Jump to content
Българският форум за музиканти

Ivan Mihov

Members
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Ivan Mihov

  • Рожден ден 01/04/1974

Previous Fields

  • Инструмент
    duduk

Contact Methods

  • AIM
    johnny740104

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    гр.Габрово

Последни посетители

457 профилни разглеждания

Ivan Mihov's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Здравейте на всички! Предлагам школата за дудук на Качулев! Имам пусната обява в базара на сайта в раздел книги-ноти! Успех на всички! jhon1n2y@abv.bg
  2. Здравейте на всички! Ако някой си търси самоучител за дудук, пуснал съм обява в базара на сайта раздел книги-ноти! Предлагам ви в pdf файл Нотен буквар за ДУДУК!
  3. Ако някой иска нотния буквар на Качулев да ми пише! Имам и обява в базара раздел книги-ноти! jhon1n2y@abv.bg
  4. Разлика във звука има и то огромна, а и като гледам тези видеа, ми се струва, че арменския дудук е с платък! Поне така звучи, докато при нашенския дудук си има вградена свирка и само леко надуваш без да се напъваш като тези изпълнители!
  5. Здравей, аз мога да ти доставя Дудук, и да ти дам школа за такъв във PDF-формат, но инструментите с които разполагам са все със седем отвора (така ги прави майстора). Мога все пак да попитам за такъв със шест. Пиши ми на : jhon1n2y@abv.bg
  6. Здравейте на всички които искат да се научат на нещо българско. Имам на разположение така търсения до неотдавна от мен самия "Нотен буквар за дудук" на Иван Качулев. Направил съм го в (pdf) файл и мога да го изпратя на всеки който се интересува. Ivan А аз търся симбек на две народни песни(СПЕШНО): "Седнало е джоре дос" и "Пусто му лудо и младо". Ще съм много благодарен, ако някой ми ги изпрати на горепосочената електронна поща.
  7. Здрасти. Кажи какво точно искаш да знаеш и ще те ориентирам. Кавала, както и останалите дървени духови инструменти се поддържат със ЗЕХТИН и свирене. Това е най-общо като помощ. И не Донавивай конци на сглобките , както правят много начинаещи, има опасност да спукаш инструмента. За др. въпроси : jhon1n2y@abv.bg
  8. Мога да ти доставя какъвто искаш дървен духов музикален инструмент и то директно от майстор-производител. Мога да предоставя и школи за някои от тях, за дя се самоубочаваш. Пиши на e-mail: jhon1n2y@abv.bg
  9. Мога да ти предоставя школи и по двата инструмента, като уточнявам че тази за дудука е стара но от нея наистина можеш да се научиш на нещо. Пиши на e-mail: jhon1n2y@abv.bg .
  10. Здравейте на всички любители на БЪЛГАРСКОТО. Както писах по-горе мога да ви снабдя със въпросния инструмент, а вече разполагам и със школа за него и за блокфлейта. Освен това за всички които се интересуват мога да доставя : кавали, гайди, двоянки, дудуци, Кавал-дудук. Пишете ми на e-mail:- jhon1n2@abv.bg.
  11. Ако наистина търсиш нещо, то дали е учител. Мога да ти предложа школи за Дудук и за Блокфлейта. jhon1n2y@abv.bg
  12. Здравей. Понеже познавам майстор на такива инструменти се допитах до него по твоя въпрос. Отговора беше следния:- прави се канал по окръжността на сцепеното място; стяга се с конец (копринен или капронов) и се залива с каноконлит (самия конец). Това е врменното за постоянно решение. И каза да не навиваш допълнително конец горе на сглобката между гайдуницата и муфата това не уплътнява допълнително , а само ти поврежда инструмента. Ако исакш нова гайдуница пиши ми на адрес: jhon1n2y@abv.bg , като изрично посочиш размера на "сглобката" между гайдуницата и муфата. Майстора каза , че имало 16 и 17 мм. гайдуници.
  13. Здравейте. За свирене на дудук преди всичко трябва упоритост. Аз имам такъв от РЕ и свири много вярно. Тоновете вървят подред, като най ниския се възпроизвежда със запушване на 7-те отвора и леко надуване. позицията на ръцете е такава, каквато е описана по-горе (лява ръка по-близо до устата [използват се: палец, показалец, среден и безимен], след нея дясна[използват се: показалец, среден, безимен]). Дудука е с две октави, като втората се възпроизвежда чрез така нареченото пренадуване. По-сложно е положението с полутоновете, но за тях който има въпроси да ми пише на e-mail: jhon1n2y@abv.bg. Ако някой се интересува от закупуване на дудук, гайда или кавал да ми пише.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.