Jump to content
Българският форум за музиканти

Струни на бройка продават ли се в София


Recommended Posts

проблемът ми е следния-свиря с перце и мисля,че късам струни по-често от нормалното,и то късам предимно 3та и 4та.Ако някой знае дали се продават на бройка струни моля да сподели,защото не ми се колекционират 1ва и 2ра струна,пък и ви е известно,че струните са скъпички комплекта

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами за отделно не знам дали се продават, но моят личен съвет към теб е да сменяш целия комплект, защото ще има голяма разлика като звучене между старите и новите струни. Къде късаш струните? Питам, защото проблемът може да не е само в перото, а и в баса ти. Дотук съм сменил само 2 комплекта и то защото ги износвам до заглъхване, но никога не съм късал струна, а свиря много силово и доста често.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам някакви единични струни (чисто нови) останали от комплекти, които развалих, но трябва да кажеш точно кои струни ти трябват и какви размери!

 

...а и струните не са в София.

 

К. Димитров

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да се свържеш с BabyThomas тук от форума, аз съм взимал еднинични струни от него.

 

Това обаче, че свириш с перо, не би трябвало да влияе на струните. Според мен или си попаднал на дефектен(ни) комплект(и), или си погледни магарето дали няма някакви ръбове, по-вероятно е оттам да ти ги къса. Аз за 10 години свирене съм късал струна веднъж, а свиря и с пръсти, и слап, и с перо, и то когато трябва да е яко, свиря яко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

ами късат се от към дясната ръка и то не точно на моста ами на 1 см от него по-близо е до мястото където удрям с перцето ,а иначе ползвам dunlop medium 45-105 струни,баса ми е скуеър имитацията на фендер пресижън

А за звука го знам.супер яко е с новите струни звънтящия звук е нещо уникално,но 35 лв са си мн пара за моя джоб ;) иначе благодаря

Редактирано от обичам бира
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А защо не се опиташ да си я оправиш.4 и 3 струна се навиват доста на ключето.

Махаш конеца,махаш халката,скъсяваш колкото ти е необходимо за да стане отново здрава,поглеждаш как е хваната и го правиш по същия начин,слагаш струната и почваш да свириш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.