Jump to content
Българският форум за музиканти

rumaher

Members
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от rumaher

  1. В София ще ти вземат много скъпо. Изпрати го в Плевен и ще стане като нов за половината пари. По Еконт ще пристигне за нула време.
  2. Радвам се, че сме подхванали тази тема. Има много какво да си кагем, но мен ме боли, че няма или поне в голямата част се загубиха детските муз. школи откъдето идваха кадрите за тези орк. Загубихме традициите, а в другите страни ни изпревариха със светлинни години. Аз съм започнал от детски оркестър и още 88-89 (там някъде) сме правили дефилирно шоу - това което сега правят военните оркестри. Това може да се види на воеения фестивал в Търново септември. Но разбира се разликата в класата си личи. Да неговорим за разликата в музицирането. От там и нататък. Традициите ни в нашета духова музика се трасформира. А където това не става оркестрите изглеждат вече демоде. Личи и нодостатъчното ниви на оркестрантите, тъй като който можа избяга навън, а много се захванаха с други занаяти. В тази посока и родителите не запосват децата да свирят, даже и за хоби.
  3. Забравих да пиша е. поща "petkov_rumen@abv.bg" Отново ти благодаря предварително!!!
  4. sibelius това е твоета игра
  5. незнам от колко време се занимаваш с тази работа, но за да търсиш добър тон започни с по-твърд платък/"платук" както казва прф. Петко Радев/. Свири дълги тонове от тихо до силно и обратно т. е. крешендо и дектешендо като внимаваш да не издуваш тона и да губи цвета си. Тази работа е скучна, но това е пътя. Има много неща, които трябва да съблюдаваш, но това е началото. Ако изградиш добър тон след това можеш да играеш с него, ама няма как да стане с грозен тон да свитиш хубаво
  6. Здравей и от мен. Разгледах нахотката ти и много ме заинтригува. Събирам такива неща и разбира се има и аз не малко. Мога да ти помогна с Дунавско хоро /партитура и щимове за дух. оркестър/ интересувам се от всичко което имаш, но може да започнем с SING, SING и производните му около него. Ако ти трябва нещо по-конкретно ще се радвам да съм ти от полза
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.