Jump to content
Българският форум за музиканти

H.R.

Members
  • Мнения

    266
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Топ дни

    8

Всичко публикувано от H.R.

  1. Благодаря отново за изчерпателния отговор!
  2. Надявам се няма да бъде досадно да споделя съвсем малко опит от днес в темата с интерфейсите. Тези дни си изтеглих trial на Nural DSP - Messa Bogie Mark IIC+Suite - мисля, че съвсем скоро го пуснаха. Ей така да пробвам - тегля инсталирам - и почвам директно с default пресета, който си е някаква прилична high-gain бичкия. Първо ползвам стария си Tascam от 2009 година. Ами ...някакъв гаден "послезвук" hiss след всяко заглушаване. Пробвам да изчистя малко с noise-gate на софтуера - засилвам изчистването до нива, където този hiss да стане вече що-годе поносим ..... но е вече при ниво където почва да ми озрязва звука. С три думи - НЕ МЕ КЕФИ. Пробвам други пресети , настройки ...но някак хич не ме кефи нещо. Много шум , сякаш орязва звука, сякаш закъснява, нещо някак постно. Чудя се как така толкова нашумял софтуер ще вади такова незадоволително качество. Пускам си веднага след това подобен пресет в TH-U (Bogner Ecstasy) - почти никакъв шум, богат и кефещ звук. Nural DSP ??? ...странно Един познат немузикант ми остави да пробвам един Scarlet Focusrite 2i2 - 2-nd generation от 2016г (децата му текущо не го ползват). Пробвам отново с Nural DSP - същия пресет - без промени в настройките - двата интерфейса. (Gain -a и на двата да е на нула , китарният вход си е включен и на двата- равни условия). Ами тук вече Scarlet-a показа доста съществена разлика - този hiss след заглушаване почти изчезна - осезаемо. А и самият звук е някак по-богат - усеща се. Като извод - явно и по-съвременните софтуери си искат по-съвременен хардуер. Старата бънгия я държа защото си мислех , че няма да има същестявена разлика - вече се убедих , че има. Изникава си една дилема дали Scarlet 2i2- 3 gen или направо Clarret+2Pre....
  3. Благодаря отново за детайлния анализ ! Всички тези особености ще се имат в предвид !
  4. Благодаря много за изчерпателния отговор! (Същият потребител съм, но не бях влизал от доста дълго време, ставали са промени сякаш в логването. През десетилетията се оказа, че съм съм направил някак друга регистрация...както и да е всичко е наред сега). Мисля, че мачът приключи в точка 1. Страхотен звук си извади Archetype Petrucci въпреки, че поради някаква причина ми прекъсна звука 2-3 пъти , което не го прави с TH-U. После пък посвирих доста и нямаше проблем и като standalone и като plug-in. Към този момент май постепенно ще инвестирам време в тестване и на другите архиетипи и накрая може да купя някой лиценз, но и най-вече в основното - време за свирене на китара. Времето може да е инвестиция също колкото парите.
  5. Както каза наскоро един вирусолог: щом две прави поотделно са успоредни на трета то те са успоредни и помежду си ! (Щом Harley Benton става за Floyd Rose Original, a Floyd Rose Original става за Ibanez Zero Rezistance (ZR 1,0) със ZPS - то и Harley Benton ще става и за Ibanez ZR with ZPS. ) ? Явно има някакъв запазен стандарт между производителите. Със сигурност не за всички части, но си има.
  6. Само да допълня колегата - американците от Floyd Rose са дали серията Original да се произвежда от Schaller в Германия. А самите Schaller пак си произвеждат техни си модели и части. Дали ще си вемете едното или другото - качеството ще е добро. Само съблюдавайте все пак дебелини и съвместимост, че има различни варианти Harley Benton - е бюджетна марка, но в последно време точно тези бюджетни марки, също както Behringer предлагат приемливи неща на добри цени. Колегата вероятно е пробвал.
