CroW Публикувано Юни 3, 2009 Публикувано Юни 3, 2009 Имам сериозен проблем.. отскоро откакто се озвучавам през централно и забелязах че от баса излиза накакъв високочестотен шум който се чува само когато не докосвам струните или буксата на кабела..не е мн силен но се чува мн кофти когато си дигна нивото на звука.А в момента в който опра прасти в струните спира.. Иначе когато завъртя потенциометъра за тона към 0 и шума се притъпява..пробвах на различни апаратури и е все така.. явно е нещо баса дали замасяване и др. нямам представа.. Някой може ли да помогне? Цитирай
MARK B Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Предполагам,че апаратурата се самовъзбужда.Виж да не би потенциометрите за високи да са дадени до края и ако са няколко, намали високите с 1-2 мм.Виж също да не си много близо до кабел за колона.Поздрави! Цитирай
rinti Отговорено Юни 3, 2009 Отговорено Юни 3, 2009 Moже би лош кабел първо провери него преди да тръгнеш да търсиш по сериозен проблем и на мен често ми се случаше преди като наместя кебела се оправяше сега си направих нов(кебел) който е хубав и нямам проблеми. Поздрави Цитирай
CroW Отговорено Юни 4, 2009 Автор Отговорено Юни 4, 2009 не е кабела...пробвах няколко. явно проблема е в бас китарата която между другото е yamaha bb405 Относно потенциометрите, имам 2 за силата на звука на двата адаптора и трети за промяна на тона който с увеличаване на високите се увеличава и шума.. докато при другите два е нормално да има шум когато се намали единия адаптор , при този за тона не би трябвало да има Тъй като отворих панела на потенциометрите забелязах че този за тона има кондензатор на него и се чудя дали не е дал фира Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 След като не е кабела или АМР-а, значи е в самия бас. Версии: 1. лошо окабеляване и/или липса на екран; 2. гаден пикап. Цитирай
rinti Отговорено Юни 4, 2009 Отговорено Юни 4, 2009 Помощ за екранирането- http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8690 Цитирай
CroW Отговорено Юни 6, 2009 Автор Отговорено Юни 6, 2009 Благодаря ви за хелпа, явно проблема е в липсата на екран. Веднага щом намеря медно фолио ще го направя и ще ви пиша за резултатите. мерси отново Цитирай
ednomomi4e Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 сложи една жица на струника към шаси. Ако има такава сигурно е прекъснала. Екрана едва ли 6те те спаси. PS Успех Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Юни 10, 2009 Отговорено Юни 10, 2009 Точно екрана ще го спаси. При мен проблема се реши така. Струнника ми беше правилно замасен, но задния ми адаптер беше сингъл и след като минеше през активната електроника същият приятен шум имах и аз. Освен когато пипах или държах струните. След като екранирах баса, проблема изчезна. Успех с екранирането колега, това е начина Марин Цитирай
CroW Отговорено Юни 22, 2009 Автор Отговорено Юни 22, 2009 ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ КОЛЕГИ !! екранирах я и се оправи ако имате път към Поморие обадете се да ви черпа по една бира и кебапче Цитирай
Recommended Posts