Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Песента може да сте я чували, презаписах и китарите, за да направя свестен тест на звука с истински барабани, а vhcs любезно ми съдейства като записа якия си 5 струнен звяр :blink: Надявам се да ви хареса звука :)

http://www.sneapforum.celtiaproductions.co...tracked%204.mp3

Редактирано от sw1tched
Отговорено (Редактирано)

Какъв канал с дист? Ако визираш tube screamer-а, той е веднага след входа на усилвателя и може да се включва/изключва на всеки канал, предназначението му не е да изкривява сигнала (аз го държа с драйв на 0) а да затяга ниските и да вкарва малко от типичния тон на скриймъра. Ако става дума за него, да - включен е. Две от пистите са в режим vintage (SLO звук) и две в modern (Mesa звук) и на четирите има бууст. :thumbs_up:

Гейна е под средата, някъде към 10 часа

Редактирано от sw1tched
Отговорено

ооооо, мноо яко е станало !

може би обаче за семпли е по удачно да се пускат не миксирани неща (без обработка, наслагвания и тн.) и различни корекции та човек да добие реална представа какъв е звука на ампа. Всеки има все пак различна представа за звук ... а от вече готов миксиран звук трудно може да си представим как може да звукне примерно по друг начин ампа.

... иначе семпъка е бетон - мачка тикви саунда !!! на мене ми е малко по-твърдо от това което слушам/свиря ама кефи

Поздрави

Алекс

п.п. на вас бруталджиите ви трябва само един канал :rocker: не знам как производителите на ампове не са се светнали да пуснат такива само с един high gain защото парите дето ги плащате за clean и crunch канали са си чиста загуба на средства ... така или иначе не ги ползвате :unsure::) хехеххе ... майтап :) :)

Отговорено

Еми семпъл е от гледна точка на това, че не е за авторска музика, а е тест на звука :unsure:

А това за ТС саунда наистина е така, модерните разбирания за звук са го наложили като едва ли не стандарт в записа на тежка музика.

Отговорено

Много добре балансиран микс, наистина. Поздравления!

На мен лично обаче китарния звук ми идва прекалено модерен, прекалено "грапав" (дори и при 4 трака), пък и с тоя типичен V30 тембър... (нали уцелих?), но предполагам такъв звук си търсил по принцип.

С какъв кабинет и микрофон/и е записван?

Колкото до използването на ТС - той добавя още един гейн/контрол стейдж по пътя на звука. Някои усилватели имат нужда от него, други не.

"Модерното" звучене означава гейн до дупка от преампа, чиито тон контроли с повечето случаи са след него и почти никакво кривене в крайното стъпало. Съответно драйва звучи като fuzz и затова има нужда от орязване на ниските за по-добра дефиниция. За това се използва ТС.

Сега, дали ползването на ТС е "стандарт" в тежката музика... не мисля, защото голяма част от усилвателите просто нямат нужда от него.

Отговорено

Не е с микрофон и кабинет :unsure: С импулс от меса 4х12 е.

За гейна до дупка не съм съгласен, обикновено е малко над средата като се наблюдава тенденция все по-малко да се ползва. За това дали има "нужда" от ТС не бих казал, че има правилен отговор - въпрос на предпочитания, но е факт, че хората го използват с усилватели като 5150/6505, Dual Rectifier, Krank-ове, Engl-и и още куп усилватели, които точно от липса на гейн не мога да се оплачат, ама хич и които звучат супер без бууст и още по-добре със :)

Отговорено
За гейна до дупка не съм съгласен, обикновено е малко над средата като се наблюдава тенденция все по-малко да се ползва. За това дали има "нужда" от ТС не бих казал, че има правилен отговор - въпрос на предпочитания, но е факт, че хората го използват с усилватели като 5150/6505, Dual Rectifier, Krank-ове, Engl-и и още куп усилватели, които точно от липса на гейн не мога да се оплачат, ама хич и които звучат супер без бууст и още по-добре със :)

Имах предвид че гейна идва изцяло от преампа, а не че на усилвателите не им достига гейн и това се компенсира с ТС.

Отговорено
... но е факт, че хората го използват с усилватели като 5150/6505, Dual Rectifier, Krank-ове, Engl-и и още куп усилватели, които точно от липса на гейн не мога да се оплачат, ама хич и които звучат супер без бууст и още по-добре със :)

DR, Krank и Engl може би имат нужда от ТС. 5150 съм почти сигурен че няма, защото има контрол на тона преди последния драйв-стейдж на преампа. Т.е. вградена опция за това за което се използва ТС при другите.

Уточнявам че никога не съм свирил с 5150, просто по копчетата на предния му панел и аналогията с Марк 4 изразих горното мнение.

Отговорено

Що се отнася до Енгълите,по мои наблюдения последното което им трябва е още гейн.И без това имат достатъчно да обелят ябълка.Също не мисля че им трябва и стаягане на звука чрез тюб скриимър,според мен даже е прекалено компресиран(което не ми допада твърде).Според мен Марк 4 има по приятен(поне за мен)като саунд драйв,но за сметка на това пък има склонност да губи дефиниция.

Отговорено

Батко Andy Sneap ползва ТС с всички тези усилватели пък не слуша с краката си. Не казвам, че въпросните усилватели не звучат добре без ТС, а че за конкретния стил звучат по-добре с. Нещо навлезнахме в офтопик малко :rolleyes:

Отговорено

Съжалявам за офтопика ама искам да поясня.

5150 има само един резонанс потенциометър в повече с който се регулира наличието на ниски в обратната връзка.

Тва което е написал Делян нещо не ми изглежда правилно.

Резонанс е термин въведен от пиви - същата корекция е стандартен мод при солдано и се казва депт мод (depth mod)

Най добре да направим нова тема и да изясним какво има при меса , пиви и солдано - за да няма дуал ректо - 2 канала трипъл ректо 3 канала .... или иначе казано неясно нам подвеждащи термини.

Дими