  7. Преди час смених ръчката с такава на гореописаната - Floyd Rose Original (Made in Mermany). Пасва точно ! Поне за половин час свирене всичко е ОК. То стана друга китара ! Няма скрибуцане , няма луфтове , няма клатене. Много съм доволен ! Необходимо беше само да си купя един глух ключ N12 за 1,90 лв от железарията за да успея да развия гнездото на старата, оригинална ръчка за да не се налага да свалям струните. Гнездото (втулките) на FR Original са различни - монтира се в друг ред, но си пасва точно и всичко е наред!
  8. Да напиша и в тази тема, че да има решение и тук. Да - Behringer-a HD 400 наистина реши проблема. Потвърждавам ! Специални благодарности на yamaha и Baby Thomas за насоките и съветите. Наистина не стана и вероятно няма да стане ясно каква точно е причината за шума, но тази джаджа решава проблема в този случай. За такава цена си е доста добре.
  9. PROBLEM SOLVED ! Behringer HD 400 - НАПЪЛНО реши проблема ! Не се чува абсолютно никакъв шум - нито марсоход, нито луноход, нито квазар, нито пулсар! След 3 месеца чакане за доставка от Тhoman през Musicworld, накрая поръчката просто не дойде.... Тази джаджа я няма никъде налична в България. Добре, че един приятел се прибира тия дни от Германия и го транспортира.
  10. Пристигнаха ! Предварително, фабрично просвирени за extreme high-gain, виртуален китарен усиловател и IR-импулси. На самия кабел има надпис high quality! Oсвен това пише, че сигналът вътре се предава от "положително мислещи" електрони! ! ! - No matter if you play dark and depressing music you play - your signal is carried by positive thinking electrons! ! ! Сериозно бе !!! Ще спя спокойно и няма да сънувам кошмари ! ?
  11. Ами .. ще взема да ги поръчам - за проба. Наистина на снимката изглеждат добре...като на снимка. Ще споделя тук после. Благодаря за линка ! От него ще остане като за план Б.
  12. Използвам темата да попитам за този евтин кабел. https://www.muzikalen.bg/aksesoari-1/kabeli/audio-kabeli/kabel-stereo-zhak-na-mkanon-sac1psxm-dl Логично е за тази цена да има сериозни съмнения за качеството, но... към момента по всички магазини в БГ само тук откривам достатъчно къси, готови кабели. Ще свързвам прословутите мониторни колони и както е написано по-горе из темата - колкото по-къс толкова по-добре - шансът за смущения от външенизточник се намалява. (За домашна конфигурация за едно бюро - даже е неестетично да висят навити кабели от по 4,5 6 или 10 метра)
  13. 1. На същото място, където попринцип е десктоп компютъра не съм пробвал с друг компютър или лабтоп. На същото място пробвам студийните монитори, но без включен аудио интерфейс от десктоп монитора, а други източници - китара, китарен усиловател, смартфон - шум няма. 2. На същото място (в друго жилище), където е лабтопа пробвах десктоп компютъра с втория монитор на лабтопа - същия шум ! 3. Когато използвам китарно кубе (aux in) като студиен монитор забелязвам, че при някои положения много тихо и кубето започва да произвежда същия шум! По пътя на изключването и логиката - проблема идва от десктоп кутията! И по всички ведения засега - от видеокартата! Жалко че няма налично Behringer HD400 за проба.
  14. Аз също съм съгласен с Baby Thomas - добре е да се разбере причината. Един познат ми даде идея да отида в компютърен сервиз, където има сервизен техник работещ с осцилоскоп. Последният да диагностицира сигнала и евентуално проблемния компютърния компонент в кутията. (Поне имам "усещането", че проблема е 99 % в кутията на компютъра.) Много ме съмнява да открия такъв , който да прояви интерес към такъв специфичен проблем. Относно въпросното видео , което постнах по-горе - много ме обнадеждиха благодарствените коментари след това - поне 20 и повече броя. Всички казват , че им е "спасил живота " и берито е свършило работа! Ами звучи поне доста обнадеждаващо. ?
