Божидар Иванов Публикувано Декември 15, 2009 Публикувано Декември 15, 2009 Здравйте,отскоро започнах отново да свиря на китара въпреки че нямам много време за това.По принцип свиря на класическа китара и съм още в началото, но ми се иска да си взема и електрическа китара.Харесвам моделите тип Les Paul,защото ми се струва че дават възможност за свирене на повече стилове и съм се спрял конкретно на esp ec 50 и cort M600 по финансови съображения, дори ще се пробвам с втора употреба.Ще се радвам на професионалните ви съвети, може би съм пропуснал още много подробности.Благодадря предварително! Цитирай
Valserp Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Не мога да кажа хубаво нещо за LTD-тата от сериите 50 и 100. Затова бих взел Корта. Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 ESP EC-50 си е ниския клас китара на LTD. А и върха му е много, много гадно отрязан. Също адаптрите никой не ти дава гаранция, освен името на марката. М600 според мен е правилния избор, първо че адаптрите са EMG-HZ-та, второ е по-красиво и трето иди в Динакорд и пробвай. Гаранция, че ще успееш да избереш. Но М600 на старо... малко трудничко. Цитирай
Get off Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Като горд собственик на ЕС 50 държа да отбележа че китарата съвсем не е лоша за класа си въпреки мненията на колегите. За да няма съмнения искам да кажа че свиря на китара повече от 30 години и през ръцете ми са минали доста китари . В момента имам 3 и едната от тях е именно ЕС 50. Адаптерите и са лх150 каквито се монтират и на доста по- високите класове лтд. На тази цена едва ли може да се намери по-добра китара за метал. Ако някой иска да чуе звучи ето така http://www.esnips.com/doc/6b5cf0a8-1795-4c...f5b66/Jam-Metal 1 Цитирай
Yves Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 LTD-то прекалено много бяга от концепцията на Лес Пол...24 прага вместо 22, болт-он, липово тяло... Цитирай
podmatrix Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Аз бих взел Cort-а. Като цяло ми харесва повече като характеристика, пък и си ме радват. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 15, 2009 Отговорено Декември 15, 2009 Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него Виж и Cort KX1Q, който е със strings through body. Цитирай
Blagoy Nikolov Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 И двете марки се предлагат в Динакорд. Стига да имаш възможност, най-лесно отиваш и на място си харесваш според вкуса и джоба! Цитирай
Божидар Иванов Отговорено Декември 16, 2009 Автор Отговорено Декември 16, 2009 Благодаря на всички за мненията.Аз също харесвам повече cort-а и ще отида да го пробвам наживо в динакорд.Само трябва да събера парички,че тази криза ми разказа и на мен играта Поздрави на всички Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него Виж и Cort KX1Q, който е със strings through body. А съответния Корт колко върви, защото ценовата листа на Динакорд е толкова изчерпателна... Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Ако този Cort има такъв звук като моя - бих те посъветвал да вземеш него, а и поне по данни за материал, адаптери, конструкция, дори само визия бих избрал него Виж и Cort KX1Q, който е със strings through body. А съответния Корт колко върви, защото ценовата листа на Динакорд е толкова изчерпателна... Мисля, че беше нещо от рода на 300-400 лева,но не съм сигурен Аз бих ти предложил EVL серията на Корт, но става само за метъл :/ Късмет с избора! Цитирай
Malcolm_Young Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 ^ След като се поразрових намерих това : Цената е $249.00 - $349.00, което е равно на приблизително към 450 лева МАКС Цитирай
Yo The Real Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 400 лв. прави макс., много падна долара. EVL серията ми харесва само Z4, която я няма в Динакорд и ми казаха, че няма да я и носят. Цитирай
SomeoneElse Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 (Редактирано) Cort KX1Q: ЕТО ЛИНК към подробна информация за китарката. Малко информация от първа ръка: *Махах адаптерите за да видя дървото - Наистина е от солиден махагон и тежи, та си таковала таковата... *Има много удобен Set-in гриф, с много комфортен (поне за мен) радиус. Определено ми е по-удобна от Ibanez-а ми, а и много лесно се стига до последните прагчета, защото няма голяма сглобка между тялото и грифа. *Има доста състейн. TOM бриджът е Tonepros лицензиран и се "заключва" така че да не мърда, да трака и да изпада когато се махнат струните. *Адаптерчетата са със системата Quick Connect на EMG, с висок output, но не са толкова "изпържени, колкото Infinity 3 и 4 на Ibanez-a, което на мен повече ми харесва. *Кухината на потенциометрите, жака и превключвателчето е пръскана с проводяща боя за екранизация. Китарата не е шумна. *Quilted top-ът обаче не е солидно парче клен, а е само фурнир, който е почти само за украса, едва ли има някакво влияние върху звука, затова като се прави звук, китарата носи малко повече високи. Ето и един бърз поглед (макар и не много детайлен ) : ЦЪК Купих я чисто нова от Dynacord за 550 лв преди около...4-5-6 месеца. Редактирано Декември 16, 2009 от SomeoneElse Цитирай
Додо Отговорено Декември 16, 2009 Отговорено Декември 16, 2009 Хехехе, изглежда M-600 не се различава много от KX1Q-то. Обаче е важно да се спомене и че M-600 има push/pull опция на тон пота, която дели адаптерите на единични, което е много готино. Тялото, поне на моята, също е махагоново, грифа е доста удобен - води се modern C shape, което значи, че е по - тънък от айбанеския гриф, но не по - дебел от... от някой по - дебел гриф. Друго нещо, което не е чак толкова важно, но говори доста е, че китарата беше добре сетъпната както я взех от магазина - не дращеха прагчета, беше интонирана и тн., а това не се случва особено често си мисля. @SomeoneElse - Ако беше една идея по - близо, без право на обжалване, щях да те замъкна към някоя репетиционна да ги сборим една до друга(и евентуално да се черпим бири), ама не си, а пък в това време с китара не се пътува... :) Цитирай
Recommended Posts