shadow Публикувано Септември 16, 2007 Публикувано Септември 16, 2007 Здравейте всички! Днес минавам през Dinacord за да си поръчам разни работи и гледам в ъгъла под едни кашони някякъв кабинет 2х12 а до него в кашон и вариант 2х10.Питах пича и той каза че са на Cervin Vega иначе отпред пишеше Dan Armstrong. Каза че били стар модел поне на 10 години,а цената беше под 200 $ за 2х12 . Не намирам никакво инфо нета .Ако някой си е имал работа с такова нещо или разполага с някакво инфо моля да сподели и дали си заслужава . Цитирай
TONY Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Няма и да намериш - мейд ин Булгаристан е. Ако искаш редовен кабинет 2х12 - наскоро бате Явко продаваше един с винтидж 30 - ки. Цитирай
shadow Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Не знаех че Cervin Vega са имали производство в България Иначе изглеждаше добре за правен в БГ,ама по важно е как звучи а там нямат глава с която да пробвам.Но със този съмнителен произход едва ли е кой знае какво . Цитирай
kolio_k Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 Има модел на китарни боксове проектирани от Дан Армстронг в началото на 90те и дистрибутвани от СървинВега,Известни са с това че са леки и компактни в сравнение с нормалните.Може да става въпрос за това Цитирай
shadow Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 Еми за 2х12 е доста компактен Говорителите са разположени по диагонал в кутията, а отпред има черен плат и в горния край пише Dan Armstrong. Облицовката е кожена.Иначе ако си имат там някаква документация,книжки и т.н бумаги ще е се разбере със сигурност за какво става въпрос. Цитирай
TONY Отговорено Септември 16, 2007 Отговорено Септември 16, 2007 aми, задай си вьпрос защо нямат? ако още те чопли тая колона - отиди и им задай ребром вьпроса - ТАЯ КОЛОНА ОРИГИНАЛНА ЛИ Е ИЛИ Е ПРАВЕНА В БГ? какви са говорителите (може ли да я отворите да ги видя) и виж, как ще почнат да ти мьнкат. АКО БЕШЕ - ДА СА Я ОТНЕСЛИ! СЕДИ В МАГАЗИНА ИМА НЯМА ДЕСЕТИНА ГОДИНИ, демек откакто работи тоя магазин - все си е там. Цитирай
shadow Отговорено Септември 16, 2007 Автор Отговорено Септември 16, 2007 (Редактирано) TONY за магазина на DINACORD в София ли говориш? Колоната е в DINACORD в Сандански . По думите на човека говорителите са Cervin Vega. Не съм питал за документация защото не съм допускал че е правена,пък и не съм тръгнал да я купувам. Просто ми стана интересен модела. Редактирано Септември 16, 2007 от shadow Цитирай
TONY Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Да, за в София. Нищо чудно да е сьщата, може да са я преместили с цел да се продаде. Това ,че е с Карвин Вега добре. Трябва да се пробва, ако има намерение за покупка. Доколкото си спомням, Пешето (Софийски китарист - свирещ често с Валди Тотев, например и разни блус формации) - на едно от миналите изложения на музикални инструменти в НДК (май вече не се правят) - свири с нея - реклама на Ямахи от Динакорд.Според мен не беше зле - ама е било отдавна. Тоест - пак проба. Идеята ми ,че е сглобявана тук. Което не я прави автоматически лоша, но изисква внимателно слушане преди купуване. Цитирай
bobalan Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Колоната не е същата - просто във всеки магазин на Динакорд има по една или две от всеки модел. А иначе Тони е прав - пробвай я и ако ти хареса - купувай. Цитирай
Jordan_J Отговорено Септември 17, 2007 Отговорено Септември 17, 2007 Мисля, че става дума за напълно оригинални боксове (но не чак толкова известни). Мисля, че @Телериг от форума свири с такива, и преди да умуваме на празен ход, по-добре го попитайте него ! Поздрави! Данчо Цитирай
Telerig Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Мисля, че става дума за напълно оригинални боксове (но не чак толкова известни). Мисля, че @Телериг от форума свири с такива, и преди да умуваме на празен ход, по-добре го попитайте него ! Поздрави! Данчо )) Данчо къде ги помниш тез неща изненада ме приятно братле - поздрави! Кабинетите са си истински оригинални и са си правени в щатите (по думи и документи на тия от динакорд) може и да има някаква мистификация но това за мен не е важно - аз се доверявам на ушите си - иначе пристигат си с документ сертификат и гаранция която си е за там тука не важи, тук важи касовата бележка за Динакорд... доколкото помня преди две години си взех моите 1х12 и мога да кажа, че за цената си са супер. Единственото което трябва да им се направи според мен е бас рефлектор - дупка в корпуса отпред или отзад защото имат доста ниски и бучат - с това се подобряват значително според мен ( говоря за 1х12 варианта) мисля, че и други от форума имаха такива нека и те да споделят. Аз съм абсолютно доволен за тия пари колоните си звучат екстра само дето са от евтин материал направени и не може да се изисква кои знае какво чудо от тях, при някои се чува резонанс от задният капак тъй като е тънък и не особено качествен, но с уплътнител някакъв се оправя. Все пак говорим за 150 - 200лв на колона за тая цена са си перфектни направо...друг + е че са леки и се транспортират лесно. Моето мнение е положително за тях - две години ги ползвам и ако не ми харесваха досега да съм ги продал но нямам такова намерение засега...поздрави! Цитирай
bigjav Отговорено Септември 18, 2007 Отговорено Септември 18, 2007 Спомням си, че преди около две години отидох до Динакорд да пробвам тези колони и имаха тогаз в наличност варианта 1х12. Тестът беше с Marshall VS100 head и не ми хареса как звучат - дразнещи високи и много среди. Явно нещата опират до това с какво ще я вържеш колоната? С едно нещо звучи, с друго - не. Пробвай и ако те устройва, отнасяй! Цитирай
shadow Отговорено Септември 19, 2007 Автор Отговорено Септември 19, 2007 (Редактирано) Така смятам и да направя. Благодаря ви за коментарите! @Телериг ако имаш възможност пусни снимки на въпросните боксове,ще съм ти благодарен Редактирано Септември 19, 2007 от shadow Цитирай
Telerig Отговорено Септември 19, 2007 Отговорено Септември 19, 2007 Така смятам и да направя.Благодаря ви за коментарите! @Телериг ако имаш възможност пусни снимки на въпросните боксове,ще съм ти благодарен Ами нещо не става не могат да се постнат снимките тука с инсърт имидж... изписва ми "ерор динамик тагс нот алауд" не знам какво значи ... давам линковете - това са ми двата варианта с които свиря в момента, за съжаление снимките са от телефон и са малко кофти но се вижда горе-долу. сн.1 сн.2 сн.2 Цитирай
shadow Отговорено Септември 20, 2007 Автор Отговорено Септември 20, 2007 Точно за такъв става въпрос,само че по-голям. Дизайна е идентичен. @Телериг благодаря ти! Цитирай
Recommended Posts