YAVOR_GUITAR Публикувано Октомври 15, 2006 Публикувано Октомври 15, 2006 Абе музиканти,преди доста време ми се наложи да си сменя волюм потенциометъра.Купих си някакъв със същите параметри за 1лв.Но от тогава звука на китарата не е същият.Каква е причината.Ако си купя някав уж фендер за повече пари? Цитирай
bratmito Отговорено Октомври 15, 2006 Отговорено Октомври 15, 2006 Какво разбираш под "звука на китарата не е същият"?Повече високи/ниски честоти,глух тон......?По принцип до колкото знам разликата между "музикантските" и тези в магазините за електроника е,че първите се въртят "по-мазно" и докато ги вартиш не шумят. Цитирай
YAVOR_GUITAR Отговорено Октомври 15, 2006 Автор Отговорено Октомври 15, 2006 Абе просто ми отслабна силата и плътността на звука. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Значи: 1. Не са същите потенциометри ; 2. Вързал си неправилно крачетата или 3. Някой кондензатор си объркал (при запояването) Провери си всичко пак и пиши, а може да пратиш и снимка. Цитирай
YAVOR_GUITAR Отговорено Октомври 16, 2006 Автор Отговорено Октомври 16, 2006 iвсичко си е свързано както трябва.Имам чувството,че тия потенциометри като не са оригинални ебават работата. Цитирай
fluti Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Е ти пък за 1лв. представям си какъв потенциометър си си взел Колко килоома е? Пробвай някой по-качествен - то си личи и по външния вид ако щеш, също гледай да се върти гладко. Цитирай
YAVOR_GUITAR Отговорено Октомври 16, 2006 Автор Отговорено Октомври 16, 2006 Абе върти се мазно и има добър вид,но май трябва да си е за китара? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 За да ти отговаря, ще трябва да си повторя прадишния пост От къде си толкова уверен, че всичко си е същото, след като звукът не е? Цитирай
fluti Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 За да ти намалява силата на звука, вероятната причина е много ниско съпротивление. Кажи колко килоома е. Вземи си 500 килоома. Цитирай
vlex Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 Случайно да си объркал линейни с логаритмични? Въпреки че се съмнявам да има разлика при нулево съпротивление Цитирай
SPAF` Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) ми, пич, не се занимавай с глупости, от потенциометъра си е... знам че този който си си купил е със същите параметри и е свързан правилно... не е качествен просто, купи си марков (имам предвид наистина добра фирма) предполагам че тези които се продават за към 15 кинта в xxxx треа да са читави... там има и по-евтини - ама не те съветвам да си взимаш от тях. има още едно магазинче "Jam" мисля че се казваше, където предлагат предимно части "Boston", там има някакъв потенциометър за 6 кинта, който лично аз не съм пробвал, но ми се струва че ще да е добър ... в случая няма значение какво му е съпротивлението... като го услили до края - потенциометъра не работи... съпротивлението е само за пистата... иначе наистина - китарното потенциометърче трябва да се върти ултра-леко и не трябва да шуми... успех Редактирано Октомври 16, 2006 от SPAF` Цитирай
YAVOR_GUITAR Отговорено Октомври 16, 2006 Автор Отговорено Октомври 16, 2006 гледах някакви по 16лв но бяха за по дебел отвор не знам защо Не бяха кото за стратокастер Цитирай
SPAF` Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 незнам - не съм ги заглеждал, ама питай момчетата там, те ще ти обяснят дали имат по-тънички или ако нямат ще те посъветват какво да сториш, само трябва да им кажеш че е важен звука, а не кинтите Цитирай
Свилен Бас Отговорено Октомври 16, 2006 Отговорено Октомври 16, 2006 (Редактирано) Какъвто и потенциометър да вземеш, той няма да ти направи звука с "по-малка плътност и сила" - не се ебавай така брутално, SPAF` :stop: Истината е, че или кондензатор е свързан по нов начин, или някоя маса е изпусната (или сгрешена) - защо трябва да поствам едно и също нещо три пъти, за да се осъзнае :think: Редактирано Октомври 16, 2006 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Recommended Posts