Jump to content
Българският форум за музиканти

Foot техника


Recommended Posts

Ами вие за постановките при краката ли говорите,да има с "петата нагоре" и с "петата доло" два варианта но тва няма нищо общо със това дали чукчето ще е опряно или не. И при дете постановки чукчето може да е назат или опряно в кожата. :)

 

Както казах нормалното е ако свириш нещо но в дадем момент касата или пък фуса неучастват педалите да бъдат натиснати по този начин няма да имаш никакво напрежение в краката ,да ако си натиснал педала пружините ще са опънати и естествено под напрежение но смисала е не да щадиш инструментите а да не си изморяваш краката безсмислено.

 

А пък по отношение на постоновките и двете имат приемущества "петата горе" е рокаджиска постановка а "петата доло" основно се използва от джаз и латино музиканти и спора коя е подобрата е напъно без смислен!

 

И аз го гледах клипчето със Стив Смит и трябва да кажа че ако аз бях сега пред тези барабани първо щях да си оправя педалите и тогава да седна да свиря :yes: ,в момента които той удари чукчето се връща толкова назат че изглежда направо ненормално :D , ами ако съм със широки крачоли чукчето ше ми се завира под крачолите ?!? :rockon: или трябва да ходя със еластичен клин специално за неговите барабани :P,и при такова голямо растояние /незнам за другите/ но на мен ще ми закъсняват ударите и няма да влизам точно на всяко силно време. :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той си знае най-добре за себе си. :rockon: На Buddy Rich Memorial концерта излезе с черен костюм и бели маратонки. :P:D :D Явно знае кое е удобно за краката му. :yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Истинското майсторсто на техниката в краката, не е само да свириш с кардан в темпо 280 .

 

То се предполага, че ако си стигнал до там си станал факир в доста други аспекти, но всичко на всичко се сещам само за един човек стигал до това темпо в албум и мисля, че се сещаш за кой наш гръцки съсед говоря! :rockon:

 

 

Всеки стил има даден почерк, където би било по-"подходящо" да се използва дадена техника. Например в метъл музиката, чисто димамически намирам за по-добре да се свири "обикновен" heel up, защото дава повече интензивност в свиренето. А кое е по-силно - heel up или heel down, относително е, според мен ако свириш с натегнати пружини в моменти, когато не свириш двойни каси, определено с heel up има повече сила, заради цялата тежест.

 

Но ако ще говорим за двойни каси, нека се учим от боговете :P -

 

 

 

Ето и малко за heel-toe -

 

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко разнообразие... без кожи и оглушаващи съседи:

Е те тоя не респектира със сет. Ама мачка!

 

Томаса е луд. Лично на мен най-ми допада. Това е Creative Coordination & Advansed Foot Tehniques много добър урок за краката в над 200 упражнения и 6 часа DVD. Най-хубавото - много добре предадена информация, супер лесна за попиване. Ако някой го няма пречоръчвам да си го намери, освен ако има само един крак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз не мисля че някой ще забележи ощетен звук на концерт или каквото и да било ако залепяш чукчето и си опира и до човека напълно безмисленно е да ти е в напрежение единия крак или и двата пък и може да ти се схване нерв не се знае нищо :).ще използвам темата за да питам и хората тук които свирят на тъпан как държат киека в смисал долепен ли е до кожата и самата ръка долепена ли е защото при мен в почти всички случай ако няма озвучение го туширам че дрънчи като казан :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дали ще долепяш или не е чуваемо само при акустични условия. Който е свирил на тъпан знае. Намесят ли се усилватели, компресори и т.н. почти е без значение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дебелата къса палка на тъпана се казва "кияк" :) Естествено че ако отзвучава много ще трябва да тушираш кожата с ръка,а пък за свиренето палката се вдига от кожата непосредствено след всеки удар така както е при всички ударни инструменти.

 

Реално тъпана нетрябва да има дълаг състейн отзвучаване а съвсем кратък убит туширан звук,но покрай модата със пластиковите кожи :no: звучи повече като барабан а не като тъпан.

 

:):) The-Drummer What's up?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ам, по някаква причина, начинът, по който свири бластове Томас не ми звучи много убедителен. Ако искате да се развивате в някаква насока, учете се от най-добрите в нея, а в двойните каси и бластовете, Томас Ланг и Върджил не са най-"големите"... (чака някой да му извърти думите), те са чудовищни барабанисти и със сигурност техниката им е "правилна" и изчистена, но фокусът им не е главно в тези неща. А по темата за залепянето на чукчетата, дори и с компресор и корекции, винаги има разлика. В крайна сметка, корекциите зависят от самата каса и от начинът, по който свирите на нея, нали така?!. Последният път като бях в студио (преди година), по някаква причина чувах как залепям чукчето на места и определено имаше разлика... в последствие сложихме семпли на касата, а аз се научих да не го правя. :no:

Редактирано от Danny47
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Ами хора вижте сега...според мен е по добре чукчето да се пуска след удара, защото така крака е в постоянна готожност и не губиш време да отлепяш чукчето а направо удряш....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.