Jump to content
Българският форум за музиканти

midnight sound

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от midnight sound

  1. Привет на всички! В търсене на перфектния, моя си инструмент, разгледах всякакви марки, модели и варианти и си харесах доста неща. !Четейки подробно характеристиките на всеки един от тях, изникна един много важен за мен въпрос. Почти всички марки имат 76 - клавишни модели, които обаче са полу-пианистични и 88 - клавишни - хамър модели. 76 клавишните са с доста по-достъпна цена и са много по-удобни за участия. Тъй като съм пианистка, за мен качеството на клавиатурата е на първо място. Исках да попитам за мнението на колегите, които са наясно с разликите м/у двата типа клавиатури. Разликата осезаема ли е, полу-пианистичната клавиатура може ли да се сравнява с акустичната изобщо?
  2. Класическата музика не е изчерпана,а отминала...за това се нарича класическа
  3. Преди два дена случайно попаднах на една книга на български език-на унгарецът Янош Гонда "Джазът-история,теория,практика" от 1975-та...случайно някой да има впечетления от нея?
  4. И аз вече съм ти 100 процентов фен!!Направо ме обездуми!!!Жалко че е толкова кратичко откъсчето....пусни още малко аванта за фенклуба.... Благородно ти завиждам за това което си постигнал,наистина е голям кеф да те слуша човек.... Направо ми идва да и после да :wall:
  5. Браво хора!Много е добро!Страхотен звук!Достави ми голямо удоволствие!!!Прекрасни сте!!!
  6. По-скоро съотношението свирене на пиано/играене на Марио е правопропорционално
  7. Е да,ако бях написала че ще правя вита баница,нямаше да реагираш така Освен ако не си баничар... И като споменахме Хърби Хенкок-той има невероятни преработки на класически произведения...ще спомена най-любимата ми-2-ра част на Концерт за пиано и оркестър-сол мажор от Равел....там той запазва цялостната структура на частта,както и партията на оркестъра,разликите са в каденците и солата...невероятно е....Това което исках да кажа е,че за да започне класиката да ти носи удоволствие трябва да си посвирил доста време за да можеш да преминеш към художествено ценните неща
  8. Обещавам скоро да ви бъда нагледен пример!!!
  9. Абсолютно подкрепям това твърдение! И примерите които могат да бъдат дадени са неизброими,не само за пианисти,ами за всякакъв тип инструменталисти.Проблемът е че класическата музика те задължава да изпълняваш всичко точно така,както изисква дадения автор,което автоматично изключва импровизационното мислене и възможността да свириш така както на теб ти харесва и ти идва отвътре...но от друга страна развива много други качества като:техника,концентрация,индивидуален стил....за един добър музикант е важно да проследи развитието на музиката чрез опознаването на различните епохи и композитори,което би му дало една много по-широка музикална култура....
  10. Колега,не четеш внимателно!!! :stop: Не че се заяждам, но седмо място е все още на първа страница! Прегрешението отпада и не се зачита!!!!
  11. Провери в MULTIRAMA Там не са много скъпи и са Evolution..... Моля, придържайте се към правилата на форума и пишете на кирилица! (Оригиналният праовопис е запазен)
  12. Твърде възможно е и да съм се объркала,тъй като ми беше попаднал много отдавна... :think: Беше А4 формат...и представляваше нещо като ръководство за самоубочение.... А намира ли се подобна литература на български език,освен споменатия учебник?
  13. Търся едно учебниче на Заберски за Jazz и импровизация.....да знаете от къде може да се купи?
  14. Добре заварила Като заговорихме за Svensson ,да те попитам случайно да знаеш от къде може да се дръпне някой техен албум?В арена има само два,малко са ми
  15. здравейте хора! първо искам да кажа,че съм изключително щастлива от факта че попаднах на този форум,и то съвсем случайно,оглеждайки се за работа из нетатрябва да ви споделя,че като напишеш "работа музиканти" в google ,форума излиза на първата страница на търсачката!! Много ви се радвам на всичките и ми е драго да се запознаем!! няколко думи: 1)nickname:midnight sound(откраднах си го....от един албум на Flanger ......) 2)Възраст:22....все още 3)Образование:клони към висше.... 4)Вашият инструмент/и:пиано 5)Предпочитан музикален стил:предпочитам ги почти всичките 6)Вашият вдъхновител:в зависимост от периода...като започнем от "аз съм сънчо",минем през Бах и Рахманинов,и стигнем до Еrikah Badu,Portishead,Massive....в момента съм дълбоко вдъхновена от Svensson Trio.... 7)Досегашни (не)реализирани проекти:за това мисля да отворя цяла тема,ама все още очаквам да ми дойде вдъхновението..... 8)Странични интереси:мързелуване и много филми 9)В кратце(или с две думи за вас самите):две са ми малко,но съм скромна
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.