Jump to content
Българският форум за музиканти

stefan123

newbies
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About stefan123

 • Birthday 12/23/1993

Previous Fields

 • Инструмент
  Korg Pa800

Profile Information

 • Gender
  Male

stefan123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Колеги, някой по-запознат би ли могъл да каже дали Korg Pa50SD има главен еквилайзер?
 2. Здравейте, колеги. Наскоро си закупих Korg Micro Arranger, който всъщност е по-компактен вариант на Pa50 SD. С него използвам и Expression pedal, а проблемът ми е, че педалът контролира силата както на Upper траковете, така и на Lower трака, който е за лявата ръка. Това се случва само при някои пърформанси. Има ли как да се направи така, че за всички пърформанси, стилове и STS конфигурации Lower трака да е един и същ? Понеже имам и Korg Pa800, на него съм му задал да си помни Lower трака от глобалните настройки. При Micro Arranger-а не мога да видя от къде става това. Другият вариант е, ако има начин да се направи Lower трака навсякъде да не се влияе от педала. Друг проблем е, че в RT Controls в менюто на Style play режима, където уж се задава на траковете дали да се влияят от педала не могат да се променят параметрите, т. е. ако за Exp. pedal е зададено на On, не мога да го променя по стандартния начин. Знам, че мога да си направя всички пърформанси с един Lower трак, като ги настройвам един по един, но това си иска доста ръчкане, а аз си търся по-глобално решение на проблема. Съжалявам за дългия пост.
 3. Здравейте, Имам два въпроса относно миди файлове. Ето го първият: Свиря на клавир Корг па800. Преди време съм си правил мидита с блендите на различни сетове. Сега свиря с друг сет и тези мидита са неизползваеми в момента. Въпросът ми е има ли някакъв начин те да се запаметят с други бленди на сета, с който свиря в момента? Аз се опитвах, но не успях. Вторият ми въпрос е: Наскоро ми дадоха едни кръчмарски мидита за Роланд. Хубави са, обаче блендите, с които свирят не ми харесват. Като цяло звучат твърде ретро, като се имат предвид възможностите на клавира. Като не успях да им сменя блендите, се опитах да си намеря някакъв софтуерен синтезатор, с който да ги подкарам през winamp и те да си звучат прилично. Такова нещо обаче не намерих, но съм чувал, че има. Някой знае ли някакъв софтуерен синтезатор, с който да се подобри звукът на миди възпроизвеждането при мен? Звуковата ми карта е Realtek AC97, ако има някакво значение. Благодаря ви предварително за помощта и извинявайте, ако се изразявам малко неточно, но не съм особено напред с тези неща.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.