  15. Сякаш имам някакъв напредък в проучването ! (или поне така си мисля.) Решението се казва Behringer HD400 - (hum destroyer). (около 46-50 лв) Дори превръща небалансирания сигнал в балансиран. Реших да потърся в тубата видео което да свързва студийни монитори и това устройство и намерих: https://www.youtube.com/watch?v=L_fh9-GFsm0 Човека обяснява точно това, от което най-много се съмнявам - ВИДЕО КАРТАТА. Както бях написал в другата тема За по-малко разбиращите английски човека обяснява, че е изолирал с изолирбенд жаковете към HD400 защото са наблизо и са му дебели и се опират. Ако не са изолирани - ще предадат масата един на друг и от устройството няма смисъл. С по-тънки жакове няма да се получи това. Лошото е, че в момента в BG май никъде го няма това устройство налично и трябва да се поръчва и чака.
  16. Здравейте. Поздрави на всички от клуба "шумящи монитори". Явно проблема не е само в моя телевизор, а всичко идва от МАРСОХОДА ! ! ! Откакто са го пуснали горе - смущава ВСИЧКИ студийни монитори по света! ?И то само на тези, които са със desktop PC. На следващото видео един пич се опитва да даде някакви познати съвети , но явно почти никой от тях не решава проблема. "Успокояващото" за мен е, че клипа започва със точно същия модел и марка монитори, като моите и вадят точно същия шум! https://www.youtube.com/watch?v=4JvJJRYT66I. Но, явно марсохода смущава и други марки. (Пак да припомня - проблема не са небалансираните кабели RCA, или контактите. Проблемът (поне при мен) е някъде в кутията на компютъра - захранване или видео карта. Последните са си маркови и като нови си бяха скъпи, но ..... Отидох в съседно жилище при приятелката ми - само с кутията на PC, audio интерфейса и колонките - ползвах нейния монитор (втори монитор към лабтоп) и кабел - същия шум. Преместих интрерфейса и колонките на нейния лабтоп - НИКАКЪВ ШУМ - удоволствие от музиката) Последното, което пробвах беше да изведа сигнала от моделинг кубе (recording out/phones изхода) и да го включа за проба в едната колонка самостоятелно (без някаква връзка с PC) Ами чува се по-добре от говоритела на кубето и няма никакъв подобен шум! Направо се накефих на звука и динамиката. Ще продължавам да търся решение на проблема и ще споделям. Явно проблема засяга доста потребители по света.
  17. Пислал съм доста отдавна за това и сега отново реших да споделя и попитам. Имам един стар Ibanez S320 със тремоло бридж ZR със ZPS2 - или казано още - първа версия на темолото с лагерчета и със система за "нулева точка". Който е има такава китара знае подробностите и недостатъците за този модел тремоло. (после излиза втора версия и накрая е спряно от Ibanez поради лицензни претенции към Ibanez на изобретателя му). Та който е запознат знае, че няма такава китара с оригиналната ръчка , която да не се е скапала и халтави където си иска и да скрибуца ... не може да се застопори. В нета някъде продават уж оригинални втулка и гайка за подмяна , но ми се струва сложна история с доставката, но и безсмислена, защото вероятно скоро състоянието ще е същото. Една японска фирма предлага доста добро, но и доста скъпо решение точно за такива случаи: https://redbishop.jp/EN_feedback.html Като започнете поръчката - изведнъж сумата набъбва..... Затова реших да пробвам да стрелям донякъде на посоки с една ръчка на Floyd Rose Original от Thomann : https://www.thomann.de/gb/floyd_rose_tremolo_bar_f_original_pro_ch.htm , която пасвала на доста модели тремоло. Диаметърът е същия - 6mm, като оригиналната на ZR но гнездото/втулка/държач не можах да видя никъде дали има съвместимост. Някой ако е пробвал или има идея ....
