Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво ще кажете за екстемното пеене


CannibalCoprse

Recommended Posts

Добър вечер.Занимавам се с екстремно пеене от 3 години.До каква степен е полезно(ако има такава, но според мен има, сваля тоналността на гласа за джазмените освен) и до каква не е полезно.Въпреки, че и в това пеене има тънкости и като при нормалното сичко става с много пеене.Пея и нормално и дали това ми пречи много(досега съм разбрал, че това заради това пеене немога да се подирам съвсем леко....което се ползва понякога...когато се опитам да се дерна излиза ''грунт'' а не раздиране).

 

П.С.

Ако пеете правилно по този начин няма да си нараните гласните струни.

Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър вечер и от мен.Обясни по-детайлно какво е това 'есктемно пеене" и къде има почва, че аз не съм чувала, за такова. А... и как "сваля тоналността на гласа" също, ако имаш време.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:icon_shithappens: (Извинявам се.)

Абе, ти добре се "дереш правилно" (та и полезно!?!), ама я пробвай да понапишеш нещо на български език.

И пеенето не е екст(_)емно, а екстремно...

"Не мога" се пише, а не "немога".

(Оня ден пък видях обява "Китарис търси група...", на "пиЯно" свирят някои люде тук-там...)

Ето ти линк към правописен речник: http://www.vanyog.com/grammar-bg/online/index.php

Иначе... успех! (При все, че не ми е слабост този стил, признавам си...)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям оффтопкиа! :icon_shithappens:

 

П.П. Аман от екстремисти вече. Идва преди време един мераклия за вокал и казва: "Аз мога да пея, ама как грухтя..." :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грухтенето тип брутален дет/грайн не ме кефи чак толкова, но крещенето си е задълже в някои стилове :music336: Аз лично в това отношение съм много голям фен на Фил Анселмо (Pantera, Down, Superjoint Ritual). Е екстремния метъл е важно вокалиста да може да "отваря портите на Ада", иначе не вАжи :thumbs_up:

 

Иначе всякакъв такъв тип неестествени вокали няма как да са полезни за гласа, но пък има начини да се оваладеят и да не нараняват толкова гласните струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се правят с правилна техника, екстремните вокали не са никаква опасност. Проблемът с тях е, че границата между правилно и неправилно е много тънка, а неправилно екстремно пеене съвсем бързо може да доведе до екстремно неприятни резултати... Основната разлика с обикновеното пеене е, че усещането за създаване на тон не е пред носа и челото например (като при отпуснато, нормално пеене), а в гърлото, където се използват мускули по съвсем различен начин, за да се получи "раздиране, дране, ръмжене, квичене" и т.н. От най-голямо значение е подаването на въздух. Ако се пресили въздушната струя, последствията са явни веднага - силна болка, кашляне и много бърза загуба на глас. Ключово е и озвучаването - то може да помогне драстично. При екстремните вокали е просто... боли ли, не го правиш правилно. :thumbs_up:

 

Иначе началният пост е уникален... хем човека пита дали е полезно, хем накрая е написал, че е напълно безопасно. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.