Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Късам 1ва струна много често (като използвам тремолото) обикновено като имитирам Horse Squeel :recourse: , навярно проблемът е в мен, какво не правя както трябва, китарата е Ibanez GRG170DX

Отговорено (Редактирано)

Бих направил следното:

-пробвам различна марка струни

-преглеждам си местата където се опира струната в нъта и флойда.

Пък може и просто да опъваш твърде много и затова така да се късат струните.

Или да се поизносват и тогава да се късат.

Мисля, че е добре по принцип да се използва в минимални количества някаква смазка на нът, бридж и ключове където струните се опират, едва ли обаче това би помогнало срещу късане на струната на което и да е място.

Редактирано от Cutthroat
Отговорено

Нормално е на такава китара да се късат струните при тремолото. Просто изработката му е не е до там добра. Това, което можеш да направиш е, да смажеш леглата на струните или евентуално, малко да припилиш някои от тях, ако е нужно ( тоест ако са остри и късат струни).

Предполагам че щом късаш струни на тремолото, вероятно и същото много разтройва при употреба.

п.п. Разбира се може и седлата на тремолото да бъдат подменени с GraphTech такива или нещо подобно. Това ще реши пролема, но е доста скъпо ($50 горе долу)

Отговорено

^ Може да е скъпа подмяната на седлата, но пък трябва да го погледнеш в дългосрочен план. Ако смениш седлата и не ти късат струни тия 50$ бързо ще си ги избиеш.

Отговорено

Пропуснах да кажа, че струната се къса горе при ключа. Наистина може би не трябва толкова да преопъвам след като тремолото не е Флойд, а някакво на Ibanez.

Отговорено (Редактирано)

^Заключване няма, а трема се води FAT10.

Аз имах същия Ибанез до преди 2 месеца но го продадох. Тремолото наистина много разстройва и трудно се настройва (тъй и не успях за 1/2 година докато го имах). Та де мисълта ми е, че на моят не се късаха при моста почти, а при ключовете абсурд. Може да е от самите струни. Аз като си взех новата китара и сменях струните за два дни смених 3 първи стуни Д'Адарио. Като сложих Еликсир нямаше проблем (но каква беда малката ми сестра набара китарата и скъса 2 :hysterical: ). Пробвай с друга марка (или както ти казаха колегите със смазка).

Редактирано от dean_dime
Отговорено

Всички се хвърляте на най-сложните проблеми :greenangel: А може да е просто защото са кофти сложени, примерно да се застъпват и затова да се късат. Още повече, че човека казва, че се късат при ключовете.

Сетих се за това, защото първия път като слагах струни вложих повече творчество от нужното и се скъсаха поради некадърно увиване около ключа :)

• 4 weeks later...
Отговорено

Пак се скъса, този път при бриджа, по време на бенд. Ако препоръчате някоя добра марка да пробвам? Еликсир Наноуеб по-здрави ли са от ДР. Екстра Лайф?

Отговорено

Elixir са едни от най слабите струни на тема късане. Аз вече тотално престанах да използвам първата за гигове, просто обикновенно не издържа и един час интензивно свирене. Няма никакъв проблем с ДР, проблема ти по скоро е в бриджа.