Bassko Публикувано Декември 19, 2004 Публикувано Декември 19, 2004 Вчера на репетиция ми падна гласа и не можех да взимам високите тонове. Дерях се без да го искам та, ако може да ми дадете някакви съвети за възстановяване и/или запазване на така или иначе дабилния ми глас?!?! Това с яйцата го знам Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Има един убийствено прост и ефикасен лек,особено за хора,които не могат да пият яйца . 1)Взимат се равни количества мед и краве масло,в краен случай и 2:3,в полза на маслото.Маслото трябва да е много омекнало,но не стопено,а медът да не е захаросан.Смесват се хубаво(количеството е като за една кафеена чашка)и се изяжда на много малки порцийки,като се стараете да го "размажете" по цялото си небце,гърло и прочие устно-гърлени чаркове.В никакъв случай да не се яде чист мед,той раздразва гърлото,особено пък когато е захаросан!!! 2)Пие се първо охладена течност(студен чай,плодов сироп,но не много сладък и прочие НЕгазирани напитки).След като премине първоначалното раздразнение постепенно се пият по-нестудени течности,после хладки и накрая топли,но в никакъв случай горещи!!! 3)Ако се е развил фарингит-обтрива се с памучен тампон,натопен в нишадър гърлото,колкото е възможно по-надълбоко. За по-добър ефект пробвайте първо "2)",а после "1)". Има и още,но бих ги пуснала,ако не ви свършат работа горните.Другите са вече за по-special случаи. Успех с гърленцата!!! Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Колко е хубаво да си басист а не вокал!!! Цитирай
Delyan Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Колко е хубаво да си басист а не вокал!!! Вокалът може да има почивка в парче, докато басистът доста по-трудно!!! Цитирай
Bassko Отговорено Декември 19, 2004 Автор Отговорено Декември 19, 2004 БЛАГОДАРЯ!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА!! Цитирай
Bassko Отговорено Декември 19, 2004 Автор Отговорено Декември 19, 2004 Колко е хубаво да си басист а не вокал!!! Вокалът може да има почивка в парче, докато басистът доста по-трудно!!! Аз съм басист-вокал Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 19, 2004 Отговорено Декември 19, 2004 Колко е хубаво да си басист а не вокал!!! Вокалът може да има почивка в парче, докато басистът доста по-трудно!!! Аз съм басист-вокал Ти си обречен Цитирай
ronia Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 ако може да ми дадете някакви съвети за възстановяване и/или запазване на така или иначе дабилния ми глас?!?! пич, като ти падне гласа, трябва веднага да млъкнеш и затова най-доброто лекарство е сънят. това е истината. и по принцип, редовният сън е най-добрият приятел на вокала (какво да се прави?!). успех! Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 БЛАГОДАРЯ!! ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА!! Благодаря и аз!!!Кажи-помогнах ли ти,ако не-да вадя тежката артилерия!!! Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 3)Ако се е развил фарингит-обтрива се с памучен тампон,натопен в нишадър гърлото,колкото е възможно по-надълбоко. Малеее, ква знахарка се извъди Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 Малеее, ква знахарка се извъди Ако беше питал James Hetfield(нашия си) щеше да знаеш отдавна,че сред него и един определен кръг от хора имам такава слава!!! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 /OFF ОК, намери мескал (пейот е другото му име) и те признавам за най-най от знахарките! Цитирай
bULGARIQ Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 омг, а безочливото плюскане на китайска храна разваля ли гласа? Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 1)Взимат се равни количества мед и краве масло,в краен случай и 2:3,в полза на маслото.Маслото трябва да е много омекнало,но не стопено,а медът да не е захаросан. Аз това си го мажа на филийки Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 20, 2004 Отговорено Декември 20, 2004 омг, а безочливото плюскане на китайска храна разваля ли гласа? Ако прекаляваш с пикантните сосове и ти щипе и люти повечко(с други думи-не си свикнал на люто) - давай по-умерено и не в деня преди репетиция/концерт.Просто увеличавай постепенно дозата на лютото,ако си решил,че искаш да си го ядеш,а да не ти пречи на гласа.Малко по малко,за да привикнеш.И яж и нещо по-мазно,за да "смазваш" хранопровода и да не го раздразваш. Цитирай
Recommended Posts