bulby Публикувано Септември 23, 2004 Публикувано Септември 23, 2004 Доста ми е интересно каква точно е разликата, защото не съм особено запознат. Някой може ли да ми помогне по темата ? П.С. Това ми е първият постинг тук Цитирай
synchu Отговорено Септември 24, 2004 Отговорено Септември 24, 2004 Разликата е в това, че активните имат т.нар. активна електроника, т.е. предусилвател (който работи с батерия от 9 волта), който усилва сигнала, който се получава от адаптера. Относно звука - ами въпрос на вкус. На мен персонално са ми малко "стерилни", т.е. прекалено изчистено звучат. Иначе имат много висок output. Т.е. за по-здрав дисторшън се водят добри. п.с. Последното е твърде относително. Аз персонално харесвам дисторшъна, който се получава от адаптери със значително по-ниска индуктивност (т.е. по-маломощни). По-изчистен е, не се маже и звучи по-плътно и напевно. Цитирай
Guest Отговорено Септември 24, 2004 Отговорено Септември 24, 2004 ан така няма какво да добавя Цитирай
sw1tched Отговорено Септември 26, 2004 Отговорено Септември 26, 2004 Аз персонално харесвам дисторшъна, който се получава от адаптери със значително по-ниска индуктивност (т.е. по-маломощни). По-изчистен е, не се маже и звучи по-плътно и напевно. Ti po princip ne obi4ash "prekaleno" mnogo drive maj ..to "prekaleno" e dosta subektivno de Цитирай
Glacierise Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 Разликата е в това, че активните имат т.нар. активна електроника, т.е. предусилвател (който работи с батерия от 9 волта), който усилва сигнала, който се получава от адаптера. Тамън така е, шъ знайш Аз съм свирил на един Jackson Charvelle с много добри активни адаптери, а беше доста стар. Имам предвид - да не се подценяват Могат да се правят интересни неща - примерно да си overdrive-неш звука директно от потенциометрите на китарата Абе - има хлебец и там. Цитирай
Armaggideon Отговорено Септември 28, 2004 Отговорено Септември 28, 2004 Една от най-известните марки активни адаптери е EMG, каквито използват Metallica, Slayer, Max Cavalera, Dino Cazares, Zak Wilde, Rex Brown и Les Claypool сред много други Цитирай
Fenix Отговорено Октомври 1, 2004 Отговорено Октомври 1, 2004 Според мен, EMG active са най-добрите Heavy/Trash. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 22, 2004 Отговорено Октомври 22, 2004 да кажа и аз по тази тема активните както разбрахте имат преамп в адаптера или извън него при EMG той е в адаптера, според мен 1 от най-важните неща е, че този преамп съгласува високоомния изход на адаптерите, и от него излиза нискоомен. кво значи тва, за тези дет не разбират, при високоомен изход се получават големи загуби в кабелите, от там идва и шума, и се губят високите. Понякога някои фирми слагат пасивни адаптери и електроника точно за тва, да намали импеданса (да стане по нискоомен изохода от китарата) В същото време и нивото на изхода при активните е повдигнато спрямо китарите без електроника. И последно за активните адаптери и електрониките (някои) EMG препоръчват да се ползват 2 батерии по 9 вотла (общо 18 волта) за активната електроника (повтарям зависи от схемата на тази активна електроника) като това е по-добро решение от 9-те волта аре и успех Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 А я и аз да питам: Някъв начин да се ползва фантомно захранване няма ли? Не за друго ми тая батерия/тия батерии вероятно трябва да се сменя(т) на няколко дни... Освен ако не се вземат акумулаторни батерии и не се вържат по 1000 паралелно за по-голяма издръжливост Пък и като сме почнали с фантомното: малко не ми е ясно - то пуска захранване по някой от пиновете на канон-а ли? И за чий подяволите му е захранване на кондензаторния микрофон примерно Поздрави, Влад Цитирай
synchu Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Батериите изкарват доста повече от няколко дни - споко На кондензаторния микрофон му трябва фантомно, защото има електроника в дръжката дето с ток работи по-добре, също като компютъра например - хехехехе Цитирай
vlex Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 То ясно, че от електрониката е на тоя дерт кондензаторния микрофон, ама май е по-добре да се запозная със системата на работа на кондензаторните микрофони, вместо да спамя тук Поздрави, Влад Цитирай
SomeoneElse Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 (Редактирано) Мдам, батерията изкарва около година активна свирня Пък 2 до 5 лв годишно все ще е възможно да се отделят, след като е имало пари за активни адаптери. Редактирано Септември 4, 2007 от SomeoneElse Цитирай
Dark Sun Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 (Редактирано) Аз пък четох в някакъв официален сайт ФАКЮ-то (не помня точно на какво беше официален :/) и там пишеше, че батерията на емг адапторите при нормално свирене (разбирам всеки ден по няколко часа) трябва да се сменя веднъж на половин година и на всеки месец, ако китарата е постоянно плугната, не защото не издържа ми в определен момент почвала да маже звука като се поизхаби. Редактирано Септември 4, 2007 от Dark Sun Цитирай
stanbog Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 ^ бил е официален на ЕМГ там го пише това във ФАКЮ-то Цитирай
fluti Отговорено Септември 4, 2007 Отговорено Септември 4, 2007 Батериите изкарват доста повече от няколко дни - споко На кондензаторния микрофон му трябва фантомно, защото има електроника в дръжката дето с ток работи по-добре, също като компютъра например - хехехехе На кондензаторния микрофон му трябва захранване, защото при него ел. сигнал се получава чрез изменение на капацитета м/у два електрода - на които съответно трябва да се подаде напрежение. Докато динамичният микрофон сам генерира напрежение чрез ел.магн. индукция (както и ел. китара). Цитирай
Recommended Posts