Jump to content
Българският форум за музиканти

Motu 828 Mk Ii


DeathZone

Recommended Posts

Един познат мисли да си купува звукова карта MOTU 828 MK II.Ако някой може дали си заслужава.Изобщо има ли фенове на MOTU или противници?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а някаква причина точно този модел?! (старите 727 и 828 имаха бая проблеми на FW порт-а и буфера се пълнеше за норматив {което значи че зацикля на дата бит и прави един писяк който мойе да ти спука тъпънчетата.... на мене Делтата ми го е правила преди -- 1010PCI}.. но в общи линии МОТУ-то са ок, не са най -доброто нещо под слънцето, но вършат работа...макар че не мога да оправдая цената на някой от по-скъпите им модели -- конвертерите определно не са ).... а и другото нещо е че някой беше споменавал че под Winblows по принцип не са много китка (в друг форум беше ... ще се опитам да изкопая точниа пост)... и с амалко нестабилни така че бих прочел наоколо какви са user reviews.... все пак има и други опции :godbless: ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря още веднъж , четох и аз разни ревюта , дано да върши работа щото моя приятел май вече е решил да си купува такава :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

Motu 828 Mk Ii

 

Колеги дайте идеи за някоя по-добра и по-малко проблемна(относно разпознаване и работа) саунд карта... от този тип.

 

Дори и по-професионална да е пак става...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви са изискванията към картата - брой канали I/O, тип на свързване - PCI/FireWire/USB2/USB ? Примерен бюджет? Иначе е лесно - купува си LYNX Aurora16 със FW опция и е готов. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвайте (естествено с moneyback опция - ако има такава възможност) TC Electronics Konnekt 24D, Focusrite Saffire (НЕ LE версията!) - доста под огласения бюджет, доказано работят прилично. Също (почти ) в бюджета - RME Fireface 800/400

Успех!

Редактирано от presly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A новите модели на МОТУ пак ли са проблемни относно разпознаване и работа под Уйндоус?

 

Ако има модел дето е по-читав и по-съпортван ще съм благодарен ако споделите...

 

Това което имам като наблюдение при по-стар модел Моту е че на няколко месеца е налице срив.. Асио драивера не тръгва и оттам става "боза"..то всъщност когато зададете да избере Асио-то, забива всичко ... Енд Програм..

 

Аве..

Редактирано от Ava
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Имам Motu 8pre (братчето на MOTU 828 MK II :punk_guitar: ) и го ползвам като 2ри интерфейс към Tascam FW-1804 вързан през ADAT и нямам никакви грижи. Не съм го инсталирал под win до сега така че за драйверите му не мога да кажа нищо.

Според мене си е напълно ОК. Някой ако е имал проблеми не е задължително интерфейса да е причината - хардуера по принцип е много комплексна работа, да не говорим чe Win-a е такава боза и като нищо е възмоно той да е първоизточника на част от проблемите. Затова е хубаво да се четат ревюта ама не взимайте всичко което е написано из нета за чиста монета.

 

Поздрави

Алекс

Редактирано от vhcs
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.