Горе долу долу добре, но: - това е най-добрия от 4 поредни шота, 2 от които пълен провал - Сравни го със случаен VST шот със същата рецепта и кафе Що се отнася до дозата - точно така. Еденичната кошница според мен е изначално с компрометиран дизайн - конусовидна, спрямо цилиндричната двойна и от там дори и най равномерно разпределеното и тамперирано кафе в еденична кошница е с неравномерна екстракция. Частиците отгоре са underextracted а на дъното overextracted. Силния вкус ако не е твърде горчив или кисел (пак от over/underextraction), а истинския обикновенно сладък вкус на съответното кафе би трябвало да е добър знак за еспресото. Ако все пак не те кефи може да пробваш да го разреждаш с вода или да си правиш млечни напитки. По тази тема мога да препоръчам клиповете и статиите на Barista Hustle - много систематични анализи и обяснения. Особено тези двете: Обърнете внимание на последната част на по-краткия клип - перфектното обяснение защо кафето става по-добро. Sent from my iPhone using Tapatalk