Valnyr Публикувано Юли 17, 2007 Публикувано Юли 17, 2007 Свиря от скоро на акустичка и евентуално след някой друг месец ще си зимам електрическа но тъй като гледам да мина и тънко искам малко мнения за една китарка дето я видях в Томана Click Click Click Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) ами според мен съкс Няма ключе за превключване м/у хъмбъкерите. така и не каза какъв стил музика, ке свириш. По-добре си вземи сънгъл-койл /тези дето са един ред точици/ адаптери. Хем, има по-голямо разнообразие, хем пък и уж по-добри. Щом ще е след няколко месеца, разрови се из форума. Главно раздела Купувам/Продавам, там има що горе хубави оферти. подчертавам РАЗРОВИ т.е. не купувай още, освен ако не си адски сугурен и някой не те посъветва. така ще добиеш представа, кое колко струва. Кое за кой става /начинаещ, уж напреднал и тн./ И няма смисъл китари ефтини от томан, защото ти излизат бая скъпичко. 1 евро = 2 лева /приблизитално/, доставка още 30 евро /60 кинта/ и хоп, китара дето струва 88 евро, ще ти излезне ~ 230 лева. И тука имаш само китара, и то нисък клас. И аз исках да си взема хубава китарка, ама щеше да ми излезне 400 лева... за толкова пари, по-добре да си взема по-добра китара Разгледай магазините /предполагам си от София? / ПП: ем, ок от Ловеч си .. все пак има доставки, не е като да ги няма. Но друго си е 5 лева доставка, друго си е 60, нали? Редактирано Юли 17, 2007 от bai-goku Цитирай
Tomov Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) Няма суич ??? Те това ключе между потенциометрите защо е ?! Вече нищо неможе да ме очуди. Може и да е он/офф тез китари не знаеш кой сляп китаец ги е правил. Майтапа на страна. Това ключе със сигурност е за да превключва между адаптерите. От друга страна е възможно да попаднеш и на добра бройка, както и при скуаерите. И накрая човека започва сега да свири и иска да мине тънко, варианта е добър според мен. Редактирано Юли 17, 2007 от Tomov Цитирай
Valnyr Отговорено Юли 17, 2007 Автор Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) еми и аз така си мисля но дето вика Бай Гоку 230 лева ( колкото струват вярно и Squir-ите в Rising)докат дойде до тук вярно пък няма ли да свири ли колко някой скуайър , пък и аз заради Les Paul-ския вид я искам също иначе после ще събера повечко парици за по убафо...какво мислите дали ще свири колкото Squier мм? Редактирано Юли 17, 2007 от Valnyr Цитирай
Tomov Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) Нямам идея, моя скуаер като го отворих и се уплаших, но въпреки това си свири. Като се има предвид, че с доставката идва колкото скуаер, произхода и качеството са съмнителни. Но пък си струва да се опита. И да не ти хареса тона, все пак колко е, няма 100 евро. А дали е едното или другото, сам решаваш - дали искаш да имаш страт или ЛП. Редактирано Юли 17, 2007 от Tomov Цитирай
bai-goku Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 според мен китарите си свирят еднакво зле /тука се изказах, като яко хард-кор китарист/ Но истината си е такава. Няма голяма разлика. Ако на фендърските изчадия сложиш хъмбъкер, ще е същото. Но си избери, това което ще те кефи повече. Чакаш месец от томан, бтв :Р Цитирай
Tomov Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Аз виждам, че каквото съм свирел на фендър същото съм свирел и на скуаера. Още повече като си нов, не можеш да отключиш пълния потенциал на един инструмент от висок клас. Всеки се цели в звездите. Има и друго... много хора се захващат, посвирват година-две и после никога не хващат китара... Така, че и това е критерий с който се съобразява Valnyr. Цитирай
