Jump to content
Българският форум за музиканти

Електронни барабани


Recommended Posts

Здравейте, голеги, дайте идея за модел на читави електронни барабани - по възможност ниска ценова класа. Алесис имат два модела за по 500-600 евро, най-евтината Ямаха е около 800. Ама някой има ли директни наблюдения от нискобюджетните електронни барабани - какво ще ми препоръчате?

Хиляди благодарности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не си с "вързани ръце" можеш сам да си направиш падовета почти без пари и остава да си намериш един читав дръм модул към който да ги свържеш. Чат-пат излизат разни на старо, но като цяло цените им са завишени, трябва да се търси. По-бюджетно от това не знам да има и като такова е компромис, но електронните барабани са компромис сами по себе си, така че не губиш много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаш възможност - пробваш моделите които се вписват в бюджета и решаваш.

 

На мен лично Алесис-а не ми допадна, както заради падовете, така и заради престарелият модул.

 

Роланд имат доста добър вариант - ТД3, това което особено ми хареса в него е пада за соло барабанчето, както и това, че голямата част от падовете (май всички) са двузонални. Чинелите поддържат заглушаване (хващане с ръка), удар по периферията/удар по камбанката. Звуците на модулът що годе ставаха. За съжаление, въпросният модел го пробвах в Лондон и не съм го виждал на живо в България, но предполагам, че може да се поръча.

 

За Ямаха предполагам имаш в предвид DTXPLORER. Всички падове са еднозонови - т.е. няма удар по перваза, чинелите вадят само един звук независимо дали ги удряш по ръба или камбанката, нямат заглушаване с ръка и т.н. Като звуци модулът на Ямахата повече ми допада, като най-много ме кефи първият кит който се води Accoustic Kit. Падовете са прилични и има възможност да се свърже още един допълнителен пад. За сега единственото ми оплакване е, че заглушаването на чинел с ръка не генерира съответната МИДИ нота и ако се ползва комплекта за запис на барабани като МИДИ (с последващо озвучаване на това МИДИ с някой добър VSTi инструмент като например Drumkit from Hell, BFD, ezDrummer и тн.) въпросното приглушаване на чинела не се записва/симулира, но това е бял кахър, поне за мен :girl_witch:

 

Аз лично избрах Ямахата, просто защото я имаше в наличност една събота докато обикалях музикалните магазини да видя какво ново има, а бях тръгнал с известна сума пари в джоба и просто нямаше как да се въздържа :D

 

И двата комплекта си имат предимства и недостатъци, най-добре е да пробваш и така да решиш.

 

Ето и едно сравнение на въпросните Роланд/Ямаха китове:

 

http://www.drum.com.au/reviews/apr06.pdf

 

Допълнителен пад (примерно за още един чинел) можеш и сам да си направиш (поне аз така направих):

 

DIY пад за електронни барабани

 

Също така можеш да си направиш заглушаване на чинелите:

 

DIY заглушаване за обикновен еднозонален чинел

 

Модулът на Ямахата поддържа двузонални чинели и тризонален пад за соло барабанчето, така че чисто теоретично можеш да си ъпгрейднеш въпросните падове, но ще трябва да се занимаваш с покупка на нови падове, продажба на старите падове и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:D ники човече, златен си :girl_witch: . аз имам конкретна идея за направа на ел.барабани ,чиято стойност ще е около 10%(без модула), но понеже изобщо ме няма в електрониката и електротехниката , го имам проекта само на хартия. е вече знам към кого да се обърна за съвети, странно как съм пропуснал пуснатите от теб теми. абе немаш равен,заслужаваш си бирата хахаха :)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз всъщност се двоумя между Алесис ДМ5 Про кита и евтиния Ямаха DTExplorer. Роланд са ми много скъпи - най-евтиното нещо, което намирам от Роланд е един много скапан комплект Roland HD-1 - но дори и той е по-скъп от алесиса и ямахата, а и не се предлага в БГ (или поне аз не успявам да намеря български представител)

Та какъв съвет ще ми дадете? Alesi or Yamaha?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.