  18. Ами пробвах и това с видео картата - сложих старата. Разликата беше слабо забележима или май никаква - добре поне, че лесно го направих. Прави впечатление, че шумът рязко се усилва, когато стартирам браузъра за интернет (там си стоят заредени 8-10 страници) и сякаш при опресняването им ...начало на трафик по мрежата - колонките реагират. При движение на мишката също се усеща реакция - непостоянна, но се усеща, че реагират. Пак споменавам, че съществена реакция има и при свалеяне на DVI кабела от монитора в момента на отново докосване на DVI буксата. Съжалявам ако оспамвам темата и се надявам никой да не се налага да чете тези постове поради подобен проблем. Да не се случва на никой такава дивотия ....
  19. Той Xeon-a си е много добре за работата , която върша с него и избран точно поради тази причина, а не I7. Имам 2-3 броя от тези същите филтърчета - (бяха в комплекта на един принтер сякаш) и точно се чудех за какво точно служат и дали да не пробвам и с тях. Иначе имам още една по-маломощна видео карта (старата ми) от същия тип. Ще помисля още малко дали да почна да разглобявам да инсталирам съответните драйвери и цялата галимация само за пробата. Не съм сигурен дали дъното си нямаше някаква вградена (най-вероятно) и да я активирам временно от BIOS-a, но изваждайки от слота Quadro-то - сякаш нещо ми говори, че точно то е проблема. Благодаря ви, че коментирате моя проблем !
  20. Не знам колко херца е тоя моя шум но определено е "зелен" - от Марс ! ? - редом с белия, червения и розовия. Пробвах да изолирам заземяването на щепселите - първоначално на 4 пласта - вече не влизаше в разклонитела, затова 3 и дори по два. Сякаш имаше някакво малко намаляване на шума, но пак далеч от приемливото. Струва ми се, че всеки път изолирбенда си се пробива - иначе няма как да влезе в гнездото щепсела. Пробвах друго - спрях захранването от мрежата на двата дисплея (монитори) намиращи се на стойка над мониторните колонки - шумът се промени опрделено. След като им разкачих и DVI кабелите от мониторите - остана още по малко- двойно по-тихо и различен от първоначалния, но .......пак си остана някакъв все още неприемлив шум. Дори само леко да допра който и да е от двата DVI кабела от компютъра до буксата на някой от двата дисплея - в колонките рязко се усилва шума. Това ме насочва ...сякаш че проблема идва от видео картата и това някак влияе на USB порта ?!? Поставих я чисто нова преди време и не ми е правила проблеми , нито е презорвана с нещо - NVIDIА Quadro К2000 и два дисплея - ползвам CAD програми. Не е нещо кой знае колко голяма и мощна - предполагам доста от вас имат по два дисплея и далеч по мощни геймърски карти. Засега ми остава утешението да ходя при колежката на нейния лабтоп (който също е с Quadro mobile) и поне да слушаме музика - там звука е идеален !!! Чудя се защо при същата моя конфигурация PC и интерфейс - кое да е PC аудио или китарно кубе нямат никакви проблеми свързани с най-евтиния китайски, небалансиран кабел.
  21. Благодаря много за отзивчивия отговор и дългия пост! ? Записах шума с телефон - струва ми се, че се получи с достатъчна яснота. Запис на шум Иначе - още първия път, когато се появи проблема - всички устройста са си вързани към един и същи токов кръг. (Дори излизат от общ разклонител 6-ца от един контакт в стената) На същия кръг са навързани климатик, два принтера китарно кубе, модем, рутер... Всички те са изключвани за тест - да остане само компютъра и колонките - резултат - пак горния шум . Както споменах - накрая отидох в съседно жилище с компютъра и колонките и ползвах дисплей-монитор там - друга инсталация и свободни от консуматори токови кръгове. Резултат - горния шум. Чужд лабтоп в същия контакт - шумът изчезва - чудесен звук. Същата конфугурация вкъщи, но изход от интерфейса в китарно кубе, а не мониторните колонки - пак го няма шума. .... Явно колонките се влияят от нещо в кутията на PC-то - някъде там е причината . Иначе смущенията в звука само от движенията на мишката съм ги забелязвал доста - на моменти се появяват, но после изчвзват.
