batkirk Публикувано Ноември 4, 2009 Публикувано Ноември 4, 2009 От една седмица на насам , звукът на най-тънката ми струна трепти . И се чудя от кво е , от самата струна ли или от адаптерите. Пробвах всичко - навивах , развивах , надигах магаренцето , свалях го И ПАК СЕ чува с яко трептене ... Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Смени струната/ите! От струната е - твърде стара. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 1. От стари струни. 2. От прекалено вдигнати адаптери. Цитирай
batkirk Отговорено Ноември 4, 2009 Автор Отговорено Ноември 4, 2009 1. От стари струни.2. От прекалено вдигнати адаптери. Китарата си я купих чисто нова през август месец , не мога да знам колко са стари струните .. Апък тва за прекалено вдгинати адаптери нещо не можах да го разбера .. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 (Редактирано) O, и от август не си ги сменял?!? Значи са МНОГО стари! Сменяй ги всеки месец максимум. За адаптерите - ако ги доближиш много до струните, магнитното поле започва да ги дърпа твърде силно. Нали отстрани на рамките или на плочката/пикгарда има винтчета, с които могат да се вдигат и свалят адапторите... Като натиснеш струните на последното прагче, струните трябва да са на не по-малко от 2 до 3мм от адаптерите. Редактирано Ноември 4, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
batkirk Отговорено Ноември 4, 2009 Автор Отговорено Ноември 4, 2009 O, и от август не си ги сменял?!?Значи са МНОГО стари! Сменяй ги всеки месец максимум. За адаптерите - ако ги доближиш много до струните, магнитното поле започва да ги дърпа твърде силно. Нали отстрани на рамлите или на плочката/пикгарда има винтчета, с които могат да се вдигат и свалят адапторите... мерси много Цитирай
RockHeaVeN Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 а ако не знаеш как да си настроиш височината на адаптерите, влизаш в youtube и пишеш adjusting pickups heights и си ти човекът Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 Смени струните и после ако няма промяна промени височината на адаптерите. Цитирай
Janick_Gers Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 O, и от август не си ги сменял?!?Значи са МНОГО стари! Сменяй ги всеки месец максимум. За адаптерите - ако ги доближиш много до струните, магнитното поле започва да ги дърпа твърде силно. Нали отстрани на рамките или на плочката/пикгарда има винтчета, с които могат да се вдигат и свалят адапторите... Като натиснеш струните на последното прагче, струните трябва да са на не по-малко от 2 до 3мм от адаптерите. Е, човека може да ги почиства редовно.... Аз един път издържах 7 месеца с едни обикновени осмици на Ърни Боу и бяха много добре до 6-тия месец..... 7-мия започна да става ад Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 ^ И аз така (Д`Адрио), ама имай предвид, че често струните на инструментите в магазина не мога да минат за нови - какъвто може би е случая на колегата. А и след първия месец качеството на звука дапа драстично - и комплекта е на "доизживяване". Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 Е, човека може да ги почиства редовно.... Аз един път издържах 7 месеца с едни обикновени осмици на Ърни Боу и бяха много добре до 6-тия месец..... 7-мия започна да става ад Мазането и чистенето помага само за забавяне на корозията, но не и за механичното износване и умората на материала. Оптималното свирене на струните е в часове, не в месеци. Това не може да се промени. Цитирай
EAmechaniX Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 (Редактирано) Зависи и според зависи и пак зависи! Имам приятел, на който не му се потят ръцете. Сменя струни минимум на 6 мес. до 1 година. А свири на китарата си поне 4-5 часа на ден. Ползва струни Ротовайб. Свиренето върху ''сухи'' грифове му е голям проблем. Имам и приятел, който, когато пипне струни за по 5 мин., те потъмняват. Редактирано Ноември 5, 2009 от EAmechaniX Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 Дори и да не свириш на китарата след три седмици струните се износват и напрежението им се изменя и това се отразява на тона. Така, че свириш не свириш струните се сменят на 3 седмици. Ако забавиш корозията може и 4та да издържиш. Интонация на китара, налгаса на тръс род, адаптери, нът и бридж се прави само с нови струни!!! Успех Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 5, 2009 Отговорено Ноември 5, 2009 Колеги, това с бързото амортизиране на струните е добре известно на повечето хора тук, обаче смятам че не трябва да се изпада чак в такива крайности при определянето на сроковете за тяхното пълноценно използване. Така, че свириш не свириш струните се сменят на 3 седмици. Ако забавиш корозията може и 4та да издържиш. Моите ги сменям два/три пъти годишно с малки изключения определени от по-специални случай. Не се ръководя от икономия - винаги си имам един/два нови комплекта в наличност. Интонация на китара, налгаса на тръс род, адаптери, нът и бридж се прави само с нови струни!!! Съгласен - това е един от специалните случай, за които споменах, но с уговорката че инотация се прави, не с нови струни на 5 минути, а с нови струни на 5 часа, от обясними съображения. Цитирай
Recommended Posts