Jump to content
Българският форум за музиканти

Krasi63

Members
  • Мнения

    177
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Krasi63

  • Рожден ден 09/27/1963

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Несебър, Бургас
  • Interests
    Музика, Корабомоделизъм, Риболов

Последни посетители

2430 профилни разглеждания

Krasi63's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

89

Обществена Репутация

  1. На първо време запои жълтия кабел на десния потенциометър до другия жълт, а синия на средния пин на същия потенциопетър.
  2. Това ти е схемата. http://2.bp.blogspot.com/-L96SuNvgigw/Tzu-fCIQm6I/AAAAAAAAAAM/TBWF0MRl_Rc/s1600/engl_z5_eagle_schematic.png Щом ти свети диода че е включен, на първо време пробвай с друг кабел. Не знам какъв е кабела db9 или rs232. Ако имаш възможност да пробваш футсуича на друг усилвател и ако работи значи проблема е в усилвателя. Във футсуича след бутона има светодиод и резистор R29, евентуално резистора може да прави проблем и трябва да се измери с уред, което е малко вероятно щом ти свети диода.
  3. Върна ме 40г.назад. Братовчет ми свиреше със същата китара със същия адаптер с потенциоменти. Тези адаптери вървяха с потенциометрите и ги продаваха в музикалните магазини. Монтажа се правеше от нас. Такива букси имаше и в Радиограмофоните или в Радиоапаратите които бяха лампови, пък звука беше супер. Може да си смениш буксата, но може да си купиш букса миди петица мъжка и да си направиш кабел, като в другия край сложиш мъжки Жак 6,3мм. или микрофонна букса, зависи в какъв усилвател ще я включваш. Това ти е мъжката букса която ще стане за твоята букса. https://vikiwat.com/buksa-c3-5-ca-schift-dnc-005-din-5pin.html На първо време отвий двете видии за да видиш колко кабела са вързани за буксата, два или три и към кои пинове са запоени. Направи снимка на буксата.
  4. Може да го провериш дали е ключ или бутон, ключа в едното положение включва верига а при другото положение и изключва верига, а бутона прави верига само при натиснато положение, като има бутони които правят и обратно и това се проверява с Мултимер. На Дижитек ефектите са с микробутон, който като се натисне дава сигнал до switching regulator LM2574M и бутона след включване и изключване на ефекта остава на една и съща височина. На босс ефектите са на същия принцип. Видях и моят лупър който пак е с микробутон, като пружинката достига до горната част на микробутона и при натискане самата пружина натиска бутона. Ако е микробутон и прави това което казваш, значи има някакъв проблем, който може да е механичен или някоя част по платката, но ако е ключе това което ефекта прави е нормално. Вариант ако е ключе, след разпояване го обръщаш на 180 градуса и при долно положение ще включва, а при горно ще изключва, но това си е на твой риск и твоя отговорност, ако разбираш какво правиш.
  5. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение. По-горе се обърках. Явно са го направили при горно положение да се включва, а при долно да се изключва. Не мога да редактирам по-горе постовете.
  6. Аз имам един китайски лупър със същия микроключ, пружина и след което е горния бутон, но той си включва и изключва винаги при долно положение.
  7. Като гледам на този клип, твоят бутон не е типичен бутон каквито се използват на ефектите на Маршалите или при суичовете на усилвателите, а той е с микроключ, като между него и бутона който е отгоре на ефекта има една пружина, това се вижда на 2,03 минута в клипа. Пина на микроключа при включено положение е по-ниско отколкото при изключено положение и ако пина излиза доста нагоре при изключено положение, за това да ти изключва след като си махнеш крака.
  8. Може бутона да е дал фира. Направи снимка на платката да я видим какъв е тоя ключ с 12 крачета.
  9. Като и видиш Логото се разбира че е евтин модел. Това е Класическа Китара. Това си заслужава Washburn http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4810/usm-wd7sce.html Това също http://onlineshop.audio-factor.eu/product/4814/usm-oacefn.html
  10. Бутоните на Footswitcha за този модел са моментни. Жака за суйча е Стерео - T R S
  11. Ако някой има нужда от схеми, тук има налично огромно количество. Усилватели, ефекти, миксери, клавири и т.н. Подредени по азбучен ред https://bmamps.com/Tech_sch.html Дано ви са полезни.
  12. Ами разпои кабелите от жака и измери съпротивлението на изходните кабели и ще разбереш дали работи жака.
  13. Миксера служи за много неща, но най вече прави страхотен целувчен крем!!! Стига да знаеш как да го направиш и с какво!!!
  14. Аз скоро си купих от базара ето този модел http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_212v_fm_tbs.htm Много удобна и качествена изработка. Грифът на нъта е - 40мм. стандартните китари са по 42 - 44мм. За 13г. с този тесен гриф, ще е супер. Само адаптерите не ми харесаха, не че не стават, но ги смених с Wilkinson и направи страхотен Фендерски звук!!! Тази е същата само дето шарката е различна http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_112v_ovs.htm Тази също не е за изпускане http://www.thomann.de/de/yamaha_pacifica_311h_vw.htm
  15. Като проверяваш окабеляването - провери кабела дето е запоен за бриджа, да не би да се е скъсал или кофти спойка! Провери и схемата правилно ли си вързал адаптерите! Пробвай във друг контакт или в друга стая, може да имаш проблем в ел.инсталацията - кофти заземяване! Ако имаш къде пробвай ампа с китарата в някой познат, както китарата на друг Амп.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.