Baby Thomas Публикувано Ноември 13, 2006 Публикувано Ноември 13, 2006 Прегледах сродните теми из форума, но информацията в тях е от преди около година и вече не е актуална. Ако някой има опит/наблюдение/информация за последните 2-3 месеца, моля да сподели: Разрешава ли се внасянето на електрическа китара в мек калъф в кабината на самолета както беше преди, или сега предвид новите мерки за сигурност е проблем и всичко музикално, което надхвърля размерите за ръчен багаж отива по лентата в багажното? Конкретно ме интересува какво е положението при пътуване по европейските дестинации. Благодаря Ви предварително! Цитирай
Dylan_101 Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Още като ги обявиха новите мерки за ръчния багаж и максималните му размери споменаха че има някои изключения. Едно от тях са музикалните инструменти. Поне така е "на хартия". Цитирай
Fenix Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Да, няма никакви проблеми. Поне не и със Хемус Еър. Сега като пътувах от България за Германия (на 4ти октомври) и бях с китарата ми в мек калъф точно. Още на летището питах и те казаха че няма никакви проблеми. Прегледаха я на рентгена и след това си я взех с мене горе в самолета. Дори успях да си я пъхна горе в нишите за ръчен багаж. Все пак ако летиш към Хийтроу, може и за боксерки да направят проблем Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 ...наистина много важна тема...аз вече се бях стегнал да пътувам с кейс ако се наложи...някой да има впечатление конкретно за полети до Англия,Русия и Полша?...и най-вече за конкретни авиокомпании... Цитирай
Stone Free Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 Зависи много от авиокомпанията, която ще ползваш. Най добре е тях да питаш. Щом е до Европа, не би трябвало да има проблем, те не са чак толкова полудели, колкото американците, които и четка за зъби не биха ти разрешили да внесеш on-board. Може би англичаните имат повече претенции :think: Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 За 3 месеца внесох 3 китари от берлин за софия(2) и една в бургас.Нямах проблеми но ги пусках като нормален а не ръчен багаж.Добре ги опаковах и изписах на кашоните Чупливо на 3 езика (Чупливо, Fragille, Zerrbrechlich) , също в германия чуплив багаж се пуска на отделно място, ама като дойде в бг и си излиза на нормалната лента.....но до сега съм нямал проблеми....китарите са си здрави. Цитирай
X_eNeMy Отговорено Ноември 13, 2006 Отговорено Ноември 13, 2006 A за САЩ дали ще е проблем ? Интересувам се живо, добре че се появи такава тема Цитирай
Stone Free Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 ^Оттам почти сигурно няма да те пуснат да внасяш китари в самолета. Кой знае какви бомби или течни експлозиви си решил да вкарваш Задължително с куфар. Те по едно време не даваха никакъв ръчен багаж да се внася на борда. Цитирай
preIbanez Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 ...мен лично не би ме притеснявало да си пусна китарата с куфар...ама съм чувал че пичовете дето товарят хвърляли хамалската... Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 ^ Само за обща информация - ако не се лъжа на българското летище счупиха една от любимите китари на Пако Де Лусия точно като я качвали на конвейра!!! Цитирай
liquid_death Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 Тук вече зависи как си я опаковал!Аз използвам приома с кашон от китара вътре напълнен на max с вестници....и да я хвърлят и да я мачкат, пак си е здрава, пък и все пак....риск печели риск губи Цитирай
a_panov Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 ...мен лично не би ме притеснявало да си пусна китарата с куфар...ама съм чувал че пичовете дето товарят хвърляли хамалската... Еййй най-накрая да се светнете. Освен това товарния отсек на самолетите е преграден на определено разтояние с мрежи. И в така обособените "клетки", куфари, чанти, сакове, кашони се въргалят спокойно. А и самолетите попадат във въздушни ями... Цитирай
fluti Отговорено Ноември 14, 2006 Отговорено Ноември 14, 2006 (Редактирано) Един мой приятел, като ми носеше китарата от щатите, тя беше в мек калъф, но я беше сложил посредата на един ОГРОМЕН сак с дрехи и беше здрава Но съм чувал за китари в куфари, наръгани с вилицата на мотокара Тъй че си е късмет. Редактирано Ноември 14, 2006 от fluti Цитирай
Recommended Posts