Jump to content
Българският форум за музиканти

DANEV

Members
  • Мнения

    301
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    69

Всичко публикувано от DANEV

  1. DANEV

    Tool - The Pot

    И един едит от днес - Използвам още един трак, който е с оригиналните вокали, отделно цялостно някои неща звучат по-добре. Смесих този, който използвам от Karaoke Version с изтегления от днес. Промених някои корекции в китарите и добавих допълнително дилей на някои места: https://www.youtube.com/watch?v=ZUefGpMYIR8
  2. DANEV

    Tool - The Pot

    Една любима песен, на която отдавна се каня да направя кавър...
  3. Благодаря! Да се чуят двете кубета и двете китари в едни и същи условия. А идеята с и без педалборд е да се чуе дали се променя тона, дори когато нищо не се използва от него.
  4. Освен кавър, това е и малък експеримент: Солото е от композицията "Bad Asteroid" на The Aristocrats. Китарите са: Fender Stratocaster Custom Shop Limited Edition 1957 Gibson Les Paul Studio 2000 Усилвателите са: Mesa Boogie Lonestar Special 1X12 Roland JC-40 Микрофоните са: Shure SM-57 Sennheiser E906 На всички записи микрофоните са сложени вляво и дясно. Идеята е да свиря едно и също нещо с различни усиватели, китари и условия. Написано е в клипа на всяка част какво използвам. Когато свиря със съответния усивател, китарата директно е включена в усилвателя. И на двата усилвателя свиря единствено с малко ривърб. Идеята на тейковете с педалборда е да се чуе дали/как педалборда, дори когато няма нищо включено от него променя тона на китарата. На последната част използвам тейк 2 - Gibson + Mesa, но съм сложил от рийпър допълнително ривърб, както и - компресор, дилей и EQ. Ако пропускам нещо, можете да ми пишете. Коментарите и мненията оставям на вас. Приятно слушане!
  5. Една много любима група... Препоръчвам за тези, които не са ги слушали.
  6. Една любима композиция на една от любимите ми инструментални групи - The Aristocrats. Това е видео от участието вчера (22.03) в Кашмир, Стара Загора: Този инструментал беше вдъхновител за написването на една от композициите от дебютния албум на Project 7 (фюжън проект, в който участвам). Тук можете да я чуете, както и останалата част от албума: А тук можете да чуете пълен кавър на Flatlands, който записах 2021 в деня на музиката: Надявам се да ви допаднат. Приятно слушане!
  7. Нещата стават все по-страшни... Трябва все по-здрави кръст...
  8. DANEV

    YouTube канали

    https://youtube.com/@Y1o2o3Y?si=Z6OliYuL9cC6gXoo Това е YouTube каналът ми. Ако ви харесва съдържанието, ще се радвам да ме последвате. Благодаря!
  9. Заповядайте в центъра на Вселената (Стара Загора) днес (петък, 15.03) от 21:30 в клуб Дръмс:
  10. DANEV

    "How to play out of everything?"

    Minor 2-5-1... Нещо като джаз или: "Как да свирим фалшиво"?
  11. Поствам същото изсвирено с Mesa Boogie Lonestar Special. Първото е с Roland JC-40. На първия тейк използвам JHS - Double Barrel (Blues breaker) и Wampler - Ego Compressor. На тейка с месата използвам драйв канала на месата. Кое ви допада повече?
  12. @yamaha Много благодаря! Така са решили хората да си кръстят и песента' и албума...
  13. @KoobenotТой си е релик по принцип. За щастие стана от един тейк... :Д
  14. Седя' с патица на залив... Нещо от новия албум на Аристократчетата'...
  15. DANEV

    Neo classical shred

    Да, много съм доволен. По-лек и по-надежден от месата. Усеща се по-високата класа на месата (Mesa Boogie Lonestar Special), но Роланда е страхотен "работен кон". И ривърба и хоруса са също много на ниво.
  16. DANEV

    Neo classical shred

    Много благодаря! Използвам едновременно JHS Double Barrel (Blues breaker страната на ефекта) и Friedman BE-OD. Friedman-а дава яко драйв, а Double Barrel-а прави по-плътен тона. Кубето тук е Roland JC-40.
  17. DANEV

    Neo classical shred

    За разнообразие... Ако някой се интересува, да пише за трака.
  18. Слайд солото от High Hopes на Pink Floyd На живо в Joy Station, Sofia (23.02.2023)
  19. DANEV

    Pink Floyd - Time (Live)

    Time от концерта в Joy Station - 23.02.2023
  20. С това соло използвам случая да ви поканя на трибют на Pink Floyd. Заповядайте този петък (23.02) в Joy Station. Подробности и билети можете да намерите тук: https://www.eventim.bg/bg/bileti/tribute-pink-floyd-sofiya-joy-station-630089/event.html
  21. DANEV

    Pink Floyd Tribute

    Билети: https://www.eventim.bg/bg/bileti/tribute-pink-floyd-sofiya-joy-station-630089/event.html
  22. DANEV

    Live in Ten Fingers (Burgas)

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.