Jump to content
Българският форум за музиканти

С какви барабани свирите (собствени)


  

129 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Ето ги моите,аз гласувах с 4.

 

l_cd4045f5eacc7ac7693b35b5456988bd.jpg

l_1fc2b7f99163c515b70c8018f2cad549.jpg

l_eeb1f873d4846c1420e440a6c1e15c50.jpg

 

DW mini pro.

7-ply 100% maple shell/ - 14x16bass drum,6x10rack tom,9x13 floor tom,5x12snare.Ludwig custom 9ply maple 6.5x13snare/

чинелите се виждт/

Освен барабаните имам и всичко необходимо за сцена - мик.,пулт,слушлки...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 87
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

По принцип знам, че в основата на всичко е умението да свириш (нещо в което никой не се съмнява, че можеш;)), обаче комплекта не е ли прекалено "мини купър":thumbs_up: В смисъл, как не си ги загубил до сега:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха да,мини купър е от всякъде :thumbs_up: Самата разработка и концепция на DW за този модел барабани е "Mini-Pro may be compact, but it packs big sound and performance into a small package." А за човек като мен,който много пътува,това е най-добрата формула :) Доста народ вече зяпа и не вярва какъв е саунда на тези "малките" :) А и аз да се чувствам малко като човек и да се виждам зад барабаните ;)

l_f4a5785cf370578d125e3520af8ba786.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, специално за DW нямам лични впечатления, но днес погледах и послушах един мини Мапекс в дайнакорд. Брей....уж мънички и плитки, а в същото време звучат адски добре и плътно. Много се изкефих, предполагам за едим пътуващ музикант това си е като второ разждане - всичко се събира в касата, а в същото време звучи яко. Плюс това на мапекса хардуера му изглеждаше доста добър и стабилен - също доста важно за пътуващия музикант. Сори за оффтопика и да се върна на темата - и според мен това влиза в категория 4 - точно защото е само за пътуващи професионалисти:hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

shellpack се използва за барабаните - демек това са самите барабани без нищо друго, макар че в повечето случи се включва базовия хард(без холдери/стойки) - а именно - обръчи, машинки, болтове и некФи кожи, колкото да има. мисля, че човекът това имаше предвид.

 

 

Точно това имах в предвид! Благодаря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

А , за анкетата - гласувах с 2 !!! ROGERS -а ми е може би по - зле от повечето Тактони от тази анкета , а и май никой досега не е казал , защо е гласувал с 2 !

... нещо ни е срам !!!!

 

САМО МАРЕК !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я чакай малко! За какъв Роджърс става въпрос по-точно???Защото до колкото знам не се произвеждат вече.А заедно със Слингърленд са едни от първите реномирани марки наистина "made in USA",от които всички са крали в последствие идеи.Ако е производство около 60-те,като на един мой приятел ,а може да се каже и учител,на чиито барабани може да завиди всеки,то значи имаш един напълно професионален и МАРКОВ инструмент.Дори при малко нехайното отношение от страна на моя приятел в поддръжката на барабаните му ,ръбовете си стоят толкова остри сякаш сега са излезли от фабриката и не съм виждал други толкова остри ръбове освен при DW,а да се запазят толкова години,значи тези барабани наистина са ги правили както трябва.Нямат разкривявания,разлепвания на слоевете,както и разлепване на пластмасовия финиш-супер яки барабани.Много ме съмнява,че сега произвежданите могат да издържат теста на времето.Но тогава са правили музикалните инструменти да остаряват като катедрали,а не като цървули.Басирам се,че голям % от сетовете на които свирим повечето от този форум няма да издържат толкова години,без сериозни последствия.Ако се настроят както трябва,макар и малко старички и с плитка 14" каса,тези барабани вадят жесток тон.Но пък и Стив Гад ползва толкова плитка каса ;)

Така че,пич.....ако твоите барабани отговарят на описанието,би следвало да си горд,а не да ги сравняваш с Тактон :)

 

п.п.Спомням си за една случка с въпросния Роджърс на моя приятел,още от времето когато имаше Ирландски клуб в Шумен и идваха софийските групи да свирят там.Идват веднъж Остава и барабаниста им не си носеше барабани,моят приятел ослужи с Роджърса.След участието е било голямо навиване и пазарене да ги продаде на барабаниста им за сериозна сума,който направо се влюбил в тях.И това по времето в което имаха сериозни спонсори и една нелоша Тама ;)

Е..... пича не си продаде Роджърса ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с Лудвиг Акцент,аматьорски сет от където и да го погледнеш,но върши работа за момента.Има и малки допълнения откъм чинели,но да речем че така започнах :)

 

37812_063.JPG

37813_070.JPG

37814_074.JPG

Редактирано от ^Drum_Master^
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

l_f4a5785cf370578d125e3520af8ba786.jpg

 

Бате,колкото повече го гледам тоя сет,толкова повече се влюбвам! :wub:

Иначе по темата,свиря с Амати Мейпъл Къстъм ( :) да,бе,да) - 12" том,13" том,16" флор,22" каса,14х5 (или х5,5-не съм сигурен) метално барабанче.

Чинелите са Paiste/Amati/Istanbul Mehmet,както следва : 302 14" фус,20" райд (който го ползвам за краш),20" райд,16 краш (който от цепене и рязане е станал към 13 инча и вече не го ползвам),14" фус (който май е 15"....!!?) и перлата в короната - Istanbul Mehmet Radiant Murathan Hard Rock Crash 16".

Hardware : Amati,Stagg,Pulse double pedal.

Кожите са ми Evans (g2 clear/EMAD 2/EC Reverse Dot Snare/Hazy 300),дървенцата са Pro-Mark (не ми се изреждат модели),Vic Firth,Zildjian и имам и няколко комплекта "къстъм мейд" палки,направени от Ачо "Циганина" :)

myset-052008.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук 300 теми да направят за фукня, на никой няма да му омръзне да си показва сергийката...

 

Само наблюдение, да не вземе някой да се засегне :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.