ThunderBass Публикувано Август 26, 2009 Публикувано Август 26, 2009 Така де, китарката си ми е наред, нищо не бражди, никакви проблеми, но аз нали съм левак и не мога да си я настроя като хората - в момента стои полутон нагоре от Ми, тоест Ми бемол (нали така!?) и ако тръгна директно да развъртам, пружинките опъват и отново звучи по-нагоре и разстроено. Пък пробвах да сложа нещо, че да блокира движението на тремолото, но като го махна пак има малки разлики в положението му, което пак докарва до разстроено и натегнато (на струните) положение.. Е, кажете как да блокирам и изобщо как да си настроя китарата без да трябва да сменям положението на тремолото и да си е в нормален строй..? Всмисъл нещо да го блокирам или..? Цитирай
MrDeath Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Т. е. фа. Щом е така, значи пружините ти опъват малко повечко, съответно ги отпускаш малко. Ако случайно нещо си объркал, че ти е половин тон нагоре, а е надолу, тогава ги затягаш малко тея пружини и тва е. няма нищо сложно. Най-хубаво си виж тунера какво ти показва и тогава действа. Цитирай
ThunderBass Отговорено Август 26, 2009 Автор Отговорено Август 26, 2009 Т. е. фа. Щом е така, значи пружините ти опъват малко повечко, съответно ги отпускаш малко. Ако случайно нещо си объркал, че ти е половин тон нагоре, а е надолу, тогава ги затягаш малко тея пружини и тва е. няма нищо сложно. Най-хубаво си виж тунера какво ти показва и тогава действа. УУ да, Фа, Ми бемол няма :hysterical: Тунера си е добре, дано и аз се справя, мерси Цитирай
Cutthroat Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Диез е нагоре бемол а надолу. Има ми диез и има и ми бемол въпреки, че при хроматичната скала ми диез = фа. Цитирай
MrDeath Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Пак не позна има ми бемол ми, ми диез няма, ама няма значение. Свери с тунера какво показва ПОСЛЕДНО нали и тогава отпускаш/затягаш, и настройвашне се притеснявай няма кво да повредиш така. Вече ако съвсем мноого пр****ш нещата, я носиш на някой дето разбира повече и това е. Цитирай
Daniel_V Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Диез е нагоре бемол а надолу.Има ми диез и има и ми бемол въпреки, че при хроматичната скала ми диез = фа. Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Пак не позна има ми бемол ми, ми диез няма, ама няма значение. Полезно четиво - И има значение...Ако свириш в Си диез мажор примерно :Р .. Цитирай
MrDeath Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Да е, да е, да е,да е, ясно ми е, че половината професори от форума могат да наскочат, че нам си кво и нам си кво, само че на пича за сега това му е пределно достатъчно. В ноти и уроци китаратапешо нр веднъж е обяснявал и позовал на тая книжка, така че тоя коментар можеше да си го спестиш. Който иска да знае има къде да погледне. The soft one. Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Август 26, 2009 Отговорено Август 26, 2009 Не се засягай , не професорствам ... Съвета е към момчето , не към теб ...За теб беше закачката която кой знае защо си приел насериозно Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Тhunderbass, ако чак пък толкова не можеш да се оправиш с тоя флойд, може някой добър ден да се видим да го оправя - нищо сложно няма, просто трябва малко да се мисли Цитирай
Recommended Posts