3DL Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 Ако го земеш тоя кютук според мен ще се разочароваш скоро. Скуаерите си заслужават повече. Предполагам масата хора ще се саласят с това. Толкос от мен, че ме марази Цитирай
TheRipper Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 (Редактирано) абе стига с тоя Скуаяр аз съм свирил на 3 такива и 3те беха зле аа аз карам на някакъв Стагг и мн по добре свирука от тоя прословут скуаяр.. според мен Стагг са си добра фирма и правят надежни копия препоръчвам ти една таква дъска даже ако имаш повечко пари си земи некфа по яка , че аз си зех страт модел и не ме кефи ама кои кък се прее*е http://www.camerton99.com/kitari/el.html ето от тука си взех моята дъска има 370лв ЛП копие Редактирано Юли 17, 2007 от TheRipper Цитирай
Tomov Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 A бтв за Лес Пол, ако е копие съм за Еpiphone, има ги а също и цената им не е чак толкова фрапираща. Цитирай
Tannen Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 (Редактирано) По-добре си вземи сънгъл-койл /тези дето са един ред точици/ адаптери. Хем, има по-голямо разнообразие, хем пък и уж по-добри. По-добри?? Моля?? Това е най-голямата глупост, която съм чувал. Особено пък сингъл коил на скуаер страт е най-голямата боза, която можеш да изпиеш. За кво разнообразие говорим? Просто звука е различен, но това не значи по-добър. Въпрос на вкус вече. Valnyr се е ориентирал към хъмбъкари, може би не случайно. Той си знае най-добре. Ам според мен тука трябва да пишат хора свирили на Харли Бентън, преди да се изказваме колко зле била. Заради цената ли? Мислите ли, че има няква разлика с боклуците дето тука ги продават, освен че от томан са по=евтини. Въпроса е че винаги има риск като купуваш нещо, което не си пипвал, защото може да не ти хареса като го вземеш в ръце. Valnyr, пробвай такива китари тип леспол, виж дали ти е удобна, понеже те са с по-дебел гриф който малко или много затруднява свиренето. аз карам на някакъв Стагг и мн по добре свирука от тоя прословут скуаяр.. green_angel.gif според мен Стагг са си добра фирма и правят надежни копия препоръчвам ти една таква дъска даже ако имаш повечко пари си земи некфа по яка , че аз си зех страт модел и не ме кефи ама кои кък се прее*е biggrin.gifhttp://www.camerton99.com/kitari/el.html ето от тука си взех моята дъска има 370лв ЛП копие wink.gif Ам въпросния Стаг ЛП пък според мен е таш*к. Такова невнимание са отделили за детайлите, че чисто на новата китара която пробвах в магазина й се искаше да и се разпаднат болтчетата в ръцете ми. Има визия но само до там. На снимка Valnyr, потърси ревюта за китарата, която си избрал. Редактирано Юли 18, 2007 от Tannen Цитирай
Valnyr Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 (Редактирано) Ми като гледам всички са се изказали доста добре! Мерси, за отговора. Значи според мен ще взема ЛП-а защото за момента не разбирам много ако се разсвиря здраве да е ще си взема някоя по яка по нататък...ако поне ще си имам ЛП 10x Tannen Vote For Harley Benton! pf! Редактирано Юли 18, 2007 от Valnyr Цитирай
Valnyr Отговорено Юли 18, 2007 Автор Отговорено Юли 18, 2007 Тука се появи един мой въпрос по темата като каза Tannen.Колко по дебел е грифът на ЛП-а от Squir-a? Цитирай
bratmito Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 Като я вземеш се похвали как е китарката,колко време си чакал и колко пари излиза всичко.Btw за същите пари имаше и SG копие. А на LP грифа по-ДЕБЕЛ или по-ШИРОК е,защото за дебелина не съм обърнал внимание,но наистина ми се струва малко по-широк. Цитирай
Tomov Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 Е тва са си вечните спорове... сингъл койлс вс. хъмбъкърс стратокастър вс. лес пол дизел срещу бензин Цитирай
Recommended Posts