалната тема в тази песен! Наистина смислено и текстът е в съзвучие с музиката и кара да се замислиш! Не на шистовия газ! И нека наистина започнем да се събуждаме!
  14. Много приятно и релаксиращо! Благодаря!
  15. Приятели, Нашата група Violentory пусна в мрежата новото ни парче - "Never Fall" Може да го чуете тук: http://www.facebook.com/ViolentorY http://www.reverbnation.com/ViolentorY http://www.myspace.com/ViolentorY ВАШАТА ПОДКРЕПА Е МНОГО ВАЖНА ЗА НАС! Дайте своя коментар! Ако ни харесвате, дайте ни "like" и/или ни добавете като приятели, и споделете парчето с други метъл фенове! С най - добри пожелания! Димитър
  16. Можеш да пеез за удоволствие и да се развиваш, докато имаш желание и изпитваш удоволствие от пеенто.
  17. Офф, пропуск! ЕТО ГИ И ПАРЧЕТАТА: http://www.myspace.com/violentory
  18. Здравейте, колеги! Ще се радвам да чуете и да драснете някой коментар към нашите две нови песни! Благодарим Ви!
  19. Ехххх, Вярчеееее :):):)! (hugs)

  20. ascendendo

    Singing Success

    Според мен, курсът е страхотен.
  21. Предполагам, че питаш за вокали... В интерес на истината няма особена нужда като става дума за софтуер да е 500 в едно и на практика можеш да си наредиш няколко плъгина един след друг. И все пак вокални "софтуерни процесори": Voxengo Voxformer Antares AVOX Yamaha Vocal Rack AF Prosoniq VoxCiter BBE (exciters) Аз съм обикновен певец, не съм producer/mixing/mastering engineer, но за глас много харесвам компресора на Softube Tube-Tech CL 1B, който е емулация на едноименният компресор на Tube-Tech. За Reverb и Delay не мога да ти препоръчам нещо конкретно, защото не съм такъв разбирач. Хубаво е преди да влезеш и да обработваш софтуерно, да имаш един хубав preamp и A/D (D/A) интерфейс, за който си прочел добро ревю относно latency и jitter. Поздрави!
  22. Потърси координатите на г - жа Мила Маврова. За джаз пеене и импровизация (дълбоките води на джаза) - Александър Петков. Имам номер на Мила Маврова от преди година и половина, мога да ти го дам и да се надяваме, че не го е сменила. На Александър Петков имам актуален номер. Тези, които проявяват интерес да ми пишат лично съобщение, за да им изпратя координатите на въпросните учители. Поздрави! (чух и за още една добра учителка по пеене, на която също мога да намеря координатите, ако някой се интересува)
  23. Имаш много приятен глас, много си музикален, пееш с чувство и смятам, че е въпрос на време да ставаш все по - добър. Каквито и грешки да правиш в момента е въпрос на време сам да започнеш да ги усещаш и да ги избягваш, както и да се контролираш все по - добре и да придобиваш увереност. Но мога проста да ти кажа, че ми хареса много, въздейства ми и смятам, че не трябва да спираш да работиш над себе си. Ще те посъветвам да събереш парички и да си вземеш някакво, макар и по - евтино микрофонче (а защо не и хубаво, втора ръка). За да чуваш гласа си по добре, да чуваш по - реално цвета на гласа си в различните регистри. ПЕЕШ СТРАХОТНО за човек, който не се е занимавал до сега. Потърси уроци в нет - а - Brett Manning, Seth Riggs, Jaime Vendera, Zen of Screaming - благодарение на тях ще можеш да преминеш през стиловете и да прецениш кое е по - вкуса ти. Лично аз все още не съм минал през всички, но в различни моменти ми се упражнява и пее в различни стилове. Много обогатяващо и полезно!!! Или пък просто върви някой да те разпява. Звучеше ми одухотворено, просто не спирай да пееш! Поздрави!
  24. ascendendo

    Извивки

    Привет! Ако не ти идва отвътре да ги изпълняваш лесно, ще ти прерпоръчам: Купи/изтегли вокални уроци или иди при вокален педагог за упражнения. Препоръчвам ти уроците на Brett Manning - Singing Success. Общо взето орнаментиката, ако не ти извира отвътре, става с упражнения и много пеене. При мен лично се получи така, че докато се учих нямаше уроци на аудио, но съм пял докато хвана орнаментиката на конкретния стил. Но уроците на Brett Manning по един естествен начин те настройват в насоката на стила, който си решил да упражняваш, затова ти ги препоръчвам горещо. Ако не тях - поне върви при педагог, който е пял блус и рок (конкретно за Coverdale) Успех!!!
  25. ascendendo

    Themodernvocalist.com

    Здравейте колеги! Искам да ви поканя да станете члнове на най - голямата общност за певци онлайн. Персонално нямам никаква ангажираност към сайта, но бих се радвал да подкрепя тяхната кауза по събирането на нови членове, защото колкото сме повече, толкова по - добре. Уебсайтът предлага есета и експертни коментари на много известни вокални педагози от цял свят, както и шанса всеки от вас да сподели своята практика, наравно с всички. Дори публикуваха едно мое ! Публикуват се ревюта на последните вокални продукти и хубавото е, че всеки дава своята оценка. Може да се регистрирате директно през:http://themodernvocalist.com, или да ми дадете e-mail, за да ви изпратя покана, което ще чест за мен! Нека има повече българи в международните певчески общности и да държим фронта.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.