  22. Здравейте отново. Надявам се да не досаждам с моя технически проблем. Наистина е специфичен и е .....вече извън обхвата моите познания. Проблемът се оказва в моят PC (стационарен). !?!?! Пробвах различни варианти да включва интерфейса и мониторите - с RCA кабелите (небалансирани): Опит 1. Съседно жилище. Контакти от два отделни токови кръга от ел. инсталацията. Моят PC - в един кръг - мониторите в друг. Резултат - ужасен шум в мониторите. (Първите звуци от Марс от Персевиарънс не ги чуха първи NASA - аз ги чух ! ) Опит 2. Друг компютър - лабтоп с инсталиран драйвера за интерфейса и същата постановка на включване в контактите - идеален звук !!! Никакъв шум ! Същия лабтоп само на батерия - същия резултат, като включен в мрежата - всичко ОК. Извод - ами проблема идва от PC. Дали от USB - портовете ...дали от друго..... Судийните монитори са Presonus ERIS E5 За PC : процесор XEON E3 -124V3 дъно ASUS Z97-C LGA SSD SAMSUNG захранване Corsair VS 650 W ATX видео NVIDIA QUADRO K2000 Махнах всякакви USB излъчващи стикове като хард-локове, bluetooth и т.н. - пак шумове от Марс ..
  23. Както казах - стар. - TASCAM US 122 mkII - (2012) от менюала: - Line Out L/R jacks RCA -conector unbalanced. These are analog stereo output jacks. Има и вероятност, да е токово смущение - използвам USB удължител/разклонител от PC , както и много консуматори навързани в два разклонителя 6-ци свързани последователно от един контакт в стената. Единият има някаква си защита, която също може да влияе... Довечера ще пробвам чиста схема - лабтоп на батерия и студиен монитор поставен в контакт на стената на отделен токов кръг, на който няма други консуматори - ако и там е същото - ами стар си е интерфейса . Ако не - по метода на последователно изключване на вероятности от токови смущения.
  24. Благодаря много за отговора. Просто се сблъсквам с нова за мен материя и технически проблеми. Наистина по описанието какво е балансиран кабел и как работи .....то си е най-просто казано стерео кабел, по който минава фазиран моно сигнал по двете жила (отделно има и заземяване-шармовка). Т.е. трябва да си завършва със стерео тип жакове и в двата края. Предполагам и интерфейса трябва да си има балансирани изход за да подаде този "двоен" сигнал за всеки от двата канала.
  25. Някой дали е имал проблем с кабелите за монитори. Аудио интерфейса ми е стар и изходите са само RCA - чинчове. На мониторите входовете са RCA-Unbalanced, TRS-Balanced и XLR-balanced. 1. Опит с RCA кабели - чува се ужасно - шум, смущения някакви .... 2. Опит с преходник RCA-mono TRS ->>> моно китарен кабел - >>>TRS входа на монитора - малко по-малко смущения, но пак неприемливо. 3. Китара >> китарен кабел >> директно в TRS входа - никакъв шум - идеален звук (макар и с неправилен импеданс - не е китарен вход). Интерфейса може да е стар, но няма проблеми с шума ако е включен в AUX -in входа на китарно кубе например с RCA кабел. Защо тогава има проблем с мониторите. Следваща стъпка е опит готови кабели RCA - XLR, но имам съмнения, че резултатът пак няма да е добър. Познат ме посъветва да сменя аудио интерфейса с по-нов с балансирани XRL изходи.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.